Вхід | Реєстрація

Під Санжарами вишколювали «Правий сектор»

Під Санжарами вишколювали «Правий сектор»

У дитячому таборі «Джерело» минулого тижня займалися підготовкою та патріотичним вихованням правої молоді.

Організував та провів вишкіл 17‑річний юнак із Чутового Яків Легкобит. Для теоретичної, практичної, медичної та патріотичної підготовки до табору «Джерело», що знаходиться неподалік Нових Санжар, з’їхались понад сто юнаків та дівчат із різних куточків України.

— У 14 років батьки взяли мене з собою на Майдан. Тоді я вперше по-новому подивився на наш прапор, на тризуб, на людей, які заради української держави готові були пожертвувати усім. І після цього я почав вивчати нашу історію, загартовувати себе, щоб стати спочатку патріотом, а потім і націоналістом. Тепер хочу навчати цього іншу молодь, — говорить організатор вишколу, керівник «Правої молоді « (молодіжного крила «Правого сектора») 17‑річний Яків Легкобит із Чутового.

Разом із іншими юнаками та дівчатами під керівництвом професійних інструкторів кілька днів у лісі на території табору відпрацьовують тактику, медицину, ведення ножового бою та інші дисципліни. У перерві між практичними заняттями слухають лекції з історії української визвольної боротьби та життя видатних діячів українського націоналізму.

— Ця молодь стане майбутнім української держави, — говорить голова «Правого сектора» Андрій Тарасенко, який приїхав до «Джерела», щоб поспілкуватися з учасниками вишколу. — Ці діти — це ті камінці, які після огранки стануть коштовностями.

Провести вишкіл у новосанжарському таборі «Правій молоді» допомогли представники місцевої влади, керівництво Полтавської єпархії УПЦ КП та новосанжарські волонтери.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2017, 18:17 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я


1. Седой / 4 листопада 2017, 08:54
Посмотрите на фото. Убогая неприбранная территория. Убогое здание, напоминающее центр Сталинграда в феврале 1942 года. Одетые как бомжи «педагоги» и дети. Чему «вышколят» этих несчастных деток эти, с позволения сказать, учителя? Этот 17-летний маразматик привьёт гейропейские ценности??? Какое будущее с этой идеологией у несчастных деток. ЛЮДИ! Что с вами случилось? Я жил среди вас 17 лет и потом видел ежегодно не по разу, но я вас не узнаю. Проснитесь.Ни идеи Сталина ни идеи Бандеры не сделают вас богаче и счастливей.

Тепер хочу навчати цього іншу молодь, — говорить організатор вишколу, керівник «Правої молоді « (молодіжного крила «Правого сектора») 17?річний Яків Легкобит із Чутового.Разом із іншими юнаками та дівчатами під керівництвом професійних інструкторів кілька днів у лісі на території табору відпрацьовують тактику, медицину, ведення ножового бою та інші дисципліни. (К)
Это жизнено важные знания и навыки для ваших детей???
2. Selena2017 / 4 листопада 2017, 10:45
Яничаре, а чому ти в себе під носом страшнішого не бачиш?
Саме ці зустрінуть тебе, коли ти,божевільний, спробуєш приповзти нівечити їх життя і батьківщину. Краще не мрій.Дозволив перетворити себе на божевільного сам.

Змінено 04.11.2017, 10:52
3. Адекватник / 4 листопада 2017, 11:58
2.Selena2017
«Яничаре, а чому ти в себе під носом страшнішого не бачиш?
Саме ці зустрінуть тебе, коли ти,божевільний, спробуєш приповзти нівечити їх життя і батьківщину.»

Я фігею із цієї селени. Яка тут їхня батьківщина. Іхня батьківщина на Сінаї. Правий сектор - це антиукраїнська іудейська організація і про це вже знає вся Європа і сміється з пришелепуватих свідомих, які й досі корчать із себе патріотів, хоча на справді вони і є яничарами. Що сталося з цими пришелепуватими українцями? Вони дійсно нічого не бачать у себе під носом. Посилання на www.youtube.com
4. Selena2017 / 4 листопада 2017, 15:40
Аби на здоров"я.
5. Dana77 / 4 листопада 2017, 16:25
1.Седой
«ЛЮДИ! Что с вами случилось?»

І правда. Тому 17-річному «педагогу» (свідомо беру в лапки це слово) самому ще треба навчатися з десяток років, щоб мати право навчати інших. Педагоги, що думаєте ви з цього приводу? Які знання і навички дасть 17-річний юнак вашим дітям? І невже це така важлива подія, що заслуговує газетної публікації на кілька районів? Невже немає в нашому житті важивіших подій для журналіста ЕХО? "ЛЮДИ! Что с вами случилось?" Ми деградуємо на очах! Існують педінститути, щоб готувати фахівців, які матимуть право (базоване на педагогічних знаннях) навчати інших.
6. Selena2017 / 4 листопада 2017, 17:55
5.Dana77
«Ми деградуємо на очах! »

Дано, говоріть і відповідайте тільки за себе, будь ласка.
7. Dana77 / 4 листопада 2017, 18:07
Не розумію вашого зауваження, Selenо. Читаймо уважніше статтю: "Для теоретичної, практичної, медичної та патріотичної підготовки..." і джалі по тексту. Скажіть будь ласка, яку теоретичну, практичну чи медичну підготовку має 17-річний юнак, якому ще навчатися у школі, аби він мав право навчати інших? У педінституті студентів навчають 5 років, аби потім педагог мав право викладати один предмет, а тут викладає школяр! Так хіба це не деградація? Ви хотіли б, щоб ваша дитина у нього навчалася? Я - ні! Бо це не навчання, а запудрювання мізків. Там так і написано: Яків Легкобит не тільки організував, а й "провів вишкіл". До того ж не на нейтральній території, а в дитячому таборі. І руку до цього приклала місцева влада! Вони зай
8. Dana77 / 4 листопада 2017, 18:08
Даруйте! Вони займалися (цитую) підготовкою та патріотичним вихованням правої молоді. А молоді з іншими поглядвми куди діватися? Ховатися в кущі?
9. Beri Mor / 4 листопада 2017, 18:10
5.Dana77
«Тому 17-річному «педагогу» (свідомо беру в лапки це слово) самому ще треба навчатися з десяток років, щоб мати право навчати інших.»

Гітлерюгенд місцевого розливу.

Змінено 04.11.2017, 18:10
10. Dana77 / 4 листопада 2017, 18:12
На мою думку, нав’язування певної ідеології неприпустиме. Воно нічим не відрізняється від того, як колись нав’язували комуністичну ідеологію. Часи змінилися, а підхід до запудрювання мізків - ні. Якщо 17-річний юнак навчає молодь, то за що тоді одержують гроші педагоги у школах? Чи вони не здатні прищеплювати почуття патріотизму?
11. Dana77 / 4 листопада 2017, 18:13
Погоджуюся з Beri Mor.
12. Beri Mor / 4 листопада 2017, 18:30
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
10.Dana77
« Якщо 17-річний юнак навчає молодь, »

Не тільки навчає,а й організував.ЗА ЯКІ ШИШІ?Моєму синові теж 17 років,він з трактора не вилазить допомагаючи мені,а копійок ледве на пристойні бутси вистачає в нього,та може на дискотеку.А оці всі активісти,майданісти та інші утопісти гасають по країні ні хера не роблячи,і все в них в шоколаді.Звідки гроші?
13. ИВЕН / 4 листопада 2017, 19:13
12.Beri Mor
« все в них в шоколаді.»


звідки...-звідки----з МАССОНІЇ.......
14. Beri Mor / 4 листопада 2017, 19:27
13.ИВЕН
«звідки...-звідки----з МАССОНІЇ.......»

Не інакше.Або ж в лотерею виграли,як Ляшко.
15. Седой / 4 листопада 2017, 19:35
Справочно для Селены: Янычары были элитными воинами Османской империи. Они охраняли самого султана. Как я попал под это определение? Уж скорее султан :)).
Саме ці зустрінуть тебе, коли ти,божевільний, спробуєш приповзти нівечити їх життя і батьківщину. Краще не мрій :))
Меня "вышколила"советская боевая машина не для того, чтобы всякие сопливые диванные воины могли остановить в движении к цели. Другое дело, что идти войной на малую родину нет ни желания, ни смысла. Мы подождем, пока время вас вылечит. Недолго осталось. Вокруг меня сотни украинцев спокойно живут и работают. К сожалению, многие из них получают российское гражданство. И не потому что не любят свою Украину, просто деваться некуда. Беда... А вы то вышколы то хеллоуны деткам насаждаете.
16. Чудо Юдо / 5 листопада 2017, 09:57
Сидять два старих пердуни, один в Росії, другий в Кобеляках, з хати не вилазять, бачать світ лише в інтернеті, в ньому ж надивилися всяких розумних відео, бо більше робити їм нічого і розказують як кому правильно жити.

3.Адекватник
«Що сталося з цими пришелепуватими українцями? Вони дійсно нічого не бачать у себе під носом.»

Може у них просто є інші заняття окрім цілодобово з інтернету не викисати.
Враховуючи скільки ви, шановний, всяких відео дивитися та антиукраїнських сайтів читаєте і що саме ваші коменти займають 50+% на цьому сайті, то ви більше ніфіга не робите, окрім того, що повчаєте як людям жити у світі, у якому самі майже не живите.

А щодо цього "вишколу", так мене він не пре анітрохи, але знаю людей, яких зачіпав цей показовий патріотизм. В основному молодь, або старі майже діди, які тілом уже слабкі, а якось хочеться себе відчути комусь потрібним.
От і упадають у мегапатріотичні настрої, співають пісень, носять прапори і кричать "Слава Україні!" думаючи що в цьому є якась вища ціль їх життя.
Це щось схоже на релігійну громаду - там також люди раптово вбачають собі якусь вищу мету, ударяються у віру в Бога (чи богів) і пару років вони ні про що не можуть думати окрім цього. Потім більшість потроху починає відпускати і вони виявляють що навколо них є ще багато інших речей.
17. Selena2017 / 5 листопада 2017, 12:01
15.Седой
«Справочно для Селены»

Чоловіче, знову нагадую тобі, що треба докладати немалих зусиль і вибиратися з тої біди, в яку потрапив. Твоя довідка про яничар абсолютно не розкриває цього явища, мені відомо значно більше. Який там з тебе султан?.... Яничар - це раб султана. Прочитай більше в інтернеті про це і зрозумієш, хто знівечив твою душу і змушує сьогодні зневажати батьківщину і людей, які живуть у твоєму рідному краї. Українське яничарство - широка, болюча, незатухаюча рана-тема і на сьогодні. Прошу тебе, не плюй в той колодязь, з якого пив 17 літ. Ми якось самі собі дамо раду. Оглянься краще, в якому болоті бовтається твоя теперішня османщина, не знаючи що робити із своїм султаном, і що тебе самого чекає. Бажаю тобі душевного здоров"я.
18. Седой / 5 листопада 2017, 12:35
Для Селены справочно. Ну по сравнению с вашим уровнем жизни я точно султан. Вот Гугл сообщает, что я посетил 32% стран мира на всех континентах, Букинг дает мне скидку до 50% на отели. Моему мерсу GL нет еще трех лет, я не заморачиваюсь ценой бензина и продуктов, живу в собственном доме со спортзалом и бассейном. И зачем мне завойовывать Украину? А у вас остались колодцы, в которые плюют все, кому не лень.
Еще до войны я пытался обустроить родителям дом. Так наши земляки, которым я платил по русским расценкам, воровали у меня цемент, металл и строили забор моему товарищу. Он знал и молчал. Это к слову о том, что я должен уважать земляков. Когда я ходил в школу, из-за пойманного на воровстве родителя дети пропускали уроки от стыда. Сейчас - гордятся и спорят, чей отец больше украл и обманул "лохов". Это ваша жизнь и упаси Боже мне в нее окунуться.
А про "менi вiдомо значно бiльше" - улыбнуло.Это комплекс, похоже уже не лечится. Если б ты знала, что я прошел и видел в этой жизни. Да Бог тебе судья, на больных грех обижаться.
19. земеля / 5 листопада 2017, 13:37
У меня конкретный вопрос к Селене: Вы считаете нормальным когда 17 летний националист втягивает в это дело молодых ребят, только конкретно «да» или "нет". Ибо иной раз не поймешь, все пишут двусмысленно, как дипломаты. А другой националист - паршывлюк, тут же пропогандирует.
20. Selena2017 / 5 листопада 2017, 15:39
19.земеля
«9. земеля / сьогодні, 13:37»

Земеля, двома словами тут не відповісти. Хоча спробую коротко. Ви зеленого поняття не маєте, що таке справжній націоналіст, бо протягом усього свого життя чули від радянської пропаганди , що це ваш ворог. З нас усіх ліпили одну спільноту - радянський народ. Чого ви сьогодні шарахаєтеся від цього поняття?! Та й життєвий досвід вам має підказати, що узбек, татарин, казах, білорус, українець - належать до РІЗНИХ націй, мають свою історію, свій уклад життя і тримаються замкнутою спільнотою, а якщо і захищають її, то є патріотом і націоналістом одночасно. Ви ж застрягли на трактуванні цього поняття радянськими академічними словниками та тією партійною пропагандою, заперечити якій означало власну погибель.
Вас цікавила МОЯ думка з цього приводу. Так от: молодь сьогодні інакша. І якщо юнак вирішив очистити поняття націоналіст, стати ним, то це прекрасно. Це його право і право тих, хто ці погляди поділяє. Не бійтесь, Земеля, за їхніми спинами і вам буде безпечно.
Якщо не помиляюся, ви - білорус ? Тоді дозволю собі порадити вам відшукати твори Васіля Бикова періоду 90-х, в яких він писав про білоруський націоналізм.
Тут цьому юнакові закидають, що не має права "вчити". Має. На відміну від інших, він має що сказати і поділитися досвідом, організувати і бути почутим, а це вже немало. Відтепер ви і мене називатимете націоналісткою, я цьому буду тільки рада. Без обид.
21. Микола Гузченко / 5 листопада 2017, 16:39
18.Седой
«И зачем мне завойовывать Украину?»

Сірьожа, ти ж не так давно писав тут, шо прієдіш в радниє Бєлікі з вайскамі і всєм даш пізди? Передумав? Слава Богу! Відлягло...
Мені от що цікаво. Оце гнильйо, тіпа: "У вас всьо плоха, ха-ха! А я в шикаладє! Ха-ха! У міня тачкі, дєньгі, тьолкі, Вікіпєдія, а ви всє в гавнє! Ха-ха!" - воно ж неспроста. Здоровий дядько не стане серед площі розмахувати мудями. Це ж як білицькі пацани свого часу гандонили цього Сірьожу, шо воно виросло в такое злобне закомплексоване гімно?
22. земеля / 5 листопада 2017, 17:05
20.Selena2017
«Якщо не помиляюся, ви - білорус ?»

Я спокон веков санжарско- коелякский в отличие от многих тут. Приезжих по каким либо причинам. Ваша трактовка национализма чисто с личных соображений и причем ошибочная(почитай что такое национализм в международной трактовке). Полтавские украинцы никогда ничего не разделяли с кем жили: русскими, татарами, евреями и даже цыганами. И только помогали друг другу. Откуда ж у жинки такая злоба, ярость и отсутствие ума с точки зрения будущего детей. И она гордится что она националистка. С ума сойти. Ненормальная. Впервые слышу чтобы так открыто гордился кто-то, даже партии так себя не называют. Все это действительно страшно.
23. земеля / 5 листопада 2017, 17:25
Кстати, кто был в Европе тот подтвердит. Национализм там вне закона. Взять хотя бы ту же Германию. Они в свое время приглашали на постоянное место жительство наших евреев, как пострадавших во время войны. Сейчас берут беженцев с Востока. Там не делят кто на каком языке говорит. Национализм это теория фашистов, которая осуждена всем мировым сообществом. Селена схаменись. Да ты будь хоть буддисткой, это воля каждого. А ко всему ты еще и балаболка.
24. Selena2017 / 5 листопада 2017, 17:31
Пане Гузченко , мабуть , я перегляну свої погляди відносно ненормативної лексики, бо з оцими червивими неможливо говорити по-людськи. Як тільки не по-земелиному мислиш, то ти вже ненормальна, дурна,зла і ще хтозна яка неугодна.Земеля, не прикривайте своє невігластво лайкою, це нічого не змінить, багато чого ще доведеться почути вперше і не все сподобається, бо мозок уже пересох, нездатний переосмислити втовкмачені в нього стандарти. Бійтеся не націоналістів, а когось іншого, від якого йде реальна загроза. А для цього уважніше дивіться на світ, він же мінливий. Гордитимусь і надалі, не дочекаєтесь.
25. Selena2017 / 5 листопада 2017, 17:40
21.Микола Гузченко
«1. Микола Гузченко / сьогодні, 16:39»

Можна мені до вашого коментаря з приводу самовихваляння Седого дещо додати?
Пригадалося українське прислів"я : " Хвалилася вівця, що в неї хвіст як у жеребця, та хто їй повірив ?...."
Мабуть, у цієї людини червоточина росла ще з дитинства.Тепер йому нічого не допоможе.
26. микола козак / 5 листопада 2017, 17:51
20.Selena2017
«. Ви зеленого поняття не маєте, що таке справжній націоналіст»

Спеціально для Вас БОГИНЯ МІСЯЦЯ скажу , що нинішній націоналіст в Україні , це створіння , яке готове роздирати , шматувати на куски навіть своїх співвітчизників , тобто українців , які думають інакше ніж це створіння.Це ті , хто переписує історію , виставляючи себе месією українського народу.Ви велика прихильниця майдану , тобто революції гідності , яка українцям зовсім не принесла гідності.Зараз у Києві в розпалі боротьба за місця біля корита , один одного шантажують .Тае раджу найдіть і почитайте Микола Княжицький намікає хто фінансував майдан , хто там є головні дійові особи , так от таких , як Ви він взагалі і не згадує.
27. земеля / 5 листопада 2017, 17:55
Селена, живешь без мужа, детей. На всех озлоблена. Прикрываешся высокопарными словами. Кто только не называл тебя курицей (я тогда добавлю еще и мокрая). Даже на зоне и там таких не любят, ибо все одинаковую лямку тянут. Ни стыда, ни совести,ни самолюбия.
28. Selena2017 / 5 листопада 2017, 18:11
26.микола козак
«овсім не принесла гідності»

Козаче, не треба говорити про всіх і зовсім. Давайте відповідати кожен за себе, як той майдан у кожному з нас трансформувався. Так буде краще.
29. Anatoliy / 5 листопада 2017, 18:26
Не торкаючись поняття «націоналізм» скажу: довіряти формування світогляду дітей 17-річному юнакові, який абсолютно нічим не підтвердив своєю власної зрілості окрім того, що в 14 років на Майдані відчув патріотичне піднесення і почав вивчати історію (і це просто його власні слова, не більше) - як мінімум, глупство і безвідповідальність. Дітям і юнацтву від природи притаманна некритичність мислення і вони легко впадають у крайнощі, внаслідок чого замість, як мовить Селена, "очищення поняття націоналізм" отримується протилежний результат (втім, про надмірний патріотизм вже обговорювалося під іншою статтею). Приєднався б до Бері Мора з питанням - хто їх фінансує? кому вигідно? Для мене, в принципі, це очевидно, але озвучувати не буду, щоб не розпочинати тут нової суперечки. Згоден з Чудо Юдо: великою мірою це дитячі "ігри в патріотів", які у більшості пройдуть. Обговорювати не статтю і коментарі, а особистість коментаторів не етично, але позиція Сєдого все-таки дещо дивує. У Росії таких прикладів військово-патріотичного «правого» виховання - греблю гати, али Сєдой, як тільки йому вкажеш на схожість з Росією, відповідає завжди однаково - ні фіга, в Росії все добре, бо я супер багатий і супербойова машина, значить, всі в Росії такі... Щодо статті. Ножовий бій? Він навіть у військових спецпідрозділах вивчається дуже обмежено "за ненадобністю" - у сучасній війні практично не фіксуються ножові контакти з противником. Де ж місце для застосування ножового бою? Правильно - сутички громадянських осіб на вулицях. ?????
30. Адекватник / 5 листопада 2017, 18:37
20.Selena2017
«поняття не маєте, що таке справжній націоналіст, бо протягом усього свого життя чули від радянської пропаганди , що це ваш ворог.»

Ту тут ніякого поняття не потрібно, все ясно, як божий день. Краще Сталіна ще ніхто не сказав: "они лучшие попутчики наших врагов и злейшие враги своих нардов". А якщо зовсім по простому, то це обмежена істота, яка люто ненавидить москалів і більше нічого не не вміє робити і не хоче нічого знати. В силу цих обставин їх, так званих націоналістів, в усі віки використовували в якості інтрументу для боротьби з Росією.
31. Адекватник / 5 листопада 2017, 18:40
26.микола козак
«що нинішній націоналіст в Україні , це створіння , яке готове роздирати , шматувати на куски навіть своїх співвітчизників»

Та не тільки. Знаю таких, які і власних дітей і батьків ладні роздирати.
32. земеля / 5 листопада 2017, 19:04
31.Адекватник
«Та не тільки. Знаю таких, які і власних дітей і батьків ладні роздирати.»


Не только ты знаешь. Кто знает Запад Украины таких фактов полно во время прошлой войны. До сих пор в деревне не разговаривают противоположные стороны. А у нас в гражданскую брат на брата?
33. саша ставицький / 5 листопада 2017, 19:09
28.Selena2017
«Козаче, не треба говорити про всіх і зовсім. Давайте відповідати кожен за себе, як той майдан у кожному з нас трансформувався. Так буде краще.
29. Anatoliy / сьогодні, 18:26»

Та якби не трансформувався , але гыдносты ныкому не додав.Украънцыв перетворив в жебракыв.Приныс в краъну беззаконня , до влади привыв бариг , ворюг , злодіїв в законі.Ви оглянтесь навкруги , викиньте з голови свій глупий романтизм , Ви доросла жінка , невже не доходить?
34. Адекватник / 5 листопада 2017, 19:27
16.Чудо Юдо
«От і упадають у мегапатріотичні настрої, співають пісень, носять прапори і кричать "Слава Україні!" »

Якби ж то вони просто так "упадали". Вони упадають за хазарські гроші. Чи тут такий, тіпа, грамотний, але наївно думаєш, що той сопляк просто так взяв і проводить той вишкіл, чи як там його назвати, а паршевлюк просто так його надрукував? А ну ти щось візьми проведи, а ми подивимось що з цього вийде. Тобі дадуть приміщення, про тебе в газету напишут? Може й напишут, після того, як вас розженуть чи в кутузку зачинят.

Змінено 05.11.2017, 20:13
35. Адекватник / 5 листопада 2017, 19:45
33.саша ставицький
«Ви доросла жінка , невже не доходить?»
Судячи із її коментарів - вже й не дійде. Деякі речі вона розумі адекватно, а як діходить до СУГС чи до вишиванки, то її "перемикає". Ну, людина під телегіпнозом і таких у нас більше половини. Так що, із цієї країни ніякого роя не вийде, хіба що апелювати не до тупих українців а до богобраних. Але в успіх такого не дуже віриться. Посилання на www.youtube.com

Змінено 05.11.2017, 20:12
36. Beri Mor / 5 листопада 2017, 20:11
27.земеля
«. Кто только не называл тебя курицей (я тогда добавлю еще и мокрая). »

Навіть немає чого додати,курка і є.
37. Selena2017 / 6 листопада 2017, 08:01
27.земеля
«7. земеля / вчора, 17:55»


Це такими аргументами переконують опонента? Жодного переконливого факту, крім скаженої піни. Нижче впасти вже не можна.
38. микола козак / 6 листопада 2017, 08:20
37.Selena2017
«Це такими аргументами переконують опонента? Жодного переконливого факту, крім скаженої піни. Нижче впасти вже не можна.»

Ну ти зовсім не права.Аргументів тобі безліч , оглянись навкруги .Тобі написали , що почитай , кого вважає героями майдану Микола Княжицький , а він входить у ту банду , за яку ти так царапаєшся.
39. Selena2017 / 6 листопада 2017, 08:31
33.саша ставицький
«до влади привыв бариг , ворюг , злодіїв в закон»

Такі висновки з майдану не в одного. Може, вони і в мене не абсолютно об"єктивні. Але скажіть мені чесно: майдан, люди, які на нього вийшли, багато з них загинули, - укладали з вами особисті договори що забезпечать вам усі блага, принесуть прямо до порога? Не доклали своїх зусиль, не роздивлялися - тепер лаєте майдан і мене обзиваєте? Всіх , кого називаєте, привели в сьогодні ви самі своєю бездіяльністю. То не шукайте винних десь.
40. Чудо Юдо / 6 листопада 2017, 13:45
21.Микола Гузченко
«Мені от що цікаво. Оце гнильйо, тіпа: "У вас всьо плоха, ха-ха! А я в шикаладє! Ха-ха! У міня тачкі, дєньгі, тьолкі, Вікіпєдія, а ви всє в гавнє! Ха-ха!" - воно ж неспроста. Здоровий дядько не стане серед площі розмахувати мудями. Це ж як білицькі пацани свого часу гандонили цього Сірьожу, шо воно виросло в такое злобне закомплексоване гімно?»

А я взагалі сумніваюся, що він правду пише. Успішні люди мають занадто мало часу, щоб розводити срачі в коментарях, а цей тут кожен день брижче слюною.
Або варіант інший: ні одна успішна людина, яка чесно заробила статки, не кичиться ними ні перед ким, бо знає їм ціну. Дешеві понти ганяють тільки ті, хто накрав (розвів, відібрав і т.п.), кому воно без особливого труда дісталося.

Змінено 06.11.2017, 13:46
41. Beri Mor / 6 листопада 2017, 14:06
39.Selena2017
«Але скажіть мені чесно: майдан, люди, які на нього вийшли, багато з них загинули, - укладали з вами особисті договори що забезпечать вам усі блага, принесуть прямо до порога?»

В тому то й причина,що я особисто нікого не просив,а тим більше не укладав ні з ким угоди,щоб хтось гасав по майданах і тим самим втягнув країну в безпросвітній хаос та братовбивчу війну.Чим був гірший Янукович за Порошенка?Ану будь-ласка по пунктах перелічіть.І я ще повинен за це дякувати?

Змінено 06.11.2017, 14:07
42. Адекватник / 6 листопада 2017, 14:30
41.Beri Mor
«Ану будь-ласка по пунктах перелічіть»

Щас Селена настрочить про золотий унітаз і пять Камазів з доларами.
43. Чудо Юдо / 6 листопада 2017, 14:37
41.Beri Mor
«Чим був гірший Янукович за Порошенка?»

Потрібні саме якості Януковича і Порошенка, чи цікаво різницю між "Режимом Януковича" і "Режимом Порошенка" (назвемо це так)?
44. саша ставицький / 6 листопада 2017, 15:09
40.Чудо Юдо
«А я взагалі сумніваюся, що він правду пише. Успішні люди мають занадто мало часу, щоб розводити срачі в коментарях, а цей тут кожен день брижче слюною.
»

А кого ти вважаєш успішними , ті , що розікрали країну ?Ну от хто в Кобеляках успішний? Ті хто пиляють лісосмуги , знищують все живе , ті хто за умовну ціну вкрав цегельний завод , чи мясопереробне , яке будувалось на кощшти колгоспів , чи ті бариги , що захватили магазини райспоживспілки , тільки не говори , що вони їх викупили , чи може ті , що набудували кабаків на дурку з розібраних сараїв тваринницьких ферм , чи може бариги , які китайський ширнетреб продають по потрійних цінах.Назви хоч однорго з твоїх успішних , який нічого не вкрав , а взяв кредит і побудував завод , чи фабрику.А ворюги не є успішними.Жаль , мало місця , все не напишеш.
45. Адекватник / 6 листопада 2017, 15:26
44.саша ставицький
«Жаль , мало місця , все не напишеш.»

"Краткость сестра таланта"... но мечеха гонорара. А тут гонорарїв не платят. Нормально написав. Подивимось чим тобі заперечат.
46. Anatoliy / 6 листопада 2017, 16:54
41.Beri Mor
«В тому то й причина,що я особисто нікого не просив,а тим більше не укладав ні з ким угоди,щоб хтось гасав по майданах і тим самим втягнув країну в безпросвітній хаос та братовбивчу війну.»

100 %! А ті, що творили майдан, якраз і стверджували, що виявляють волю абсолютно всього народу. І якраз і обіцяли, що приведуть до влади найкращих і принесуть до порога блага. А скільки галасу було: ми вже здобули гідність, тепер не терпітимемо, як тільки що не так - і нову владу геть... Ага.
47. Beri Mor / 6 листопада 2017, 16:54
42.Адекватник
«Щас Селена настрочить про золотий унітаз і пять Камазів з доларами.»

Ну це нехай зоставить для тих,хто в кастрюлях.
48. Beri Mor / 6 листопада 2017, 16:57
43.Чудо Юдо
«Потрібні саме якості Януковича і Порошенка, чи цікаво різницю між "Режимом Януковича" і "Режимом Порошенка" (назвемо це так)?»

Звичайно ж різниця режимів.
49. Anatoliy / 6 листопада 2017, 16:57
43.Чудо Юдо
«цікаво різницю між "Режимом Януковича" і "Режимом Порошенка"»

Цікаво. Тільки по реальних фактах, без лірики про зняті з очей пов’язки і зірвані з ніг кайдани.
50. Selena2017 / 6 листопада 2017, 17:16
41.Beri Mor
«В тому то й причина,що я особисто нікого не просив,»

В тому то й причина, що особистої участі в подіях, які б змінили життя на краще, ні тоді, ні тепер не брав. Споглядав збоку : а як воно повернеться? Легше всього звинуватити когось. Розворушила вас усіх, може, перестанете лаятися, а за облаштування життя візьметеся, ви ж для того - чоловіцтво.
51. Anatoliy / 6 листопада 2017, 17:28
50.Selena2017
«особистої участі в подіях, які б змінили життя на краще, ні тоді, ні тепер не брав. Споглядав збоку : а як воно повернеться? Легше всього звинуватити когось»

Є відома і древня китайська мудрість: якщо в маленькому місті маленька людина робить свою маленьку справу добре - увесь світ стає кращим. Я особисто більшу частину свого життя пропрацював у бюджетній сфері і свою справу намагався робити добре. Але, раз не горлав на площах - значить, не намагався нічого зробити для покращення життя?.. Я просто знав і бачив наслідки майдану - аж самому дивно, наскільки точно все тоді передбачив. Зараз продовжую старатися добре робити свою справу, чого і всім бажаю. Але й пробачати ідейним майданівцям (про "проплачених", «продуманих» і тих, які саме й хотіли втягнути країну у ...гм... мова взагалі не йде) - мовляв, вони хотіли як краще, просто вийшло як завжди - не збираюся. Думати треба, перш ніж хату запалювати.
52. Адекватник / 6 листопада 2017, 17:45
48.Beri Mor
«вичайно ж різниця режимів.»

Інфа ще з минулого року, бо за цей рік страшно й говорити. Посилання на nk.org.ua
53. Адекватник / 6 листопада 2017, 17:47
На Україні дві біди - порожні каструлі і порожні голови. А так, ваще-то безвіз. Здобули. СУГС! Посилання на cycyron.livejournal.com
54. Адекватник / 6 листопада 2017, 17:50
51.Anatoliy
« Я просто знав і бачив наслідки майдану - аж самому дивно, наскільки точно все тоді передбачив»

Та тут і передбачати нічого не потрібно було, достатньо було подивитися на ті країни де вже ці майдани відбулися.
55. Selena2017 / 6 листопада 2017, 19:15
51.Anatoliy
«51. Anatoliy / сьогодні, 17:28»

Пане Анатолію, імпонує те, що ви спокійно аргументуєте свою позицію. Дякую.
Ваше щастя, що вдалося спокійно працювати і приносити користь не лише собі, а й суспільству. Благородно. Але ваша порада наслідувати ваш принцип, мабуть, для багатьох і не спрацює, бо по-різному ситуації складаються, особливо в наш час.
Візьмемо один єдиний приклад, який на слуху і на виду останніми днями. Прикордонник Колмогоров теж сумлінно виконував свою роботу, дотримуючись всіх правил та інструкцій. За що й отримав 13 років тюремного ув"язнення, 3 роки вже відсидів. Якби не спротив небайдужих людей, то що б сталося з людиною? Із свого власного спостереження я давно прийшла до висновку, що своє право на ВСЕ людське у нас захистити неможливо. Та що вам розказувати, самі бачите.
Не закликаю без толку горлати на площах, навпаки - є прихильником цивілізованого спротиву. Без нього нам - пропадати.Якщо ж у вас свої варіанти по облаштуванню життя - діліться, не приховуйте. Одним старанням на своєму робочому місці навряд чи обійдемось.
56. Адекватник / 6 листопада 2017, 20:31
55.Selena2017
«Прикордонник Колмогоров теж сумлінно виконував свою роботу, дотримуючись всіх правил та інструкцій. За що й отримав 13 років тюремного ув"язнення, 3 роки вже відсидів. Якби не спротив небайдужих людей, то що б сталося з людиною?»

Да уж, з Селеною не зіскучишся, блін. Їй абсолютно по барабану, що сталося із жінкою, яку той Колмогоров вбив. Скажу - її, слава богу, хоч закопали. А дехто й досі на полі валяється. І не факт, що той Колмогоров дотримувався усіх правил і інструкцій, бо як же тоді бути із самим справедливим, вже європейським, післямайданним судом. Де ж нам взяти свого Сталіна, щоб своїм «тиранським» указом ввів в школі Логіку.
57. Maksym / 6 листопада 2017, 21:32
56.Адекватник
«Де ж нам взяти свого Сталіна, щоб своїм «тиранським» указом ввів в школі Логіку.»

Та слава Богу, ніякий затверджений керівництвом спосіб мислення нас вже не примушують студіювати, думай хто як хоче.
58. Адекватник / 6 листопада 2017, 21:39
Блін, заставила мене Селена копати по цьому Колмогорову. Дещо накопав. Фабула дела такова: Мужик поїхав до моря із дружиною. (Не їздьте ніхто на природу ні з дружинами ні з коханками, бо тепер це смертельно небезпечно). В авто чомусь почали мигати фари, ну може хтось натиснув не туди. Прикордонники це побачили, розкинули мізками (хворими) і вирішили - плять, передають Путіну секретну інформацію в закодованому вигляді. Растрелять їх нах. Ясно ж, що тільки підступний і коварний ворог може вдатися до таких хитрощей. Ніт щоб подзвонити по телефону, чи по скайпу, чи по вайберу, чи ще по чому там.... Так ці вдалися до хитрощів. Знають же канальї, що інтернет весь під контролем, ОК и ВК ваще заблоковані, мобіли прослуховуються і пеленгуються. Так вони вирішили серед ночі поїхати і тихенько, без шуму і пилі, передати координати редутів самому Путлеру на той бік моря, чи може навіть на підводний човен на якому коварний Путлєр власноручно написав для конспірації "В стєпях України". Ну ясна річ, їх і того.. І що це так, свідчить втручання самого Гетьмана. Він сказав, що суд прийняв правильне рішення. Цікаво, а це по європейське - давати оцінку рішенням суду? А ще він сказав: " Іноді і сама Батьківщина повинна брати під захист своїх захисників". Так щоб знали, іноді навіть Батьківщина може захистити свого яничара, тю, блін, слугу, ще не так - захисника тієї самої Батьківщини. Не брешу, свідомий ресурс таке пише. Посилання на news.liga.net

Змінено 06.11.2017, 23:20
59. Адекватник / 6 листопада 2017, 21:40
А ось тут у суді кажуть, що наказу стріляти Колмогорову не давали. Теж ресурс свідомий і свобідний. Посилання на www.radiosvoboda.org
60. Адекватник / 6 листопада 2017, 21:49
57.Maksym
«Та слава Богу, ніякий затверджений керівництвом спосіб мислення нас вже не примушують студіювати, думай хто як хоче.»

Способ мислення один единий, Богом даний, логічний. Решта способів "мислення" - шизофренія або делбілізм

Змінено 06.11.2017, 22:17
61. Anatoliy / 6 листопада 2017, 23:29
Щодо "справи Колмогорова". Не можу судити, оскільки з обставинами справи достеменно не знайомий. Якщо автомобіль дійсно йшов на прорив поста після наказу спинитися - питань до прикордонників не повинно було й виникнути... Звідки ж тоді 13 років? Версія про те, що прикордонники здуру розстріляли просто мигаючий фарами автомобіль теж не надто вірогідна (хоча - тут не 100 %). Але мені особисто найбільш імовірно десь так: чоловік повів себе неправильно, а у прикордонників здали нерви. Просто думати треба всім: і тим, хто їде через пост, і тим, у кого зброя і влада в руках. Скажіть: хто у здравому умі їхатиме на пікнік через блок-пост (ближче ж ніде) ще й на машині з, приміром, мигаючими фарами? Явно мужик з понтами, перся буром - от і отримав. Ясно, що отримав більше, ніж заслуговував (жінка його тим паче), але... як казав капітан Жеглов - "покарання без вини не буває". Свого часу мав можливість отримати підготовку по роботі блок-посту - як міліцейського у мирній зоні, так і військового, у зоні бойових дій. Скажу, що це дві величезні різниці. І нікому не раджу на військовому блок-посту починати "гнати понти" як перед гаїшником (а яке ви маєте право, а я зараз подзвоню)... Розстріляти не розстріляють, але стволом автомата в зуби отримаєш "без базару", і фейсом у грязюку все твоє сімейство ляже на добру годину. А той, кому це видасться жорстоким, просто не бачив, що іноді провозять у машинах із жінками й дітьми, і як розстрілюють чи підривають пости... Але це лірика. Те, що держава повинна захищати своїх силовиків у ситуації, коли вони діють по інструкції - однозначно. Інакше неможливо вимагати від них виконання обов’язків.

Змінено 06.11.2017, 23:32
62. Anatoliy / 6 листопада 2017, 23:34
До речі, Селено. Як щодо виконання «Беркутом» своїх обов’язків по захисту органів державної влади від натовпу, який штурмує адміністративні будівлі у центрі столиці?
63. don / 7 листопада 2017, 00:25
Всё приїхали. Йуля заявила що во главє держави стоїть Вор.
І що все це все обман. Сижу і плачу
64. земеля / 7 листопада 2017, 02:20
Сегодня ровно 100 лет революции в России, которая круто изменила не только нашу жизнь, но и всю мировую историю. Кто как бы к этому не относился. Одной из причин был захват власти олигархами через революцию рабочих и крестьян с помощью денежной поддержки других стран и интервенцией. Но не получилось, к власти пришел народ. У кого есть мозги то может найти общее ( какой то процент) схожее что происходит сейчас в нашей стране.
65. Адекватник / 7 листопада 2017, 04:52
61.Anatoliy
«а у прикордонників здали нерви.»

З зданими нервами треба сидіти на печі а не служити в прикодонниках.
61.Anatoliy
«Скажіть: хто у здравому умі їхатиме на пікнік через блок-пост (ближче ж ніде) ще й на машині з, приміром, мигаючими фарами?»

А якщо нікуди більше їхати. От Ісип будував у Кобеляках блокпост біля мосту. І як його було обїхати, коли міст через річку лише в одному місці? А фарами вони мигали, начебто, не при проїзді блокпосту а біля моря, після чого за ними погналися.
61.Anatoliy
«А той, кому це видасться жорстоким, просто не бачив, що іноді провозять у машинах із жінками й дітьми, і як розстрілюють чи підривають пости.»

Вбивство невинної і навіть винної людини завжди адеквватній людині повинно здаватися жорстокими. Блок пости для того і ставили щоб їх підривали. А мирна людина їхала в машині не для того. І чого було стріляти по пасажиру? А вдруг там сам Путлєр сидів. Його ж треба було живим брати. І навіщо було взагалі стріляти, хіба на блокпосту пропили всякі там шлагбауми, «їжаки» і т.п. Ба, навіть машиною чи пеньком можна було дорогу перегородити, вони ж заздалегіть знали що машина з диверсантами які мигали фарами і просто так не зупиняться. А ще, якщо з Путлєром, то вАще.
66. Адекватник / 7 листопада 2017, 05:02
61.Anatoliy
«Те, що держава повинна захищати своїх силовиків у ситуації, коли вони діють по інструкції - однозначно. Інакше неможливо вимагати від них виконання обов’язків.
»

Оце того Колмогорова і врятувало. На цьому зіграли адвокати, роздули, «підключили» навіть самого гетьмана і так звану громадськість які і вчинили тиск на суд. Бо як же, дійсно, якщо судити кожного хто стрельнув, то хто ж тоді буде служити. Це ж не те, що за часів СРСР кричати про безчинства вояків у ЧССР чи ще десь. Хоч там в людей і не стріляли а от солдатам не лише понти демонстрували, понти то таке... фігня просто, по ним інколи навіть стріляли. Але, то ж був совок а не демократія. Там було ніззя а тут можна. Та й там були чужі люди а тут же свої українці.
67. Адекватник / 7 листопада 2017, 05:04
63.don
«. Сижу і плачу»

А я вже думав, що ти десь пропав. Дуже не переживай. Йуля ще в гетьмани вилізе.
68. Адекватник / 7 листопада 2017, 05:13
64.земеля
«Сегодня ровно 100 лет революции в России, которая круто изменила не только нашу жизнь, но и всю мировую историю»

Сегодня еще и сто лет Украинской революции. Це вона змінила весь світ а не якісь там москалі із жидами. Пан гетьман позаботився навіть спецуказ з цього приводу видати. От тільки щось ігнор з боку місцевої влади. Повинні б ходити з коругвами, в вишиванках, гопака танюцвати, СУГС кричати. Посилання на www.president.gov.ua

Змінено 07.11.2017, 23:24
69. Maksym / 7 листопада 2017, 08:29
68.Адекватник
«Сегодня еще и сто лет Украинской революции. Це вона змінила весь світ а не якісь там москалі із жидами. Пан гетьман позаботився навіть спецуказ з цього приводу видати. От тільки щось ігнор з боку місцевої влади. Повинні б ходити з коругвати, в вишиванках, гопака танюцвати, СУГС кричати. Посилання на www.president.gov.ua»

Не полінувався, сходив куди ви нас послали, тож Поздоровляю вас громодянине, збрехавши! Посилання на studyenglishwords.com
70. Selena2017 / 7 листопада 2017, 08:34
62.Anatoliy
«Як щодо виконання «Беркутом»»


Пане Анатолію, не мені вам розказувати, що поняття «Беркут» - неоднозначне. Є командир, який віддає наказ, і є підлеглий, який повинен ( за вашою логікою) старанно виконувати свою роботу. Щодо всіх ще діє і присяга та відповідальність. У згаданому випадку - перед осатанілими. Рядовий склад беркутівців (слухняних) постраждав найбільше, втративши здоров"я, але не від рук майданівців, а тих хто їм наказував.
Думаю, переживши те, що набачилися, хлопці зробили правильні висновки. Їх час ще прийде.
Пане Анатолію, хіба ви не знаєте, які в нас суди???
Ще одне: випадок на посту поодинокий??? Та вся країна відкрита для злочинів внутрішніх і прийшлих! Ніякісінької тривоги ні відповідальності не відчувається.
Відносно появи майдану, згідно з вашою китайською мудрістю, є ще одна, ближча : від добра добра не шукають. Біда вільно гуляє Україною і мало тих, хто її зупиняє.
71. Anatoliy / 7 листопада 2017, 09:15
Ще раз повторюсь: факти достеменно мені невідомі, одні пишуть так, інші - інше.
65.Адекватник
« А фарами вони мигали, начебто, не при проїзді блокпосту а біля моря, після чого за ними погналися.»

Якщо це так - то з боку прикордонників явний злочин. Але машину ж таки розстріляли НА БЛОКПОСТУ, а не ПОГНАЛИСЯ І РОЗСТРІЛЯЛИ НА ТРАСІ. Якщо водій на військовому блок-посту не виконує вимогу спинитися - у нього МАЮТЬ ПРАВО СТРІЛЯТИ, хоч скільки соплів тут не лий. Не винен, нічого підозрілого не віз - якого, вибачте, прешся напролом? Про різні способи зупинок - лірика, як і про те, що
65.Адекватник
«З зданими нервами треба сидіти на печі а не служити в прикодонниках.»

Це роздуми диванного вояки, у якого просто фантазії не вистачає уявити, що значить тижнями стояти на блок-посту, коли у тебе з кожної машини може вдарити автомат чи полетіти граната. Ще раз повторюю: це військовий блок-пост у зоні бойових дій. Гадаєте, на радянських блок-постах під час Великої Вітчизняної порушникам вимоги зупинитися кави наливали? Ну-ну...
65.Адекватник
«Вбивство невинної і навіть винної людини завжди адеквватній людині повинно здаватися жорстокими.»

Гуманіст.
65.Адекватник
« Блок пости для того і ставили щоб їх підривали»

Ваще гуманіст!)))
65.Адекватник
« І чого було стріляти по пасажиру? »

У тому й річ. Як можна було спиняючи машину вбити пасажира і не зачепити водія? Цілком можливо, що стріляли взагалі по колесах, а салон зачепили випадково. Але це - припущення. І не треба писати, що не вміючи стріляти, не треба служити в прикордонниках, і що в СРСР усі солдати снайперами були і не було пострілів у невинних. Всяке було.
А тактику роботи на блок-постах під час військових зборів резервістів викладала мені людина, яка свого часу чеченську війну пройшла. Тобто, це не є супержорстока тактика бандерівців, розроблена для війни на Донбасі.)))
Ще раз повторюсь: Колмогорова не виправдовую і не засуджую, бо що там точно сталося не знаю. Просто роздуми.

Змінено 07.11.2017, 09:44
72. саша ставицький / 7 листопада 2017, 09:21
Селено , ти запуталась зовсім , можливо нахрена нам та Європа , жили б в Україні , будували б свою країну , не було б війни , не стріляв би БЕРКУТ ,а Вам захотілося в Європу , обгаджуєте своє минуле , сформували продажну владу , суди , а тепер оправдуєтесь .Один приклад , по всій Вашій Європі процвітають ліві партії , а Ви боритесь з комуністами , то валяли памятники , переіменовували міста і вулиці , тепер почали стріляти українців - чи є у Вас щось у голові?
73. Адекватник / 7 листопада 2017, 09:33
69.Maksym
«Не полінувався, сходив куди ви нас послали, тож Поздоровляю вас громодянине, збрехавши!»

По-перше, якщо вже читаєш Булгакова, то прочитай якраз в тему Білу гвардію. В по-друге, що тобі там не сподобалось чи що я не таке написав? «Витягну» дослівно "Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років" Далі: "Визначити вшанування подій та видатних учасників Української революції 1917 – 1921 років одним із пріоритетів діяльності органів державної влади на 2017 – 2021 роки." "проведення відповідних урочистих та інших державних заходів у зв’язку із 100-річчям подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників;" Ти че, Максим? Що тобі там не так? От я й питаю, де заходи по вшанування памяті учасників. У Кобеляка на "Братських могилах" є стела "Борцям за владу Рад". Колись вона дуже не подобалася Ісипу і її обмальовували свастиками і ще чимось. Казали, що то вороги народу там. А насправді, якщо розібатися, то може там учасники саме тієї Української революції поховані. Уявляєш? А їх тіпа того, по боку. То ж треба глибоко дослідити обставини. Бог зна, хто кому тоді служив і де загинув. Не можна посто так сплюндровувати память загиблих. А досліджень ніхто не проводив. А указ президента й про це говорить, про історичні дослідження.
74. Anatoliy / 7 листопада 2017, 09:40
70.Selena2017
«Відносно появи майдану, згідно з вашою китайською мудрістю, є ще одна, ближча : від добра добра не шукають. Біда вільно гуляє Україною і мало тих, хто її зупиняє.»

Тобто, до майдану була біда? А майдан, значить, цю біду спиняв, але трошки помилився? Знаєте, якщо через те, що в хаті євроремонт не зроблений, мужик цю хату спалить і скаже сім’ї: фігня, буде нова, краща, років через п’ятдесят, а поки що - терпіть, живіть у полі, зате ми вчинили гідно, бо не жили без євроремонту як сусіди... Сім’я такому подякує? Розумним назве?
З такою бідою, як війна, ніяка біда не зрівняється. А те, що майдан приведе до війни, не видно було лише сліпому чи дурному. А ту "біду", що при Януковичу, можна було ще 20 років терпіти. За цей час могло змінитися багато. І війни могло б не бути - при тих же подіях.
Та що я про терпіння? Тоді урвалося - а тепер ніяк не уривається... Що ж таке? Грошики з заходу не капають, організації немає. От і все. Я ж кажу - ідейні майданівці може й хотіли, як краще. Але це їх не пробачає - у моїх очах.
75. Адекватник / 7 листопада 2017, 09:48
70.Selena2017
«Є командир, який віддає наказ, і є підлеглий, який повинен ( за вашою логікою) старанно виконувати свою роботу.»

Селена впять чудить. Та це не за логікою Анатолія, це за логікою здоровогу глузду і уставів. Без уставів і строгого їх виконання не може бути армії.
70.Selena2017
«Рядовий склад беркутівців (слухняних) постраждав найбільше, втративши здоров"я, але не від рук майданівців, а тих хто їм наказував.»

А тут вже й логіка починає "прорізатися". Треба так логіку мислення розуміти, що беркутівці постраждали в результаті того, що командири віддали ім наказ умиротворяти натовп, а якщо точніше, то бойовиків підготовлених моженавіть і у Нових Санжарах, бо про ці «тренінги» ще й до майдану Паршевлюк писав . Приймається. ПАле йдем далі. Так звана небесна сотня загинула від рук тих, хто їм наказував майданити, або від рук тих, хто їм платив за це бабло. (Хоч вони й насправді від їх рук загинули).
70.Selena2017
«хіба ви не знаєте, які в нас суди???»

А які? Хіба не європейські? Так нафіг тоді скакали в кастрюлях. За базар треба відповідади, - так навіть на майдані кривляючись говорили.
76. Anatoliy / 7 листопада 2017, 09:52
Посилання на www.obozrevatel.com
Ось, до речі, цілком можливий прояв патріотичної діяльності юнаків, які пройшли подібний описаному у статті «вишкіл» і очищують поняття "націоналіст"...
77. Адекватник / 7 листопада 2017, 09:56
71.Anatoliy
«Якщо водій на військовому блок-посту не виконує вимогу спинитися - у нього МАЮТЬ ПРАВО СТРІЛЯТИ, хоч скільки соплів тут не лий.»

Посадову Інструкцію в студію. Навіть в «татолітарних» радянських уставах не написано щоб стріляти без попередження. Та й по вашій логіці написано "У нього..." а не в пасажира.
78. Адекватник / 7 листопада 2017, 09:58
71.Anatoliy
«Гадаєте, на радянських блок-постах під час Великої Вітчизняної порушникам вимоги зупинитися кави наливали? Ну-ну...»

От тільки не треба сюди ВВВ приплітати. Сталін у німеччині цукерки не продавав і канхветних фабрик не мав.
79. Anatoliy / 7 листопада 2017, 10:06
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
77.Адекватник
«Навіть в «татолітарних» радянських уставах не написано щоб стріляти без попередження. Та й по вашій логіці написано "У нього..." а не в пасажира.»

Про пасажира я вже написав. Самі з автомата пробували сайперський вогонь по машині, що рухається вести? А щодо попередження... На військовому блок-посту, практично у зоні бойових дій солдати з автоматами наказують зупинитися. Яке тобі ще «попередження» треба????? Хто буде берегти твоє життя, крім тебе самого? Солдат береже своє життя, хоче повернутися живим до сім’ї - тому й не панькається, щоб не зроботи порушнику "бо-бо". З тюрми вийти можна, а з могили - ні. А порушнику, значить, начхати на своє життя і життя своєї жінки, раз напролом преться - хто йому лікар?
Ось дивіться. Почалася війна, введено військовий час. Хто винен - Путін, Порошенко чи інопланетяни - справа десята. Є факт - після 22.00 сиди вдома. Але чувак, приміром, звик з коханою дружиною по суботах о 23.00 займатися сексом на набережній. І преться туди. Патруль кричить "стій", а він жінку за руку і тікати. В них стріляють. То що - патрульні злочинці чи мужик дебіл?

Змінено 07.11.2017, 10:31
80. Anatoliy / 7 листопада 2017, 10:12
Про нерви. Мені розповідав сослуживець міліціонера, як, у роках десь 80-х з ним (міліціонером) вирішив пожартувати місцевий мажор, син партійної еліти. Був у нього привезений із-за кордону пістолет - пластмасовий, але точна копія бойового, навіть колір під метал. От він вискакує з кущів перед міліціонером (той по формі, при зброї) і кричить "руки вгору", наставивши ствол. Той вихоплює службовий «макаров» і лупасить по чуваку разів три... Одна куля в груди - труп. У СРСР, як ви самі написали, з посадовими інструкціями було строго, і міліціонер той під слідством відсидів у СІЗО більше року - але виправданий був врешті-решт. Хоч і не кричав: "руки вгору, стріляти буду" і трьох попереджувальних пострілів не робив. Бо ОБСТАВИНИ ДАЛИ ЙОМУ ПРАВО ВВАЖАТИ, ЩО ЙОГО ЖИТТЮ ЗАГРОЖУЮТЬ. От і все. Скажете - несправедливо виправдали?

Змінено 07.11.2017, 10:32
81. Anatoliy / 7 листопада 2017, 10:18
Третий боец (прикрывающий) — автоматчик или пулеметчик — находится от проверяемого автотранспорта на безопасном для себя расстоянии спереди по ходу движения — и решает исход события огнем при попытке противника прорвать заслон. Позиция автоматчика (пулеметчика) должна быть замаскирована и иметь хороший обзор для ведения действенного огня на поражение. Автоматчик должен находиться на таком расстоянии от основной группы, чтобы он мог видеть (и желательно слышать) все, что происходит на посту, ибо огонь он открывает при осложнении обстановки без приказа, по своему разумению. Он должен находиться в секторе обстрела старшего поста для огневой поддержки с его стороны и недопущения нападения сзади.
Це звідси: Посилання на www.zakon-grif.ru
82. земеля / 7 листопада 2017, 10:24
Война, также терроризм это не за компом сидеть. Там либо ты - либо тебя. Инструкции читать некогда. И если не останавливается то думать опасно, и тем более ждать что будет после предупредительного. Война все спишет. Там ситуация о которой мы не все знаем, о чем то замалчивают. Я предполагаю что это связано либо с наркотой либо с пьянством а может и с баблом. Поэтому и свидетелей не оставляют. А так бы этот вопрос засветился бы сразу. В таких случаях выжидают время а потом его освобождают.
83. Anatoliy / 7 листопада 2017, 10:30
78.Адекватник
«От тільки не треба сюди ВВВ приплітати. Сталін у німеччині цукерки не продавав і канхветних фабрик не мав.»

Дії військового на блок-посту не залежать від канфетних фабрик і назви війни. Демагогією займаєтесь, шановний.

Змінено 07.11.2017, 10:33
84. Anatoliy / 7 листопада 2017, 10:34
82.земеля
«Война, также терроризм это не за компом сидеть. Там либо ты - либо тебя. Инструкции читать некогда. И если не останавливается то думать опасно»

82.земеля
«Там ситуация о которой мы не все знаем, о чем то замалчивают. »

Повністю згоден.
85. Maksym / 7 листопада 2017, 14:03
73.Адекватник
«По-перше, якщо вже читаєш Булгакова, то прочитай якраз в тему Білу гвардію. В по-друге, що тобі там не сподобалось чи що я не таке написав?»

Не подобається мені те, що ви, перекручуючи згідно радянської «логіки» факти, виставляєте вшанування української революції жалюгідною вигадкою, яку єдино покликано затулити в народній пам’яті 7-ме листопада. Та це не відповідає дійсності.
А Білу гвардію читав. Й те, що Булгаков був реакціонером, як він сам зазначив в одному місці, "не любив пролетаріат" і схилявся перед таким самим контрреволюціонером та антісоціалістом як Сталін - в курсє дєла.
86. Адекватник / 7 листопада 2017, 14:12
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
79.Anatoliy
«То що - патрульні злочинці чи мужик дебіл?»

Мужик може й де.біл, він же не в армії і медкомісію не проходив, хоча права на авто... але міг купити й комісію і права. Та й нічим не заборонено де.білам ходити, в тому числі й мимо блокпостів.
79.Anatoliy
«Солдат береже своє життя, хоче повернутися живим до сім’ї... З тюрми вийти можна, а з могили - ні»
Як гарно написано. Ще на початку цієї катавасії фаховий столичний юрист Тетяна Монтян казала: "Краще погано сидіти в тюрмі, чим гарно лежети у гробу". Казала вона це тому, що як юрист добре розуміла фінал цієї так званої війни і наслідки. І про це солдат повинен би подумати "до того"... Тут вже десь писалось про те, що заявив представник України в Мінську Роман Безсмертний про долю солдат в майбутньому.
87. Адекватник / 7 листопада 2017, 14:13
80.Anatoliy
«Бо ОБСТАВИНИ ДАЛИ ЙОМУ ПРАВО ВВАЖАТИ, ЩО ЙОГО ЖИТТЮ ЗАГРОЖУЮТЬ. От і все. Скажете - несправедливо виправдали? »

Справедливо, бо він сприйняв це як напад. Напад - це зовсім інша пєсня.
88. Selena2017 / 7 листопада 2017, 14:18
76.Anatoliy
«76. Anatoliy / сьогодні, 09:52»


Пане Анатолію, ваші паранормальні здібності передбачати наслідки різних суспільний подій , може, й значні. Але не треба перебільшувати. Бо не маєте доказів вини саме цієї категорії юнаків. І до майдану була біда, з вашим порівнянням я не погоджуюсь, то все уявний опис. Ще більша біда - сьогодні. Не буду нікого переконувати, залишусь при своєму. Час покаже.
89. Адекватник / 7 листопада 2017, 14:27
81.Anatoliy
« ибо огонь он открывает при осложнении обстановки без приказа, по своему разумению.»

Откуда цитатка? Если из должностной инструкции, так тогда вопросы надо задавать судьям.
79.Anatoliy
«Патруль кричить "стій", а він жінку за руку і тікати»

Хто зна, що він там кричав і чи кричав взагалі. Скоріше за все вони стрвляли вдогінку.
79.Anatoliy
«Самі з автомата пробували сайперський вогонь по машині, що рухається вести?»

По машині не пробував а по зайцю пробував. Якщо вони стріяли вдогінку, то навіть середньої руки стрілець, а не те що прикордонник, цілячись по колесах в пасажира б не попав.
90. Адекватник / 7 листопада 2017, 14:32
82.земеля
«Инструкции читать некогда.»

Земеля, ну это на тебя не похоже. Инструкцию читают "до того" и не то что читают, а изучают, и даже наизусть, и сдают экзамен. А в остальном согласен. Так что наша тут дисскусия ни к чему не приведет, так мы не знаем обстоятельств. Обстоятельства знал суд и почему-то вынес такое решение. И, думаю, суд учитывал все. А освободили потому, что узрели в этом случае пример для разложения и без того разложенной армии.
91. Anatoliy / 7 листопада 2017, 14:48
86.Адекватник
«Мужик може й де.біл, він же не в армії і медкомісію не проходив, хоча права на авто... але міг купити й комісію і права. Та й нічим не заборонено де.білам ходити, в тому числі й мимо блокпостів.»

86.Адекватник
«Як гарно написано. Ще на початку цієї катавасії фаховий столичний юрист Тетяна Монтян казала: "Краще погано сидіти в тюрмі, чим гарно лежети у гробу". Казала вона це тому, що як юрист добре розуміла фінал цієї так званої війни і наслідки. І про це солдат повинен би подумати "до того"... Тут вже десь писалось про те, що заявив представник України в Мінську Роман Безсмертний про долю солдат в майбутньому.»

Знову чиста демагогія без жодного зв’язку з предметом дискусії.
87.Адекватник
«Справедливо, бо він сприйняв це як напад. Напад - це зовсім інша пєсня.»

Яка - інша??? Прорив блокпосту - це той самий напад.
89.Адекватник
«Откуда цитатка?»

Я ж ссилку дав.
89.Адекватник
«Хто зна, що він там кричав і чи кричав взагалі. Скоріше за все вони стрвляли вдогінку.»

Ну да, бо так вам хочеться.
89.Адекватник
«По машині не пробував а по зайцю пробував. Якщо вони стріяли вдогінку, то навіть середньої руки стрілець, а не те що прикордонник, цілячись по колесах в пасажира б не попав.»

Логіка зрозуміла. Зрівнювати нервове напруження солдата, який стріляє по машині під час прориву блокпосту на чергуванні у зоні бойових дій і "стрільця по зайцях"... Я вас запевняю, що навіть коли б у той момент, коли ви цілились бо бідолашному зайцю, хтось у вас над вухом гавкнув, то ви б півмагазина на 5 метрів убік поклали б... Ну, ви цього не зрозумієте, як видно.

Змінено 07.11.2017, 15:03
92. Адекватник / 7 листопада 2017, 14:59
83.Anatoliy
«Дії військового на блок-посту не залежать від канфетних фабрик і назви війни. Демагогією займаєтесь, шановний.»

Не демагогією. Від цих обставин залежить моральний дух солдат. Так колись казали, може зараз по-іншому. В інтернеті бродить інфа, що навіть Міністр оборони написав гетьману рапорт на звільнення. А якщо вже навіть персони в лампасах йдуть на такий крок, то щось не ладно "в Датском королевстве". Може статись так, що в Гаагу попаде не Путін. Все в житті буває. І велике питання, хто за що воює? Ось є відео з свідомим комбатом, я його подивися і був здивований. Я думав раніше, що «політруки» і капелани вчать «побратимів» воювати так, як вчили моїх бітьків - "За Родину"... Не тут то було. Послухай після 10 хв. Виявляється, що комбат відкрито каже: "Я казав, що за владу я не воюю. .. Я навіть за народ не воюю, бо народ можна зомбувати, народ можна скерувати в один бік, можна під Верховну Раду його скерувати маніпуляторами тими семенченкковими. Я воюю за землю" З якого дива на Донбасі його земля я не знаю. Сам він зі Львова. Але він далі розповіда про те, що у нього є найдорожчий орден "Орден Української Землі" і орден цей не державний. То ж постає питання: чий то орден і за чиї інтереси він воює, бо тут же він сам і каже " Бюджет країни складає 13,5 млрд.доларів плюс 77 млрд. боргу. Питання - за що воюємо? За які кошти? Значит ці кошти нам хтось дає Хто дає кошти, той нас і танцює" От у мене логічне запитання, хто дав комбату кошти, кому він продався, і хто його танцює, і чий у нього орден, Сороса чи Ротшільда? Його спіч - це знахідка, як для шпигуна, так і для психіатра. Посилання на www.youtube.com

Змінено 07.11.2017, 15:51
93. Anatoliy / 7 листопада 2017, 15:00
90.Адекватник
« мы не знаем обстоятельств»

Правильно.
90.Адекватник
« И, думаю, суд учитывал все. »

Логічно.
90.Адекватник
« А освободили потому, что узрели в этом случае пример для разложения и без того разложенной армии.»

Але все одно правий я!!! (Тобто Адекватник)
Дуже цікаво спостергігати, як хтось навчає інших логіки і аналізу, при цьому сам будь-яку логіку порушуючи. Ви мислите так само чорно-біло, як і ті, кого звете "упоротими кастрюлеголовими". Прикордонник - по любому злочинець, бо служив Порошенку і зобидив гордого повстанця Донбасу - крапка. Ну й лишайтеся при своєму, всього доброго.
94. Адекватник / 7 листопада 2017, 15:06
93.Anatoliy
«Але все одно правий я!!! (Тобто Адекватник)»

Я не казав що я у всьому правий. Але в дечому правий і ви це підтвержуєте. Логіку я не порушую.
93.Anatoliy
«Прикордонник - по любому злочинець, бо служив Порошенку і зобидив гордого повстанця Донбасу - крапка»

Немає ніякої крапки. Прикордонник не обовязково злочинець. Даний конкретний прикордонник скоріше за все злочинець і це не я сказав, а це сказав суд і так би і було, якби не втрутился в діяльність суду гетьмани.
95. Anatoliy / 7 листопада 2017, 15:09
88.Selena2017
«Час покаже.»

Це точно.
96. Anatoliy / 7 листопада 2017, 15:16
92.Адекватник
«Його спіч - це знахідка, як для шпигуна так і для психіатра. Посилання на www.youtube.com »

Дійсно, багато цікавого каже мужик. І, між іншим, багато тверезого, але далеко не все. Твердження "воюю не за народ, а за землю" мене особисто коробить. Типу - можна винищити всіх людей на тій землі, головне, щоб земля наша була... Ну, а про країну-агресора не хочу навіть розсусолювати.

Змінено 07.11.2017, 15:17
97. Адекватник / 7 листопада 2017, 15:30
96.Anatoliy
«Типу - можна винищити всіх людей на тій землі, головне, щоб земля наша була»

Ну так вуйко ж. "Краще крові по коліна, аби вільна Україна". Але прикол не в цьому. Він же прямо не каже хто йому гроші платить. Хто платить того і земля, за яку він і воює. Ну він то ладно, а нерозумні хлопці. Він же там каже, що воюватиму і з росянами, і з білорусами, і з молдаванами і навіть з американцями!!! Включаємо мізки і логіку. Кого він там забув назвати? Ото вони йому і платят і за їх інтреси він воєє. Елементарно Ватсон.
98. земеля / 7 листопада 2017, 15:36
90.Адекватник
« Инструкцию читают "до того" »

Поверь мне, что инструкции в лучшем случае читают один раз. Но самое главное - в инструкции на все случаи жизни не напишешь. А если бы мы соблюдали все законы и инструкции то давно был бы рай. А еще играют роль такие факторы как неожиданность, стремительность, усталость, боязнь, тупость и мн. других. Так что не до инструкций.
99. Адекватник / 7 листопада 2017, 15:45
91.Anatoliy
«над вухом гавкнув, то ви б півмагазина на 5 метрів убік поклали б... Ну, ви цього не зрозумієте, як видно.
»

У нього над вухом ніхто не гавкав. І той блокпост, настільки я зрозумів, десь під Маріуполем, а там немає ніяких бойових дій.
100. Anatoliy / 7 листопада 2017, 16:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
99.Адекватник
«У нього над вухом ніхто не гавкав. »

Ну да, не гавкав. У нього всього-навсього пішов на прорив автомобіль, у якому міг сидіти як дебіл із жінкою, так і, приміром, терорист-смертник із півцентнером тротилу... Я ж казав - не зрозумієте. Схоже на роздуми людини, у якої в житті найгостріша ситуація - в магазині обматюкали...
Досить уже про це. Мене там не було.
98.земеля
«Поверь мне, что инструкции в лучшем случае читают один раз. Но самое главное - в инструкции на все случаи жизни не напишешь. А если бы мы соблюдали все законы и инструкции то давно был бы рай. А еще играют роль такие факторы как неожиданность, стремительность, усталость, боязнь, тупость и мн. других. Так что не до инструкций.»

100 %.
101. Професор / 8 листопада 2017, 03:52
У тексті є кілька цікавинок. Одна з них - те, що участь брала УПЦ КП. Приїздив в Україну, зіштовхнувся з особливостями української медицини та їх наслідком - побував на похоронах. Поговорив з батюшкою, коли його відвозив про "дві православні церкви України", та свої негативні враження від висловів священників УПЦ про "святу війну". Почув багато цікавого про фінансові особливості УПЦ. Батюшка говорив дуже чемно, але помітно було несхвалення подібного з уст церковнослужителя. Також він був подивований примітивізмом суджень АТОшників, з якими йому доводилось спілкуватись. Коли на запитання "А за що саме ви воюєте?" чув вівідповілі "Ми на танку їздимо..." "Воно нам треба..." Також хочу відмітити, що останні роки дуже багато похоронів серед молодих людей у родичів АТОшників-артиллеристів (аж 3 випадки на наш район), і що Провидіння нічого не прощає, бо як каже українська приказка... Бог бачить звідтіля...
102. Selena2017 / 8 листопада 2017, 07:08
Професоре, а не казав батюшка, чи видно «звідтіля» орди тітушні - своєї ( чого гріха таїти) та тієї, що з усіх усюд насунула і творить свою наругу над усім святим і буденним в Україні? Ви теж , схоже, сичите з-за бугра....
103. Beri Mor / 8 листопада 2017, 07:19
102.Selena2017
« Ви теж , схоже, сичите з-за бугра....»

Усі сичать,усі неправильні,одні ви з доном такі красиві...
104. Maksym / 8 листопада 2017, 08:03
101.Професор
«Бог бачить звідтіля...»

Не приплітайте Бога до своїх мерзенних корчів. Він не до чогого до отих "батюшок", що сичать отрутою по храмах. Розпатякують під іконами за протестантів та канонічність, краще б у Єваніліє зазирнули чи Апостольскі правила.
105. ИВЕН / 8 листопада 2017, 08:34
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
61.Anatoliy
«Якщо автомобіль дійсно йшов на прорив поста після наказу спинитися - питань до прикордонників не повинно було й виникнути...»


а СРАКА ШВІ ЛЛІ З СВОЄЮ СВИТОЮ ПРОПЕРСЯ-як пеніс у пі хву--тільки й успіли ойкнути (пломбу зірвали)--і нікому нічого(а охранніков нагородили урядовими нагородами за те що мали ВИДЕРЖКУ.....ТЬХУ ПРОСТИ ......ЗА ТАКУ ОХОРОНУ І ЇХНІМ НАЧАЛЬНИКАМ....
106. Selena2017 / 8 листопада 2017, 12:45
104.Maksym
«04. Maksym / сьогодні, 08:03»

Максиме, достойна відповідь. Мабуть, ті хлопці АТОвці бачили який той батюшка перед ними , і бажання сповідатися в своїх поглядах перед ним не мали. Говорили, аби відчепився.
107. Адекватник / 8 листопада 2017, 13:53
105.ИВЕН
«охранніков нагородили урядовими нагородами за те що мали ВИДЕРЖКУ...»

До речі, а чого вони його взагалі зупиняли? Безвіз же, блін. Ходи туди сюди, не то що з РФ. А те авто взагалі їхало не через кородон і не із ДНР-ЛНР і не із "сірої зони". Мужик із жінкою їхав по території району в якому живе.
108. Професор / 8 листопада 2017, 19:30
Гадаю, що з іншої сторони ситуація та сама. Просто людям в районі не відомі артилеристи ЛДНР, тим більш їх родичі. Стосовно батюшки і хлопців... От я теж спілкуюсь з АТОвцями. Ті, які служать - дійсно розмови тримають більш буденні. Без "глибини глибин")
Дуже сумно, що ті, що мої знайомі - спиваються. Хоча - можливо, АТО тут і ні при чому, воно лиш пришвидшило та усугубило певні процеси.

А от знаєте, які питання мене дійсно цікавлять...?
Війна колись скінчиться. Результат її закінчення невідомий. Та чи будуть солдати обох сторін почувати себе героями?
Чи будуть ствраться замовчати сторінку своєї історії..?
Адже правда потроху буде випливати нагору.
Не виключаю, що може виплисти також і правда про розстріли на Майдані.
Пані Селено, прошу, якщо не важко, одне конкретне запитання персонально до Вас, якщо не затруднить. Як вважаєте, хто був безпосереднім замовником та вигодозобувачем цих розстрілів?
109. Адекватник / 8 листопада 2017, 19:49
108.Професор
«Та чи будуть солдати обох сторін почувати себе героями?»

Героями будуть себе почувати ті, хто захищав свої сімї і домівки. Так було в усі віки.
108.Професор
«Не виключаю, що може виплисти також і правда про розстріли на Майдані.»

Вона нікуди і не «ховалася» ще із самого майдану. Хто замовляв майдан, той замовляв і розстріли. Елементарно Ватсон. Що тут ще думати?
110. Anatoliy / 8 листопада 2017, 19:53
108.Професор
«чи будуть солдати обох сторін почувати себе героями?»

Як кажуть, місце для подвигу завжди знайдеться. На війні - тим паче. У громадянській війні поняття «герой» звучить сумнівно... Але річ у тім, що за суперглобальні ідеї воює дуже небагато. Знову ж таки, як у пісні: "За каждой спиною был свой Сталинград..." Та навіть не переймаючись ідеями, нормальний солдат воює так, щоб не підвести своїх друзів-однополчан, з якими "однією шинеллю вкривається". І ось для такого героїзму місце дійсно є завжди. Наприклад, ризикуючи життям, під вогнем противника витягти з палаючої і готової вибухнути техніки іншого солдата - героїзм, який не залежить від ідеології і прізвища вождя. Якось так...
111. Anatoliy / 8 листопада 2017, 19:59
109.Адекватник
«Вона нікуди і не «ховалася» ще із самого майдану. Хто замовляв майдан, той замовляв і розстріли. Елементарно Ватсон. Що тут ще думати?»

Додати нічого.
112. Професор / 8 листопада 2017, 21:09
Мені таки ціукава думка саме Селени.
Дуже цікава.
113. Beri Mor / 8 листопада 2017, 21:29
112.Професор
«Мені таки ціукава думка саме Селени.
Дуже цікава.»

А що,в неї можуть бути варіанти?
114. Selena2017 / 8 листопада 2017, 22:40
112.Професор
«112. Професор / сьогодні, 21:09»

Професоре, чесно кажучи, мені дуже не хочеться ділитися своїми думками про Майдан сАме з вами, бо інтуїтивно відчуваю вашу хитрувату обережність і потаємність. Колись задала вам питання, відповідь на яке просто провальсувала. То не дуже довіряю тепер вашим добрим намірам. Але спробую відповісти.Не звикати вже до того, як мене клянуть ті, що в запічках сидять.
Американський професор Річард Пайпс, який більш як півстоліття вивчає історію Росії ( зараз йому 94 роки) в одній з своїх книг визначив нацистський режим Німеччини та комуністично-терористичний режим Радянського Союзу , режим Муссоліні - однаковими. Світ змінився, але не Росія після розвалу Союзу. І весь час після 91-го Кремль не спускав свого ока з УкраЇни, відверто тут господарюючи і по сьогодні. Не мені, та й не вам розплутувати цей клубок та хвалитися висновками. Про Майдан знаю крихти, але поважаю це явище в історії моєї УкраЇни, незважаючи на те ганебне, що мало там місце - люди різні. Чимало книг написано про ці події, та читати не можу - душа болить. Сподіваюсь, колись наважуся.
А ви досі не вирахували замовника розстрілів? Та вигодоздобувач і був, разом з наполегливими порадниками, від яких відкрутитися ну ніяк....Повторюю : не вірю , що моя думка для вас важлива. Та і не скажеш всього.
115. Професор / 9 листопада 2017, 06:25
Чому Ваша думка важлива? Саме з цього приводу?
Знаєте, значна частина мого життя витрачена на розуміння людей. Або - спробу їх зрозуміти. Більшість людських стверджень пов’язана саме з особистим досвідом. Вашу думку зрозумів, дякую.
Хочу побажати Вам намагатись розглянути кожен варіант. Особливо - не в велико-політичному, а дрібно-особистому. Воно має великий вплив на все наше життя - кожна помічена і не помічена нами дрібниця
116. земеля / 9 листопада 2017, 07:15
прочитаешь эту Мелену, ну просто ангел в волчьей шкуре. Националисты с фашистским уклоном - вот основная беда. Ну чем же тебе хоть до 14 года Россия не угодила, самостийному государству? Напомню: 10 лет та же Россия газ и нефть Россия продавала за копейки пока Америкосы не посадили ворюгу Лазаренко, жаль Юля выскользнула. Как же они уклоняются от прямых ответов. Что не в их пользу молчат как глухие, и тут же начинают показывать какие они добрые. Смесь жестокости с двуличием и хамством. И дальше загоняют страну в пропасть.
117. Maksym / 9 листопада 2017, 07:35
108.Професор
«А от знаєте, які питання мене дійсно цікавлять...?
Війна колись скінчиться. Результат її закінчення невідомий. Та чи будуть солдати обох сторін почувати себе героями?
Чи будуть стараться замовчати сторінку своєї історії..?
Адже правда потроху буде випливати нагору.»

Не Selena, та хочу висловитися.
По-перше, особистий героїзм не прикручений до якогось прапора, як вже казав Anatoliy. Я застав дідів які воювали, з обох боків, і не пригадую, щоб хтось похвалявся своєю участю у масових вбивствах. Люди в оснвному розповідали про війну з сумом, з жалем до втраченого, на підпитку плакали. Пожвавлювалися, коли пригадували якісь випадки з буденного свого солдатського життя, а не товариша Сталіна.
По-друге, мені здалося, ви зачіпаєте питання майбутньої велокої ретроспективи, історії, яка розставить усі крапки. Так от історія нас ВЖЕ розсудила. Безперечно, як і у випадку з Вандейським заколотом(тим, що з Дев’яносто третього року, Гюго) завжди будуть різні судження, яле загальна оцінка вже є.
118. Адекватник / 9 листопада 2017, 08:56
112.Професор
«Мені таки ціукава думка саме Селени.
Дуже цікава.»

Мабуть почав дисертацію писати? Тема цікава. Сам тут десятки разів просив лікарів просив дослідити українську біду.
119. Адекватник / 9 листопада 2017, 09:00
117.Maksym
«яле загальна оцінка вже є.
118. Адекватник / сьогодні, 08:56»

Оцінку в студію.
120. Selena2017 / 9 листопада 2017, 09:24
115.Професор
«15. Професор / сьогодні, 06:25»

Передчуття справдилися. І в який же розділ свого людського гербарію , Професоре, ви мене прикололи? Можете не відповідати, все прозоро.
Не зовсім розумію, про які варіанти йдеться в порадах.
Про дрібно-особисте. Я і без вашої поради спостерігаю життя в усіх його проявах і намагаюся аналізувати та узагальнювати. І якби те , на ваш погляд, дрібне не зачіпало мене до пекучого душевного болю, то мої погляди не сягали б до велико- політичного і не змушували робити висновки, від яких ото Земеля з переляку казиться. Хто б із жіноцтва не хотів прожити безтурботним метеликом?! Та велико-політичне набрало сьогодні таких звироднілих форм, що порятунку немає нікому, охоплює всіх: і героїв , і боягузів, і зрадників.
Звичайно, війна колись закінчиться. Але от що дивно: у кожного з тих , хто сидить, хоч би і на цьому сайті, за спинами тих , хто воює, різні сподівання на її результати. І серед того різного - немало шкурницьких надій.
Дуже добре відповів вам Максим, кожне слово його підтримую.
Якщо справді турбуєтесь долею та здоров"ям АТОвців, вам буде корисно почитати інтерв"ю Олексія Скиртача на ЦензорІ за 8.11., військового психолога, який говорить те, що знає не з чужих слів.
А правда і сьогодні не вся прихована, треба тільки її помічати.
121. Адекватник / 9 листопада 2017, 14:46
Блін, оце ще раз перечитав статтю, а попутно подивися цікаве відео. І от що хочу сказати. Василишин дуже вірні поради дає. От якби президент взяв їх на озброєння. Якби усі, хто дозволяє, спонсорує і рекламує екстремістські терористичні організації і проведення ними «вишколу» молоді, а також ті, хто тут на сайті дуже співчуває лише одній стороні конфлікту і плює на іншу, так якби таки ї вони відчули на своїй власній шкурі усе те, до чого вони закликали. Для тих, у кого відео не показує, процитую найбільш цікаві моменти. «Объявить мобилизацию на фронт лучших представителей "национальной элиты" поддерживающих АТО – министров и государственных секретарей, работников министерств и ведомств, прокуроров, судей, владельцев крупного бизнеса, губернаторов, общественных и религиозных деятелей. Объявить мобилизацию на фронт лучших представителей гражданского общества, журналистов выступавших за войну, руководителей некоммерческих организаций, представителей творческой интеллигенции разжигавших на майдане «патриотический дух». Объявить всеобщую мобилизацию представителей ЛГБТ сообществ Украины для создания специальных ударно-штурмовых бригад тылового прорыва «СУШБТП». Сюди ще треба добавити і фермерів. Посилання на www.youtube.com
122. професор / 9 листопада 2017, 23:12
Стосовно статті психолога на цензорі. Дуже дивно було це читати. Не хочу говорити про непрфесіоналізм фахівця, допускаю, що Цензор просто переписав статтю під власні потреби та уяви загалу про психологів. Я б на місці цього фахівця подав би на ЗМІ до суду за "псування професійної репутації", якщо це дійсно так.
123. Selena2017 / 10 листопада 2017, 11:39
122.професор
«непрфесіоналізм фахівця»

Олексій Скиртач робить свою роботу в умовах, які багатьом і в страшних снах не снилися.Це для нього будні , а репутація тримається на ставленні до нього оточуючих та тій обстановці, що навколо них.
Ви , Професоре, і не можете бути " на місці цього фахівця", бо і не поткнетеся туди, де смерть, біль, душевні страждання. Якби був здатен на таке, то речі були б інакші. І не вірю у ваш професіоналізм, далеко вам до Берта Хеллінгера. Якщо вже й не довіряти всім і всьому написаному, то в першу чергу - вам, так вирішила.
124. Адекватник / 10 листопада 2017, 15:00
"Берт Хеллингер включает: родителей, детей, включая абортированных или рано умерших, братьев и сестер, бабушек и дедушек нескольких поколений, первых и последующих партнеров, а также любых значимых людей, которые внесли существенный вклад в данную семью. ...Восстановление баланса или порядка в системе требует уважения, признания, любви. Одним из примеров может служить его отношение к инцесту как к проявлению любви в семье и средству балансирования отношений в семье." Це все, що треба знати про селениного кумира і в що вляпалась сама Селена. Тепер її дивні алогізми принаймні можна пояснити.
125. Адекватник / 10 листопада 2017, 15:04
Прийшлось заради пошуку істини подивитись і відео з цим Бертом. Ну що сказати... Аби нічого не видумувати самому, приведу два написаних під відео комента. "Михаил Дорошкин Год назад молодец Берт!!! грузи лохов по полной!!!" "?Irina Alexandrovna Год назад (изменено)
Это цыганский гипноз. Очень ловко организовано и хорошо продается благодаря грамотному маркетингу. Как точно заметила +Tashira Mikumi, каждый переживает свое - что сам нафантазировал. Задача ведущего держать всех в полусне, и направлять. С чем он блестяще справляется." ?
126. Selena2017 / 10 листопада 2017, 15:36
125.Адекватник
«125. Адекватник / сьогодні, 15:04»


Старий дурню, Берт Хеллінгер - вчений зі світовим ім"ям, шанований у всьому світі своїм методом сімейних розстановок, який допомагає стражденним людям. Приїжджав свого часу і в Україну, віддавши перевагу серед багатьох запрошень.
За своєю огидною звичкою все і всіх неугодних очорнювати, не займав би хоч таких достойних людей, не витягав сюди дурнуватих коментарів.І треба ж таке, не може людина не плюватися болотом...
127. Адекватник / 10 листопада 2017, 17:57
126.Selena2017
«Берт Хеллінгер - вчений зі світовим ім"ям,»

Я привів цитату про нього з Вікіпедії, так що то питання не до мене. А в коментарях про нього теж інші люди написали і, вважаю, правильно написали. А щодо світового імя, так і Сонька золтая ручка із світовим імям і навіть Гітлер

Змінено 10.11.2017, 18:02
128. Професор / 11 листопада 2017, 07:03
Пані Селено! До чого тут умови? Професор Кримов в воєнно-польових умовах робив операцію ампутації з тою ж професійністю, що й в найкращій операційній, а робота займала кілька хвилин.
А стаття на Цензорі - паршива, й схожа на дешевий пропагандизм, де слова фахівця скоріш всього перекручені. Я напевно не знаю, але дуже на це схоже. Стосовно себе - я ж не Бог, навіщо мені вірити?) Я лише намагаюсь аналізувати певні події та вчинки.
129. Selena2017 / 11 листопада 2017, 08:23
Якщо " напевно не знаю", то чого ми сперечаємось? Професійно заперечте і обгрунтуйте всі , на вашу думку, перекручення, тоді й буде видно і ваш професіоналізм , і брехню Цензора. А як інакше...
Відносно умов : Скиртач - практик, ваші висловлювання - теорія.
130. Адекватник / 11 листопада 2017, 08:48
128.Професор
«Професор Кримов в воєнно-польових умовах робив операцію ампутації з тою ж професійністю, що й в найкращій операційній, а робота займала кілька хвилин.»

Рубщик мяса на ринку зробить те саме за одну хвилину.
131. Професор / 11 листопада 2017, 12:56
Пане Адекватник!
Спробуйте відформувати культю після рубщика, та й зріз кістки повинен бути атравматичним в подальшому.
Психолог не може сказати, що виведення клієнта на емоції - його мета. Емотивна складова не мета, вона може бути випадковим засобом. Також йому не треба "завойовувати авторитет", для досягнення мети застосовуються практики. Ті практики, які приводить в тексті Олексій, описуються військовими психологами, але з трактуванням "як небажані", тому скоріш за все, Олексій робив ремарки і вказував про це. Також по тексту читається, що професійного тексту було набагато більше, і, можливо, він був і цікавим і професійним, але його викинули. Натомість лишили нецікавий і пропагандистський - про мобілізації, російських офіцерів, тощо. Практикуючому лікарю, в якого в розпорядженні 4 психолога - можна сказати, що він теоретик в психології. І це буде недалеко від істини, алже він лише оцінює результати роботи психологів, і коректує їх. Разом з тим - оцінка їх роботи та корекція напрямку впливає на результат. Сам по собі психолог без психотерапевта та психіатра - має досить незначні можливості вплинути на ситуацію, особливо, якщо вона перейшла за пограничну межу (не знаю, як сказати простіше) і стала патологією...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації