Вхід | Реєстрація

Полтавщина вимагає повернути 50 мільйонів гривень

Одразу кілька міст подали судові позови на Держказначейство, щоб повернути свої «кревні». Бюджетні кошти регіонів уже кілька місяців як заблоковані на загальнодержавному рахунку. У суд на держказначейство подали Полтава, Черкаси, Донецьк і Макіївка за «нецільове використання своїх коштів». А фактично, як говориться в заяві, казначейство за рахунок їхніх коштів «перекриває «діри» державного бюджету та виплачує пенсії», тоді як міста не можуть провести власних платежів, зокрема, й виплатити за січень зарплату лікарям і вчителям.

Готові йти до суду й інші регіони країни. Адже ще з грудня українські  мери та губернатори на рахунках казначейства гроші бачать, але отримати за платіжними документами (а такі проплати за законом б мали проходити протягом трьох днів) на руки «живі» гроші не можуть. Керівники регіонів звинувачують казначейство в тому, що воно роздає кошти у ручному режимі й за дзвінком з Уряду. Міський голова Львова Андрій Садовий у ефірі каналу 1+1 не приховував того факту, що місто отримало 130 мільйонів гривень лише після того, як він зателефонував Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко.

А от перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов в ефірі того ж таки каналу запевняв українців, що кількамісячні неплатежі — «це короткострокові затримки». «Всі ресурси відповідно до Бюджетного кодексу розподіляються і виконуються», — додав урядовець.

 Незрозуміло тоді, чому у Чернігова немає грошей на ліки, мерія Дніпропетровська не може придбати дизпаливо для техніки, що чистить місто від заметів, а у дитячій лікарні міста Кременчука ще минулого місяця закінчилися гроші на цукор для маленьких пацієнтів?..

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 09:46 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації