Вхід | Реєстрація

Суд відпустив чоловіка, який пропонував поліцейському «кришувати» крадіжки газоконденсату

Суд відпустив чоловіка, який пропонував поліцейському «кришувати» крадіжки газоконденсату

Мешканцю Чутового Анатолію Тимошенку, який намагався вмовити поліцейського «кришувати» крадіжки газоконденсату, призначили 17 тисяч гривень штрафу та відпустили.

Київський районний суд Полтави присудив штраф мешканцю Чутового, який у вересні пропонував начальнику Чутівського відділення поліції 100 тис грн щомісячно за «кришування» такого рентабельного «бізнесу». Чоловіка визнали винним за двома статтями:

за ч.1 ст. 292 КК України — Пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів.

за ч. 1 ст. 369 КК України — Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Анатолій Тимошенко широко відомий в Чутовому своїм «бізнесом», адже, кілька років тому його вже затримували при перевезенні газового конденсату. Щоб уникнути покарання, він навіть записався добровольцем в АТО, але, повернувшись, продовжив займатися крадіжкою газоконденсату.

За даними реєстру судових рішень, чоловік задумав зробити врізку у конденсатопровід «Степова УКПГ — Машівська УКПГ» ще влітку цього року. Для цього він обстежив місцевість між селами Рябківка, Степанівка та Шевченківка Чутівського району і придбав необхідні знаряддя. Задумане Тимошенко здійснив 23 та 24 липня, а 27 липня прийшов до начальника Чутівського відділення поліції Володимира Реки домовлятися про «кришування».

Чоловік пропонував платити 1 гривню за кожен викрадений літр газоконденсату в обмін на невтручання у його діяльність та забезпечення спокою з боку інших поліцейських. Для початку Тимошенко запропонував начальнику поліції 20 тисяч гривень за те, що той не викриє його діяльність, а у подальшому пообіцяв віддавати частину вартості незаконно збутого конденсату. В місяць загальна сума, яку мав би отримувати керівник відділення, дорівнювала 100 тис. грн.

Головний поліцейський Чутівського району такий «бізнес» не оцінив, тому повідомив про дану пропозицію відділу внутрішньої безпеки. Після цього слідче управління полтавської поліції відкрило кримінальне провадження.

Передача першої частини хабара відбулася 29 серпня, о 13:40, в кафе «Старт» у Полтаві (вул. Соборності (Жовтнева), 46). Під час зустрічі Анатолій Тимошенко розповів поліцейському про врізку, описав приблизне її місцезнаходження, наявність вантажного автомобіля, розробку маршрутів під’їзду та передав 10 тисяч гривень.

Самого Тимошенка затримали 26 вересня — під час передачі другої частини хабара біля того самого кафе.

Вже 28 вересня його відпустили під домашній арешт. Така гуманність Київського районного суду, не викликала у Володимира Реки здивування. У коментарі виданні «Полтавщина» він назвав це рішення абсурдним, а також відмітив, що ще до його оприлюднення все Чутове знало про нього.

Зазначимо, що керівник Чутівського відділення поліції Володимир Река є сином нардепа Андрія Реки. Нещодавно перший задекларував 2 млн грн готівки.

7 листопада суддя Київського райсуду Полтави Ольга Логвінова, взявши до уваги, що підозрюваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, визнала Анатолія Тимошенка винним у дачі хабара та пошкодженні газових мереж, та присудила йому 17 тис грн штрафу. Наголосимо, що він збирався платити 100 тис грн кожного місяця, тільки за «кришування» крадіжки газоконденсату.

Відмітимо, що це не перший приклад того, як полтавські судді «балують» мізерними штрафами людей, які причиняють збиток державі на великі суми. У серпні, у тому ж таки Київському райсуді, присудили 11 тис грн штрафу, спільнику екс-керівника геокадастру Костянтина Кухарова, який допоміг здати в оренду 216 га землі за 220 тис грн.


Автор: Максим САМОЙДЮК, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2016, 11:40 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації