За рік по Україні продукти для великоднього кошику подорожчали на 25%. Якщо ж ви покладете більше м’яса, то зростання може бути й 30%.
Про це пише у Facebook глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
За його словами, у 2017 році він коштував 259,7 грн – тепер 326,8 грн, у Києві було 288,7 грн, тепер – 358,8 грн.
– У 2018 році 1 кг домашньої паски буде коштувати 60 грн, тобто на 20% дорожче, ніж минулого року; 7 яєць – 19 грн, що на 90% більше; 600 г свинячої буженини – 65 грн, тобто подорожчала на 38%; 400 г сала – 29 грн, тобто ціна зросла на 81%; 200 г м’якого сиру – 18 грн, тобто ціна майже не змінилась; 200 г вершкового масла – 36 грн, що на 29% вище, ніж 2017-го; 1кг солі – 5,9 грн, що всього на 5% більше, ніж роком раніше; 250 г хрону – 8,9 грн, тобто на 10% дорожче; одна пляшка кагору 0,7л – 85 грн, що також на 10% більше, ніж раніше, – такі дані експертів Асоціації опублікував Дорошенко.