Вхід | Реєстрація

У Лубнах навчали соціальних робітників доглядати за важкохворими

У Лубнах навчали соціальних робітників доглядати за важкохворими

Днями в приміщенні Лубенської райдержадміністрації фахівці Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» та викладачі і студенти Лубенського медичного училища провели навчальний тренінг «Як доглядати за хворими літнього і старечого віку». рамках «Школи соціального працівника». Учасниками навчання стали соціальні робітники, які здійснюють домашній догляд  для підопічних районного територіального центру соціального обслуговування, що не можуть обійтися без сторонньої допомоги.

На початку тренінгу керівник проекту Олександр Чепур окреслив його мету та завдання, а психолог Юлія Пода провела інтерактивну вправу на розвиток комунікативних навичок. Адже, основним принципом догляду є повага до особистості хворого, прийняття його таким, яким він є.

Під час практичної частини  студенти 4-го курсу  медичного училища ознайомили учасників   із основними принципами догляду за важкохворими літніми людьми, розповіли  про такі важливі чинники догляду, як облаштування ліжка для хворого, заміну постільної білизни,  харчування, профілактику пролежнів та вторинних захворювань у лежачих хворих. Великий акцент робився на створенні оптимального середовища, де б хворий почувався задовільно психологічно та зручно фізично.

Дбати один про одного, безкорисливо допомагати один одному, психологічно підтримувати – це сьогоднішній девіз кожного громадянина України. Хочеш, щоб у твоїй державі панувало добро, – почни з себе, зроби добру справу, — кажуть студенти  і запрошують усіх охочих стати волонтерами.

Захід відбувся в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2018, 11:58 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації