Вхід | Реєстрація

Зимова полювання та риболовля по-пирятинськи

Зимова полювання та риболовля по-пирятинськи
Взимку завзятим мисливцям та рибалкам доводиться змінювати м’які дивани на крижані та снігові простори, а пульт від телевізора – на вудку чи рушницю. В азарті вони не помічають тріскучий мороз, а від кльову та трофеїв отримують справжній кайф.

У районному товаристві мисливців та рибалок, як повідомив його голова Володимир Чуб, налічується 384 мисливці. В останній день січня закінчився сезон полювання на хутрового звіра. На рахунку пирятинських мисливців – 67 відстріляних лисиць та 430 – зайців. Проте, не всі любителі полювання (та й рибалки) проводять відстріл звірів чи лов риби у рамках закону. Дехто займається браконьєрством. Так, за минулий рік деяких «ловкачів» було виявлено під час рейдів, за результатами яких складено 2 протоколи за незаконний вилов риби та 1 – за незаконне полювання.

До речі, 14 лютого, як повідомив В. Чуб, у Пирятині відбудеться звітно-виборна конференція товариства мисливців та рибалок, яка проводиться один раз на п’ять років. Буде заслухано звіт голови товариства, ревізійної комісії та вибрано делегатів на обласну звітно-виборну конференцію.

Щодо риболовлі, то цього року на радість любителів зимового вудіння видалася гарна зима - з морозами та снігом. Скільки жителів нашого району займається риболовлею, - сказати важко, оскільки на обліку в товаристві мисливців та рибалок жоден з них не числиться, тож їх можна назвати лише – рибалки-любителі. Серед місць, де, за їх словами, водиться риба, на території району - це, зокрема, території по руслу Удаю: поблизу мосту на автошляху Київ-Суми за Пирятином, біля сіл Повстин, Кейбалівка тощо.

Та що б ми не говорили про зимове полювання та рибалку – холодно, небезпечно тощо, - все ж ці чоловічі захоплення приносять користь, задоволення й цілий ряд позитивних емоцій. Тож вдалої рибалки і побільше трофеїв!

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2010, 15:13 | Пирятин | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації