Вхід | Реєстрація

Селяни на Зіньківщині готові блокувати райдержадміністрацію

Селяни на Зіньківщині готові блокувати райдержадміністрацію

У Семенівському районі через земельні питання селяни готові блокувати автодорогу Хорол-Кременчук, залізничні колії та роботу райдержадміністрації.

У с. Крива Руда, що на Семенівщині, селяни доведені до відчаю. Вони стверджують, що понад 100 га земель, на яких вони випасають худобу, хоче орендувати підприємець з Кременчука Олександр Колотієвський. Якщо у них відберуть землю, то доведеться продавати худобу, а отже, родини залишаться без копійки, бо роботи у селі немає, повідомляє "Лтава".

У 2014-му році Криворудська сільрада отримала дозвіл від головного управління Держземагенства у Полтавській області на розробку проекту передачі у комунальну власність сільської громади невитребуваних земель запасу за межами населеного пункту. Їх планували використовувати для сіножаті та випасання худоби. Та оформлення документів триває й досі. Через два роки ці ділянки запримітив підприємець із Кременчуцького району. 

"Зараз проект на затвердженні в держгеокадастрі. На цю землю також претендує Колотієвський, він є батьком представника народного депутата Костянтина Іщейкіна. Так виходить, що зараз в земельному відділі на цю землю два кадастра", - розповідає глова Криворудської сільської ради Наталія Далієва.

Невитребувані запаси земель Криворудської сільської ради крім сінокосів планували розподілити і між учасниками АТО – по 2 гектари кожному. Нині в селі назриває революція.

"Вирішують проблему просто: є гроші ти правий, нема грошей ти ніхто. Чому приватним особам за 23 години роблять документи, а нас відштовхують?", - говорить одна з жительок села.

За словами Сергія Ятла, представника Колотієвського, він звернувся до земельного відділу у Семеніькому районі. Йому нібито надали інформацію щодо невитребуваних земель. Вибір впав на Криворудську сільську раду.

Детальніше дивіться у відеосюжеті. 


Автор: «0532.ua»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2016, 13:51 | Зіньків | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації