Вхід | Реєстрація

4 червня на Шар-горі відбудеться свято «Козацької слави цілюще джерело»

4 червня на Шар-горі відбудеться свято «Козацької слави цілюще джерело»

Минулої п’ятниці в залі засідань Козельщинської районної ради відбулася  позачергова шоста сесія районної ради сьомого скликання, яку  провів голова районної ради Юрій Марченко.

Разом з депутатами районної ради в заході взяли участь  керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, сільські, селищні голови,  керівники підприємств, установ, організацій району, правоохоронні органи та представники засобів масової інформації.

Передувало сесійному засіданні спільне засідання постійних комісій районної ради, де були розглянуті всі питання, включені до проекту порядку денного позачергової сесії.

Розпочав  засідання  начальник фінансового управління Валерій Виставний, який доповів з блоку фінансових питань. Одним із досить важливих питань, яке затвердили депутати, було прийняття міжбюджетних трансфертів до районного бюджету Козельщинського району. Не менш важливим було питання щодо внесення змін до показників районного бюджету на 2016 рік.

Продовжив ряд фінансових питань начальник управління праці та соціального захисту населення Козельщинської РДА Ігор Жайворонок, який представив на розгляд депутатів питання «Про укладання угоди про передачу міжбюджетних трансфертів Кременчуцькій міській раді на надання послуг із соціальної реабілітації дітей-інвалідів, які проживають на території Козельщинського району».

Також на  пленарному сесійному засіданні було розглянуто питання щодо внесення змін до рішення тридцятої сесії районної ради шостого скликання від 18 грудня 2014 року «Про затвердження районної комплексної Програми «Турбота», спрямування якої передбачає розвиток адресної допомоги соціально вразливим верствам населення та соціальна підтримка сім’ї і дітей.

Без уваги також не залишилося питання затвердження районної Програми розвитку культури Козельщинського району на 2016-2020 роки. Начальник відділу культури і туризму Віктор Мокієнко коротко ознайомив присутніх з Програмою, яка має на меті створення сприятливих умов для подальшого розвитку культури і мистецтва, збереження національно-культурної спадщини, розвитку бібліотечної і музейної справи, туризму, задоволення культурних і духовних потреб населення району.

Зміни до районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки на розгляд присутніх преставив начальник відділу освіти, сім’ї та молоді Козельщинської РДА Олег Кабаченко.

Черговим доповідачем з  ряду питань, які стосуються передачі майна спільної власності територіальних громад сіл і селищ району, що  знаходиться на балансі Козельщинської центральної лікарні, був головний лікар Козельщинської ЦРЛ Сергій Колесніков.

Також депутати одностайно висловили стурбованість із приводу необхідності посилення заходів безпеки на об’єктах залізничного транспорту в  населених пунктах Козельщинського району, так як вони є вкрай небезпечним для людського життя.
 
Наприкінці засідання позачергової сесії начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації  Віктор Мокієнко ознайомив присутніх із заходами, які будуть  проведені до Дня пам'яті Чорнобильської трагедії, до Дня  пам'яті і примирення та до Дня Перемоги на території Козельщинського району. Також Віктор Станіславович  запросив присутніх на щорічне традиційне обласне свято «Козацької слави, цілюще джерело», яке буде проведено четвертого червня 2016 року на Шар-горі в Приліпці Козельщинського району.


Автор: Козельщинська районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації