Вхід | Реєстрація

Нові Санжари приймали болгар

Нові Санжари приймали болгар

Нещодавно до Новосанжащини завітала делегація від Асоціації болгар України на чолі з помічником народного депутата України Антона Кіссе Марією Поповою. Серед гостей були заслужений журналіст України Ганна Пенєва, професор Одеського університету ім. І.Мечникова Валентина Колесник, діячі культури Одещини Ольга Грінажук і Валентина Антова, ансамбль болгарського народного танцю «Ізвор» при Всеукраїнському центрі болгарської культури (керівник Георгій Радов, солістка Лілія Семкова).

Метою візиту було відвідання священного для кожного болгарина місця поховання засновника Старої Великої Болгарії Кана Кубрата в Полтавській області.

Зустріч голови районної ради Геннадія Супруна з гостями розпочалася з покладення квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, після чого були обговорені перспективи подальшого культурно-історичного співробітництва з Новосанжарським районом.

У рамках програми щорічних візитів болгари Одещини відвідали Малоперещепинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де їх зустрічали з хлібом та сіллю педагоги і учні, які протягом кількох років ведуть значну роботу по зміцненню зв'язків між двома регіонами України - Полтавщиною та Одещиною і двома братніми народами - українським і болгарським.
В актовому залі навчального закладу гості представили своїм українським друзям невеличкий концерт.

Одеська делегація болгар разом із головою районної ради Геннадієм Супруном, директором Малоперещепинської ЗОШ Катериною Вергун, учнями та батьками поклали квіти до пам'ятника Великому Кубрату.


 


Автор: Новосанжарська районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2016, 22:44 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації