Вхід | Реєстрація

На Полтавщині стартував Національний Сорочинський ярмарок

На Полтавщині стартував Національний Сорочинський ярмарок

Сьогодні у селі Великі Сорочинці, що у Миргородському районі, на батьківщині відомого письменника Миколи Гоголя розпочався традиційний Національний Сорочинський ярмарок.

Театральні дійства перед урочистим відкриттям розіграли актори Полтавського академічного музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя, які втілили образи гоголівських персонажів – Солохи, дяка,чорта.

Разом з ними прямував до сцени і сам Микола Гоголь, якого зіграв Богдан Чернявський.

“За 20 років на ярмарку побували представники з понад 60 країн світу. Хочу, щоб Україну знали в світі не лише за футболістом Шевченком і Чорнобилем. Сьогодні нас постигла тяжка хвилина, і маємо вогневі точки на сході і скільки загинуло людей. Тому, щоб у нас завжди був мир, ми повинні згуртовуватися”, – зазначила на відкритті керівник проекту “Сорочинський ярмарок” Світлана Свищева.

Цьогоріч ярмарок є ювілейним, бо проводиться вдвадцяте з часу відродження. Організатори повідомляють, що на торжище завітали виробники трикотажу та натуральних тканин із льону з білоруського Гомеля.

Завітала на ярмарок і заступник Міністра юстиції України з питань державної виконавчої служби Світлана Глущенко.

“Це місце має велику історію і оспіване у творчості Миколи Гоголя. Це унікальна можливість продовжувати не лише свій духовний, історичний і культурний розвиток. А перш за все розвивати свою національну свідомість”.

Також зазначила, що матиме нагоду пройтись ярмарком, особисто подобаються вишиванки, сукні, ручна робота.

Для заступника голови Полтавської обласної ради Анатолія Ханка Сорочинський ярмарок – це мала Батьківщина.

“Я завжди відчуваю тут енергетику, адже тут народився мій батько. Тому для мене це енергетичний центр, куди я приїжджаю залюбки. Ярмарок – це велика подія і родзинка для Полтавщини. На війні в одному з окопів зустрівся з хорватам, я почав розповідати про свою батьківщину. І коли зазначив про Сорочинський ярмарок, в нього очі загорілись і він згадав як його батьки приїжджали сюди”, – зазначив Анатолій Ханко.

Упродовж ярмарку щовечора зіркові гості розважатимуть ярмаркувальників. У будні на головній сцені торжища виступатиме один співак чи гурт. А у вихідні гостей ярмарку розважатимуть одразу по 2 зіркових гості. Серед них – Сергій Міхалок і гурт “Ляпіс 98”, “Клей Угрюмого”, гурт “BARAHTA”, KAZKA, Mountain Breeze та їх наставник Андрій Данилко, переможець четвертого сезону шоу “X-Фактор” Олександр Порядинський та “Квартал 95”.

Національний Сорочинський ярмарок триватиме до 26 серпня.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2018, 14:36 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації