Вхід | Реєстрація

Механізм надання пільг на проїзд у готівковій формі

Механізм надання пільг на проїзд у готівковій формі

Кабмін прийняв постанову №197. У ній йдеться про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду в усіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах (крім залізниці). Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло провів з цього приводу робочу зустріч з керівниками профільних управлінь.

— Безперечно, адресне надання пільг на проїзд залишається актуальним питанням. На сьогоднішній день наявна різниця в еквіваленті отриманих пільг на проїзд серед пільговиків, які мешкають в міській та сільській місцевості. Наявна обмеженість користування пільгами осіб з інвалідністю, які потребують матеріальної допомоги, — зазначив Олег Пругло.

Директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко розповіла, що в органах соціального захисту населення ведеться персоніфікований облік осіб на базі Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Право на пільги з проїзду відповідно до законів мають 10 категорій, це 133 тисячі пільговиків, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України – пенсіонери за віком, яких в області 293 тисячі. 

Дія постанови КМУ поширюється на окремі категорії осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, а саме:

осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1,

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 2,

дітей віком від шести років, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою,

  • учасників бойових дій,
  • осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни,
  • дітей віком від шести років з багатодітних сімей,
  • ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції, ветеранів податкової міліції, ветеранів державної пожежної охорони, ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби, ветеранів служби цивільного захисту, ветеранів Держспецзв’язку,
  • батьків військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби,
  • осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю віком від шести років та осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю,
  • реабілітованих осіб, які отримали інвалідність внаслідок репресій або є пенсіонерами.

Нагадаємо, Полтавщина єдина в Україні запровадила адресне відшкодування пільг на проїзд для 10 категорій населення. Для цього діє відповідна обласна програма. Йдеться про пасажирські перевезення на міжміських та міжобласних маршрутах на відстань понад 50 кілометрів. У 2017 році 8,2 тис. пільговиків отримали відшкодування своїх поїздок на суму близько 1,9 мільйона гривень. На 2018 рік в обласному бюджеті закладена 2 мільйона гривень.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2018, 13:25 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації