Вхід | Реєстрація

Без змін адміністративного устрою

Про особливості розширення меж Полтави на своїй прес-конференції в ІА «Новини України» говорив головний архітектор міста Вадим Вадімов. При цьому він наголосив, що включення приміських територій до складу міста планується без змін адміністративного устрою.
 Необхідність коригування генерального плану міста зумовлена, насамперед, удосконаленням транспортної схеми міста. Підрахунки фахівців свідчать, що щоденна міграція населення приміським транспортом складає близько 25 000 людей. Тому місто не може розвиватись незалежно від приміських зон.
 Нині за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 364,3 тис.грн Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» (м. Київ) виконуються роботи з коригування генерального плану м.Полтава, зміни меж міських територій з розрахунковим строком реалізації до 2031 року.
 Існує потреба міста у планувальній організації приміських територій для подальшого містобудівного та соціально-економічного розвитку, розвитку рекреаційних зон, транспортно-комунікаційних зв’язків. При цьому приміські території отримають планувальну, функціональну організацію, адже на території Полтавського району містобудівна документація застаріла і вичерпала свій термін дії (дата розробки - середина 70-х років ХХ ст.). При виконанні коригування генерального плану м.Полтава, зміни меж міських територій, був урахований раніше розроблений план червоних ліній вулиць м.Полтава (2007р), містобудівний регламент центральної частини міста (2008р.).
 Дуже важливо, що насамперед визначаються перспективні напрямки як у розвитку самого міста, так і прилеглих територій: заходи з охорони навколишнього середовища, сучасний стан та перспективи господарського комплексу міста, прогноз чисельності населення, обсяги та розміщення нового будівництва, інженерне обладнання території, її інженерна підготовка та захист, дощова каналізація, розвиток міського транспорту, магістральної вуличної мережі, розміщення комунальних, рекреаційних територій для розвитку інфраструктури туризму тощо. Основним поштовхом до розгляду такого питання став Стратегічний план економічного розвитку міста Полтава, в якому пріоритетним напрямком є туризм.
 Сучасна територія Полтави в адміністративних межах складає 10381 га. Проектна чисельність населення згідно з розрахунками становить 350 тис. осіб. Містобудівну організацію територій в проектних межах буде передбачено на площі біля 13111,2га (генеральним планом 2006 року передбачалося збільшення площі з 10353,0га до 11203,0га тобто на 850га).

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:59 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації