Вхід | Реєстрація

До районних центрів Полтавщини поїхали нові пересувні відділення зв’язку

Три нових пересувних відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) забезпечені необхідним обладнанням та експлуатаційними засобами, відтепер надаватимуть послуги своїм клієнтам у Зіньківському, Кобеляцькому та Пирятинському районах.
— Ці пересувні поштові відділення — перші в Полтавській області, які повністю обладнані всіма необхідними матеріалами як для споживачів, так і для працівників, — розповідає директор Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Наталія Чепурна. — Кожне з них підключене до електричної мережі, має електронні ваги, автоматизоване робоче місце, оснащене комп’ютером. А для клієнта є спеціально відведене місце в автомобілі. Очолює відділення начальник, який може виконувати функції водія. Варто зазначити, що дещо раніше ми презентували інші пересувні відділення зв’язку, але вони суттєво відрізняються від цих, оскільки попередні потребували повного технічного оснащення. У населеному ж пункті пересувні відділення знаходяться не більше 40 хвилин.
Наталія Чепурна також зазначила, що в громадських центрах населених пунктів розміщується вивіска з інформацією про режим роботи пересувного відділення зв’язку. Для ПВПЗ, які розраховані в першу чергу на обслуговування найвіддаленіших сіл та хуторів, визначається маршрут та інтервал руху.
Відтак, на Полтавщині минулого року послуги поштового зв’язку надавали 6 ПВПЗ. А вже до кінця 2010 року планується впровадження ще 18 таких відділень. До речі, запровадження Укрпоштою пересувних відділень передбачено Програмою розвитку національного оператора поштового зв’язку України до 2013 року. У цілому в країні у 2009 році такі послуги забезпечували 105 пересувних відділень. Цьогоріч впровадять 60 ПВПЗ, а до 2013 року — 160.
Пересувні поштові відділення надають споживачам ті ж послуги, що й стаціонарні. Зокрема вони приймають усі види поштових відправлень та поштових переказів, продають поштові марки, марковані конверти, картки, газети, журнали, тару для упакування поштових відправлень, товари широкого вжитку. ПВПЗ також здійснюють виймання листів з поштових скриньок, видають поштові відправлення населенню тощо. Примітно й те, що пересувні відділення надаватимуть послуги за агентськими угодами (укладання угод про виконання певних робіт з мешканцями населених пунктів, які обслуговують пересувні відділення).
Загалом же, за висновками експертів Всесвітнього поштового союзу, Україна має одну з найбільших мереж універсальних послуг у світі. Послуги поштового зв’язку в державі надають 15 тисячам об’єктів.
— У Полтавській області діє 710 відділень поштового зв’язку. Це одна з найбільших мереж в Україні, тому, на жаль, через її витратність, яка набагато перевищує попит населення на поштові послуги, ми змушені будемо закривати нерентабельні відділення, — підсумувала Наталія Чепурна.

Автор: Ольга ГНАТЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 16:31 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації