Вхід | Реєстрація

Знову в обіймах Мигії

Знову в обіймах Мигії

Уже кілька років поспіль з нетерпінням чекає на приїзд кобеляцьких туристів національний природний парк "Бузький Гард" у с. Мигія Первомайського району Миколаївської області. Нарешті група туристів Кобеляцької районної станції юних туристів під керівеництвом досвідчених туристів Олександра Ліли, керівника гуртків райСЮТур, та Романа Приходька, лікаря  Кобеляцької ЦРЛ, вирушила на щорічні  навчально-тренувальні збори до Південного Бугу з метою популяризації та подальшого розвитку водного туризму, пропаганди здорового способу життя, підвищення рівня туристської майстерності та підготовки районної команди туристів-водників до участі в обласному Чемпіонаті з техніки водного туризму. Збори тривали з 29 квітня по 3 травня і включали в себе тренування із техніки водного та пішохідного туризму: сплав по річкових  порогах на катамарані та байдарці, заняття скелелазінням. Сприяла ж  цьому чудова погода, яка не по-весняному радувала високою температурою повітря та  безхмарним небом.

Група включала туристів різного віку, досвідчених і початківців. Наймолодші серед них – гуртківці райСЮТур із кобеляцьких шкіл, учні 7-9 класів – вперше брали участь у навчальних зборах, тому водні тренування здійснювали у безпечних, "спокійних" місцях  річки. Справжньої ж гонорливості характеру Південного Бугу скуштували старші і більш досвідчені туристи, які із запалом знову і знову підкорювали Мигійські пороги. Тут вони й дізнались, яка вона - сила і велич водної стихії, який він - гнів Південного Бугу.

Туристи отримували гострі відчуття, керівники ж групи пильно слідкували, щоб під час скелелазіння та сплаву по порогах не порушувалися правила техніки безпеки.

Кожен день проходив у русі, ніхто не зупинявся ні на хвилину, з максимальною продуктивністю використовуючи  час для підвищення своїх туристських умінь. Земля, вода, свіже повітря, фізичне навантаження під час тренувань – усе давало надзвичайний об΄єм енергії і здоров΄я, загартовувало організм.

Активні тренування вдень чергувалися із відпочинком біля вогнища  увечері. Язики полум΄я, що пронизують вечірню темряву, тепла дружня компанія, туристська пісня під гітару, душевна розмова, ігри, сміх, радість і маса позитивних емоцій – ось така вона романтика справжнього туристського походу. Як добре, що "Бузький Гард"  знову і знову відкриває перед туристами свої широкі й міцні обійми.


Автор: Відділ освіти Кобеляцької районної державної адміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2016, 09:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації