Вхід | Реєстрація

За минулий тиждень на Полтавщині виникло 30 пожеж

Одна з них сталася в місті Гадячі, в житловому будинку, розрахованому на дві сім'ї. В пожежі мало не згоріло двоє малолітніх дітей та їх матір. Подробиці цієї надзвичайної події – в матеріалі наших кореспондентів.

28 січня близько 6-ї ранку до МНС надійшло повідомлення – в місті Гадячі, в житловому будинку на дві сім'ї, сталася пожежа. До прибуття вогнеборців із палаючої оселі самостійно врятувалося молоде подружжя, яке проживало в одній частині будівлі, а з іншої частини будинку 35-річний чоловік через вікно врятував своїх трирічного та однорічного синів.

Василь Губський, нач. Гадяцького районного відділу ГУ МНС України в Полтавській області:

- На момент прибуття підрозділу чергового караулу було охоплено веранду житлового будинку. Поблизу будинку також були потерпілий господар - чоловік 74 року народження і двоє маленьких дітей.

Зі слів батька двох дітей Сергія Яременка, саме він першим прокинувся уночі від їдучого запаху диму. Зміг чоловік винести з хати лише двох синів. Дружину врятували МНС-ки.

Олександр Яременко, черговий караулу Гадяцького райвідділу МНС:

- Жінка була в такому стані, що не могла рухатися. Вона, мабуть, отриїлась чадним газом, і тому вона не могла сама вилізти з тієї кімнати.

Василь Губський, нач. Гадяцького районного відділу ГУ МНС України в Полтавської області:

- Пожежа ускладнювалась тим, що була низька температура повітря - близько 13-ти – 14-ти градусів морозу, і велика горюча загрузка - дерев'яна прибудова веранди, стара прибудова житлового будинку, і в зв'язку з тим, що повідомлення прийшло запізно. Пожежа уже набула розповсюдження.

Внаслідок пожежі вогнем було знищено перекриття веранди житлового будинку та пошкоджено домашнє майно і меблі квартиронаймачів. Причина пожежі з'ясовується. Однією з ймовірних МНС-ки називають коротке замикання електормерЕжі. Постраждалий внаслідок назвичайної події чоловік отримав 10, а його дружина – 12% термічних опіків та опіків верхніх дихальних шляхів. Потерпілі були направлені до Кременчуцького опікового центру. Їх дітей доправили до реанімаційного відділення лікарні, де вони знаходяться під наглядом лікарів з діагнозом «отруєння продуктами горіння». Стан дітей задовільний, але у старшого сина через отруєння чадним газом почала розвиватися пневмонія.

Віталій Шкаревський, начальник центру пропаганди ГУ МНС України в Полтавській області:

- За минулий тиждень в області виникло 30 пожеж. На місці пожеж було виявлено 7 загиблих. Основна причина пожеж - необережність самих господарів під час куріння і необережне поводження під час користуванням пічним опаленням.

За минулий тиждень, за інформацією обласного управління МНС України, на Полтавщині сталося 63 надзвичайні ситуації та події, в яких загинуло 15 людей, постраждало 46, нанесено збитків на суму 399 тисяч гривень.

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 13:31 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації