Вхід | Реєстрація

Після кількох судимостей знову потягло на злочини

У 26-річного Назара (ім’я змінено) проблеми із законом виникали не раз. Цей молодий чоловік встиг «заробити» за своє життя аж п’ять(!) судимостей.
На превеликий жаль, на шлях виправлення хлопець так не потрапив. Нині він обґрунтовано підозрюється у злочинах, про які мова піде далі.
Достроково звільнившись з виправної колонії у грудні 2009 року, Назар, який направлявся за місцем свого попереднього проживання у село Клепачі, так додому і не потрапив, а відразу ж «взявся за старе»…
В ніч на 28 грудня 2009 року молодик, перебуваючи у господарстві одного з мешканців села Шишаки Хорольського району, зірвавши навісний замок, проник до гаража, звідки викрав велосипед марки «Україна» вартістю 370 гривень. Далі у поле зору злодюжки потрапила літня кухня, звідки молодик зумів винести відро з цукром. Своїми злочинними діями хлопець завдав збитки господареві на загальну суму понад 400 гривень. 
Та на цьому кримінальні пригоди молодого чоловіка не закінчилися. Далі по курсу у нього трапився магазин “Продукти”. Зірвавши навісний замок та відігнувши решітку на вхідних дверях, злодій проник до приміщення, звідки викрав 150 гривень та товарно-матеріальні цінності на суму близько 5000 гривень.
«Нічна робота» ласого до чужого майна чоловіка продовжилася і наступної ночі. Перебуваючи у господарстві одного із жителів села Шишаки, вийнявши шибки із віконної рами, проник до веранди чужого будинку де, вибивши вхідні двері, проник у середину. З помешкання молодик викрав телевізор іноземного виробництва та жіночий велосипед на загальну суму 600 гривень. 
Через декілька днів, а саме 4 січня 2010 року Назар, шляхом вільного доступу викрав з господарства мешканця села Шишаки супутникову антену вартістю 280 гривень.
Та, як мовиться, скільки ниточці не витись, а кінець знайдеться. Працівниками Хорольського районного відділу міліції Назар був затриманий. 
Тепер доведеться чоловікові уже вкотре постати перед судом і згідно Закону відповісти за скоєне. Та чи стане це, нарешті, приводом для серйозного замислення над можливістю розпочати чесне життя?...
Але не тільки Назар відноситься до тієї категорії людей, котрі навіть після кількаразового перебування в місцях позбавлення волі знову беруться за старе…
Чотирма судимостями позначена біографія 32-річного Сергія (ім’я змінено). Однак, є підстави вважати, що він, маючи непогашену судимість з дня відбуття покарання, вчинив повторно корисливі злочини при ось яких обставинах.
14 грудня 2009 року в місті Хоролі по вулиці Леніна, 54 Сергій, перебуваючи у магазині «Продукти», з холодильної камери відкрито заволодів пакетом з рибними паличками загальною вагою 3 кілограми 220 грамів вартістю 80 гривень. На цьому «апетит» злодія не вичерпався. 3 січня 2010 року, близько 23-ї години у місті Хоролі по вулиці І. Хмари Сергій, пошкодивши металеву завісу на дверях сараю одного з місцевих мешканців, викрав двох півнів, одну курку та нутрію на загальну суму 200 гривень.
Хорольські правоохоронці доклали максимум зусиль для розкриття цих злочинів та затриманні зловмисників. Обидва чоловіки були оперативно затримані. Наразі вони знаходяться у слідчому ізоляторі міста Полтава, де чекають на вирок суду.
Слід зазначити, що сподівання на те, що злочин може лишитися безкарним є даремним. Практика правоохоронця свідчить - за будь-яке протиправне діяння особі не уникнути відповідальності, а отже жодних шансів залишиться у тіні кримінального Закону бути не може! 

Автор: Віталій Шевчуга начальник Хорольського РВ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:42 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації