7 вересня на території Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відбувся конкурс на кращого кухаря установи. В конкурсі взяли участь кухарі, які працюють у виховному закладі. Куратором від територіального управління м. Полтави став заступник начальника відділу ресурсного та інженерного забезпечення підполковник внутрішньої служби Сергій Малушко.
Захід на території установи на виконання вимог Державної пенітенціарної служби України з метою підвищення професійної майстерності кухарів і поліпшення організації харчування вихованців, які утримуються в установі. Змагання не тільки спонукають кухарів на створення смачних кулінарних
За звання найкращого змагалося три працівника. Кожен максимально намагався показати свою майстерність. Конкурс на визначення найкращого проходив у два етапи. На першому конкурсанти показали рівень теоретичних знань в займаній посаді. Найцікавішим, звичайно, видався другий етап - на очах у журі та співробітників установи кухарі демонстрували свою майстерність у "живому" приготуванні страв в трьох категоріях: суп з грибами та зеленню, вареники з капустою, салат грузинський з бринзою та компот із свіжих фруктів.
Роботу учасників оцінювало журі, яке складалося з незалежних експертів - адміністрації виховної колонії. Конкурсні зразки оцінювалися за критеріями: естетичні і смакові якості, презентація і інновації, рецептурний склад, подача, дотримання правил технології приготування, оригінальність оформлення. Зважали також на організацію робочого місця і санітарію.
Переможця визначили за кількістю балів, набраних у 2-х етапах. Найкращою з-поміж усіх була визнана кухар Кременчуцької виховної колонії Наталія Пятигора. За свою перемогу вона отримала від начальника виховного закладу Юрія Величка набір кухонного посуду. А всі учасники отримали грошову винагороду від профспілкової організації.