Вхід | Реєстрація

Опішняни скидаються грошима на адвоката, щоб судитися з головою Полтавської ОДА

Опішняни скидаються грошима на адвоката, щоб судитися з головою Полтавської ОДА

Опішнянська громада самоорганізувалася і вирішила збирати кошти на адвоката. Потреба в цьому виникла, коли мешканці дізналися про судовий позов Полтавської ОДА до Опішнянської селищної ради стосовно перейменування двох вулиць в смт. Опішня: Партизанської та Мороховця.

Згідно закону про «декомунізацію», провівши громадські слухання та на основі численних звернень громади, опішнянська селищна рада не перейменовує ці дві вулиці, так як вважає, що дані назви не мають ніякого відношення до комунізму та тоталітаризму. Однак голова Полтавської облдержадміністрації Головко В.А. скористався своїм правом і все таки перейменував їх розпорядженням від 20.05.2016 р. № 206. Це викликало масові протести й обурення мешканців, так як їхня думка не була врахована.

9 червня 2016 року Опішнянська селищна рада вже згідно Законів України «Про місцеве самоврядування» та «Про географічні назви» перейменовує ці вулиці, але, щоб уникнути будь яких маніпуляцій, вказує, що дані вулиці названі на честь героїв війни 1941-45 років, що не суперечить Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Це рішення зняло напругу.

Але 12 вересня люди дізналися про судовий позов до них з боку Полтавської ОДА. Обурена громада 23 вересня скликала загальні збори, де було вирішено збирати кошти на адвоката. На зібрання прийшла маса людей: пенсіонери, підприємці, звичайні мешканці. Організували декілька відповідальних, які збирають кошти в своєму районі. Активність громади вражає.

Перше засідання в справі відбудеться в Зіньківському районному суді Полтавської області вже 19 жовтня, куди люди також збираються їхати й бути присутніми на всіх слуханнях. Майже в кожному дворі, як розповідають мешканці Опішні, хтось загинув у тій далекій війні. Тому, коли викреслюють з історію пам’ять про полеглих, люди не залишилися осторонь і готові йти до кінця.


Автор: Федоша П.М, Ширай Р.С, Романов О.М., Радченко О.М, Черниш П.П.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2016, 15:28 | Зіньків | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації