Вхід | Реєстрація

Дві доби рух на дорогах області було паралізовано

Минулих вихідних Полтавська область через заметілі була відрізана від світу. В регіоні було оголошено надзвичайну ситуація місцевого значення. Сильний вітер звів нанівець усі старання шляховиків, які до того розчистили дороги області: сніг із заметів уздовж доріг просто загорнуло назад на проїжджу частину. Через перемети під Полтавою біля села Побиванка у п’ятницю понад 500 автомобілів 11 годин простояли у пробці. У вихідні скасували практично всі міжобласні рейси автобусів. Не випустили на маршрути й транспорт міжрайонного сполучення. Такої кількості снігу не витримували й будівлі. Так, за словами начальника управління з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Полтавської облдержадміністрації Миколи Андрусенка, у Полтаві не лише недобудований спорткомплекс завалився. Не витримав дах ринку «Павленківський», зруйновано парапет одного з житлових будинків на вулиці Шведська Могила, а у Кременчуці — частину даху колонії № 69.
Замело не лише Полтавщину. Не краща ситуація і в інших регіонах. За повідомленням Міністерства транспорту та зв’язку України, ускладнений проїзд автошляхами Сумської, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Львівської, Волинської, Тернопільської, Харківської та Миколаївської областей. А в Дніпропетровській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях проїзд дорогами обмежено. Через негоду затримуються й поштові відправлення у 4859 населених пунктах Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Чернівецької та Черкаської областей.
Станом на 8-у ранку понеділка рух на автошляхах області було відновлено. Про це під час апаратної наради повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Баранов. Дороги державного, обласного та районного значення дві доби чистили 142 одиниці техніки. На автошляхи висипали 642 тонни піщано-сольової суміші. Задіяні були не лише шляховики, а й рятувальники МНС. Техніку для розчищення доріг надали понад 100 організацій. До того ж у п’ятницю перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк та голова облради Олександр Удовіченко прийняли оперативне рішення, виділивши 1,5 мільйона гривень на паливно-мастильні матеріали. Райдержадміністрації залучали кошти резервних фондів.
Рух на автошляхах області на понеділок було майже повністю відновлено. За даними все того ж Мінтрансу, станом на понеділок ускладненим залишався проїзд на 15 автошляхах Полтавщини. Зокрема, на дорогах Кобеляки—Просяниківка—Шенгурі, Мостовівщина—Великі Кринки—Глобине,  Велика Багачка—Гоголеве—Великі Сорочинці—Семеренки, Портнівка—Козельщина—Заворскло, Валок—Бугаївка—Циганське, Диканька—Ландарі—Диканька—Решетилівка, Диканька—Решетилівка, Орданівка—Василівка, Зіньків—Бірки—Загрунівка—Романівка, Гадяч—Опішне, Лохвиця—Лубни, Вирішальне—Залізничне—Гадяч—Миргород, Чорнухи—Білоусівка—Синяківщина, Постав—Мука—Лісова Слободка, Середняки—Петрівка—Роменське.
 Якщо погода не внесе свої корективи, за кілька днів дороги мають розчистити повністю. Проте на часі нове завдання для всіх служб області — слід в інтенсивному режимі готуватися до майбутніх весняних паводків.

Автор: Надія ДІДЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2010, 17:11 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації