Вхід | Реєстрація

Чому я не піду на парад вишиванок

Чому я не піду на парад вишиванок

У цьому номері «ЕХО» мала бути надрукована інша редакційна стаття. Уже й назва їй вибрана, «Влада на шару», і майже весь текст у голові сформований. Але потім вирішив змінити тему й написати чергову крамолу. Адже для багатьох нижче написане може видатися ледве не святотатством. І серед них навіть будуть ті, для кого років тридцять тому святим був чоловік з ініціалами «В. І. Ленін». Зараз змінилася політика, а з нею різко змінилися пріоритети у святості.

Отже, мова піде про те, чому автор не піде на парад вишиванок. Така пропозиція днями надійшла з коридорів влади. Але не була прийнята. Скажу ще страшніше і крамольніше: і вишиванки у мене немає. І ще страшніше: не вважаю її якоюсь сакральною річчю, притаманною виключно українцям. Адже, приміром, вишиванки древніх міштеків чи сапотеків, котрі жили за десятки тисяч кілометрів від території сучасної України, практично не відрізняються від наших (сучасні представники цих народів у національному вбранні на фото). У всякому випадку, нефахівець не побачить різниці.

Але справа не в неунікальності української вишиванки. Так, це гарний одяг із своїм національним колоритом. Так, його було прийнято одягати на якісь урочисті події або хоча б у дні відпочинку. І нічого поганого в цьому немає. Як немає нічого поганого в тому, що аборигени Америки можуть вийти на вулиці в блакитних уборах із пір’я та з томагавками в руках. Але чому тоді українці забули про шаровари і плахти?
Справа в іншому — у політичній доцільності. Зараз сучасна українська влада морочить своєму народові голову вишиванками. Завтра ця влада може змінитися. І через 5–10 років вулиці українських міст та сіл знову заполонять колони щасливих та усміхнених піонерів у червоних галстуках і комсомольців із значками. Не вірите? Та легко. Зараз же потрібно дитині в школу чи в дитсадок вишиванку придбати? А кілька десятиліть тому був обов’язковим піонерський галстук чи жовтенятська зірочка. Що змінилося? Правильно — влада з її ідеологічними пріоритетами. Історія повторюється.

Окрім того, цими днями на вулиці українських міст та сіл у вишиванках вийдуть люди, які довели цю державу і народ до максимального зубожіння, а самі стали доларовими мільйонерами. Вони радіти можуть, їм зміна ідеології принесла користь. А вам?

Але й не це головне. Перевертні були і будуть. Це теж наш національний колорит і традиція.

Я особисто одягну вишиванку і вийду в ній на вулицю тоді, коли у владі цієї держави з’являться не показні патріоти, а люди, які скажуть: «Народ, досить святкувати, святкових вихідних у нашій країні буде три: День Незалежності, Різдво і Великдень. У нас роботи — непочатий край, не до свят». Тоді, коли в цю країну почнуть повертатися мільйони українців, які покинули її за останні кілька років. Тоді, коли відкрити бізнес можна буде за день, подавши заяву в податкову, а не у «відкрите вікно» і ще в десяток інстанцій. Тоді, коли наші дороги будуть триматися хоча б років п’ять, а не як зараз. І таких «тоді» ще дуже багато.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2018, 09:16 | Полтавщина | Редакційна


1. Beri Mor / 24 серпня 2018, 11:36
Філон агент Кремля.
2. ЛУНА / 24 серпня 2018, 12:47
Глупая статья.
3. Beri Mor / 24 серпня 2018, 13:24
2.ЛУНА
«Глупая статья.»

Я б не сказав.Ця редакційна та й минула,як на мене,найбільш адекватні у Філоненка.
4. sashasamokhina / 24 серпня 2018, 13:46
Філоненко у своїй статті кардинально помиляється у двох речах. 1. Змінилась не політика - змінилось світосприйняття у небайдужих, активних українців, і цей процес незворотній. Хто б не переміг на майбутніх виборах, такі люди їм просто не дозволять ніяких красних галстуків чи чогось подібного. 2. Так, вишиванка - не унікальний український продукт, але зараз тільки для українців вишиванка стала символом самоідентифікації, символом відмінності від наших "мишебратів". І нема різниці, яке владне ракло одягає ту вишиванку
5. Sedoy / 24 серпня 2018, 15:38
а почему "світосприйняття у небайдужих, активних українців" не позволит никаких красных галстуков? А что, демократии уже никогда не будет? Или разрешат только галстуки цветов радуги? Так быстро всех же в пидоров не переделать.
6. SashaSamokhina / 24 серпня 2018, 16:58
5.Sedoy
«а почему "світосприйняття у небайдужих, активних українців" не позволит »

Тому що вектор руху - подалі від совка - змінився не тільки у владній верхівці, а в людей в головах.
5.Sedoy
« всех же в пидоров не переделать.»

Чому ви ні сіло ні впало про піdорів заговорили? Така поведінка свідчить про латентний гомосексуалізм
7. Selena2017 / 24 серпня 2018, 17:01
Ігоре Миколайовичу, Вам треба щось робити з власною професійною втомою. Бо висловлені Вами думки якісь безпомічні. А вже щодо вишиванки, то дали б їй усі спокій, вона була і буде завжди символом, хоч як злі язики не стараються.Захистити її від примазаних немає кому, чекаєте чуда, то хоч не шипіть...Сашу підтримую.
8. Олексій / 25 серпня 2018, 15:58
*.Ігор ФІЛОНЕНКО
«Я особисто одягну вишиванку і вийду в ній на вулицю тоді, коли у владі цієї держави з’являться не показні патріоти, а люди, які скажуть: «Народ, досить святкувати, святкових вихідних у нашій країні буде три: День Незалежності, Різдво і Великдень. У нас роботи — непочатий край, не до свят».»

працювати декілька зайвих днів на халяву це мега круто!!!!)
9. микола козак / 26 серпня 2018, 08:19
Не завжди я сприймав написане Філоненком , а в даному випадку вважаю написане істиною.ДЛя фанаток дурдому , таких , як Луна це є незрозумілим , але це дійсно істина.Ідіоти понадівали вишиванки і грабують Україну , а українці НІМІ НА ПАНЩИНУ ІДУТЬ ............. .
10. ЛУНА / 26 серпня 2018, 08:51
9.микола козак
«.ДЛя фанаток дурдому , таких , як Луна це є незрозумілим ,»

И тебя вылечим.Скажите еще что вам подкопченные мужики в самбрерах и такие же барышни напоминают украинцев.У вышитых сорочках в Украине ходили еще 300лет назад,одевали их по праздникам,шли в церковь,потом на вечерние гулянья.При чем здесь власть?Или у вас миколокозацкие крыши поехали.
11. микола козак / 26 серпня 2018, 09:22
10.ЛУНА
«10. ЛУНА / сьогодні, 08:51»

Тебе майданну революціонерку вже не вилікувати.Коли це ти стала писати ворожою мовою ?
12. Sedoy / 26 серпня 2018, 10:15
10.ЛУНА
«.У вышитых сорочках в Украине ходили еще 300лет назад,одевали их по праздникам,шли в церковь,потом на вечерние гулянья.»

И что? Вспомни время, когда все ходили в шкурах. Или еще раньше - вообще по-нудистски. Только не надо опять диагнозов, лесбиян я, девок люблю.
13. Selena2017 / 26 серпня 2018, 13:41
10.ЛУНА
«0. ЛУНА / сьогодні, 08:51»


Коли людина плутає грішне з праведним та її до сказу дратує краса, то чи можливе успішне лікування ?
14. микола козак / 26 серпня 2018, 14:36
13.Selena2017
«Коли людина плутає грішне з праведним та її до сказу дратує краса, то чи можливе успішне лікування ?
»

Ви написали незрозуміло .Кого до сказу дратує краса , яка краса і кому потрібне лікування?Яка краса - жуліків у вишиванках , які прикинулись патріотами?
15. Selena2017 / 26 серпня 2018, 15:26
14.микола козак
«4. микола козак / сьогодні, 14:36»


Якщо не в змозі розрізнити жуліків від вишиванки, то як тут допоможеш зрозуміти? Хто з вас хоч чим-небудь захистив вишиванку , а разом з нею і Україну від отих жуліків? Хоч пальцем ворухнув для змін в країні? Та хоча б і в своєму селі, місті. Подобається "німими йти на панщину", то хоч до вишиванки не чіпляйтеся .
16. ЛУНА / 26 серпня 2018, 16:58
[[ЦИТАТА|14|микола козак|Коли людина плутає грішне з праведним та її до сказу дратує краса, то чи можливе успішне лікування ?
Нет ничего невозможного.Но согласие пациента обязательно.
17. orakul / 26 серпня 2018, 19:47
4.sashasamokhina
« Змінилась не політика - змінилось світосприйняття у небайдужих, активних українців, і цей процес незворотній. »

Світосприйняття не змінилося а його змінили. І змінили світосприйняття не у небайдужих і активних, а у обмежених і пришелепуватих українців. І таки так, процес цей на жаль незворотний.
18. orakul / 26 серпня 2018, 19:57
6.SashaSamokhina
«Тому що вектор руху - подалі від совка - змінився не тільки у владній верхівці, а в людей в головах»

Не змінився вектор а його змінили. Для особливо пришлепуватих і обмежених варто нагадати, що саме у «совку» Україна досягла свого найбільшого розвитку. І це не мої придумки а гола статистика. "По добыче угля, железной руды, выплавке стали и производству сахара Украина на рубеже 1989 — 1990 годов прочно занимала 1-е место в Европе, оставив позади такие ведущие капиталистические страны, как Великобритания, Франция, ФРГ, Италия." За роки так званої незалежності Україне перетворилася на найбіднішу державу не лише Європи а й світу. Це теж не я придумав. А як гарно вішали лапшу у 91-му році. Посилання на www.mynizhyn.com
19. orakul / 26 серпня 2018, 19:58
"За три года оккупации Украины ( с 1941 по 1944) нацистами 2.4 млн. людей отправлено на принудительные работы в рейх; 319 тысяч хозяйств, 33 тыс. учебных и 16 тыс. медицинских учреждений уничтожено.
ТЕПЕРЬ ВНИМАНИЕ!!!
С 2014 по сегодняшний день из Украины на заработки вынуждены были уехать 7 млн. человек; 1,7 млн. стали беженцами; 429 тыс. субъектов хозяйствования приостановили свою деятельность; 4 тыс. учебных заведений закрылось; на 60 тыс. сократилось количество медработников." Хероям польского сала. СУГС!
20. 1juriy / 26 серпня 2018, 22:42
(Для особливо пришлепуватих і обмежених варто нагадати, що саме у «совку» Україна досягла свого найбільшого розвитку)Де можна подивитисьна розвалини того надбанння у "совку"? Заїдь у будь яке село, хати мазанки шевченківські у більшостьі.Промисловість неконкурентними.Яка різниця скільки цукру виробили кріпаки за трудодні чи виплавили сталі.Коли одягтись,обутись,вивчитись,вилікуватись було в ссср не реально.Та поїсти у місті, толком не було чого.Стаття автора це ностальгія,по минулій нездійсненій мрії історика-партійного чинуші.На парад ідуть за покликом.А заяви подібних Філону ви зробіть те , зробіть це тоді я може й прийду.Жалюгіднісь гопника і не більше. Зрозуміло ,такі розбудовувати не будуть.Не варто уваги.
21. antibloger / 27 серпня 2018, 07:29
20.1juriy
«20. 1juriy / вчора, 22:42»

Вибачте за цікавість, але б хотілося почути або краще побачити що зробила не «пришелепкувата» нова майданна влада, які досягнення за 5 років - бажано у розрізі (район, область, країна), які «особняки» зараз побудовані селянами (в Україні не Польші), які нові підприємства з виробки "цукру і сталі" відкриті (і скільки закрито), і як швидко зараз приїздить швидка допомога і т.д, і т.п. Якщо у Вас є ЗМІСТОВНІ, позитивні відповіді на дані питання то Ви маєте право кого завгодно в Україні називати гопником (за викладення власної думки) в іншому разі залишається тільки константувати Вашу неспроможність (внаслідок відсутності аргументів і достатнього розумового потенціалу) вести діалог...
22. SashaSamokhina / 27 серпня 2018, 07:55
21.antibloger
« що зробила не «пришелепкувата» нова майданна влада»

Вибачте, що влізаю у розмову. На всі ваші вищеперераховані питання небагато буде позитивних відповідей. Знаєте, чому? Тому що 70 рокі совка дуже вагомо змінили менталітет більшості населення(і вас у тому числі). В результаті це населення склало лапки і чекає: "Зараз прийде добрий дядя-вождь і принесе мені усе на тарілочці. А я тим часом проголосую за гречку, бо все одно вони всі однакові і від мене нічого не залежить". Розумієте? Поки жителі України(і ви в тому числі) не будуть відчувати свою особисту відповідальність за те, що тут відбувається, в кращу сторону нічого й не зміниться
23. микола козак / 27 серпня 2018, 08:33
Саша Самокиша і інші революціонери з майдану , вми просто обмежені люди , яким вдалося можливо щось вкрасти при розгромі колгоспів і ви тепер будете оспівувати щасливе життя.Той , хто не бачить добротних будинків на селі повинен знати , що за 27 років вони просто відслужили свій термін , а за ці роки люди не мали можливості щось будувати.Ви навіть сараї по селах порозбирали на цеглу і набудували кабаків і лавок , де торгуєте польським салом , китайським ширнетребом і нічого українського.А вишиванка звичайний український національний одяг , який бариги використовують для самореклами свого удаваного патріотизму і який із-за абсурдної вартості не кожен українець може купити.
24. sashasamokhina / 27 серпня 2018, 08:57
микола козак, з ким ви говорите? З уявним співрозмовником?
25. orakul / 27 серпня 2018, 09:04
20.1juriy
«можна подивитисьна розвалини того надбанння у "совку"? Заїдь у будь яке село, хати мазанки»

Е, блін, та ви зовсім посліпли. Ясно, що з таким насєлєнієм країна приречена. Та кругом можна побачити розвалини і надбання "совка". Де не плюнь і попадеш на надбання. Я не думаю, що ти живеш у панському маєтку, тому на всі сто і хата твоя чи квартира теж совкове надбаня. Усі дороги - совкове надбання. Усі заводи - совкови надбання. Усі ГЕСи АЕСи - совкове надбання. Виключи їх чи розбери і будеш без світла. Усі посадки які ви випилюєте - совкове надбання. Та навіщо його пояснювати сліпому чи кастрюлеголовому. Хто не сліпий той і так зрозуміє, а хто осліп - тому не допоможеш вже нічим. Может мені заперечити тільки одним, що хату свою збудував у «вільній» Україні. Якщо це й так, то значить збудував з кирпичу наколупаного із совкових колгоспних ферм. А щодо сіл, так ти ще й по селах не їздиш. Половини сіл вже немає, зникли вони з карти.
26. orakul / 27 серпня 2018, 09:15
Да, а Філон написав все правильно тільки дещо поперекручував. Ну, наприклад, він пише: "Зараз змінилася політика, а з нею різко змінилися пріоритети у святості". Політика не змінилася а її змінили і змінили пріоритети. Про святість не варто взагалі згадувати, нічого святого зараз не проповідуєтся. Ну от він ще пише: "А кілька десятиліть тому був обов’язковим піонерський галстук чи жовтенятська зірочка. Що змінилося? Правильно — влада з її ідеологічними пріоритетами. Історія повторюється." Змінилося те, що зірочка і галстук коштували копійки, а от вишиванка.... І історія не повторюється а її повоторюють. "И крутят вновь историю по кругу..." Вже сто разів приводив тут ці слова з вірша Йосипа Скорбовського. От таки дивний ми народ. З одного боку кажемо, що євреї наймудріші. Єврея собі в боги вибрали, в президенти, ну не буду далі перерахувавати. А вірити тому що вони кажуть чи пишуть, не хочемо.
27. orakul / 27 серпня 2018, 09:27
22.SashaSamokhina
«На всі ваші вищеперераховані питання небагато буде позитивних відповідей. Знаєте, чому? Тому що 70 рокі совка дуже вагомо змінили менталітет більшості населення»

Вибачте, судячи з ваших писань, радянська влада ваш менталітет не змінила, то чому ж тоді ви туману напускаєте а не пишете конкретно. Антиблогер запитував, що зробила нова влада, а я добавлю від себе, що взагалі зробили в Україні після "совка"?
28. Vlada82 / 27 серпня 2018, 09:32
Хочу підтримати Філоненка, все він правильно написав. За прикладами далеко ходити не треба. Днями сама бачила, як Бульбаха в центрі Санжар у вишиванці красувався. А знаєте на якій машині він їздить? І скільки вона коштує? Це він так підтримує вітчизняного виробника? Хіба не жулік у вишиванці, не псевдопатріот? Жаль шо цього не розуміє і не бачить та ж Селена. Багато від кожного з нас залежить у розбудові України, але різниця між нами і чиновниками ще в тому, шо чиновники за це з бюджету зарплату одержують. Я колись писала, шо ця жінка з якогось дива уявила себе римською богинею Селеною, так шо навряд чи варто звертати увагу на її дещо агресивні випади типу "до сказу дратує", "не шипіть" і т.д. Луна знає, як це називається в психіатрії.
29. orakul / 27 серпня 2018, 09:38
7.Selena2017
«А вже щодо вишиванки, то дали б їй усі спокій, вона була і буде завжди символом, хоч як злі язики не стараються.»

Так а хто це їй спокою не дає? Це такі як ви і влада не дають їй спокою. А от щодо символу, так не факт що вона ним буде. Віднині вона буде символом пришелепуватих. І це зробили спеціально руками пришелепуватих. Хіба сто років тому міг хто припустити, що наша рідна свастика буде заборонена? Так от з вишиванками так само. Тоді Гітлеру доручили зпаплюжити один наш древній символ а тепер взялися за інший. Такі самі схеми і сценарії, вони нічого нового не придумовують, тому що впевнені в повній пришелепуватості українців.
30. Vlada82 / 27 серпня 2018, 09:54
29.orakul
« orakul / сьогодні, 09:38»

Це точно. Якшо хто не знає, то свастика - це символ Сонця, світла, руху, життя і благополуччя. Але Гітлер спаплюжив цей символ, який тепер асоціюється з нацистами. Ніхто ж не проти вишиванки, але шо спаплюжили її сучасні псевдопатріоти, шо нинішні чиновники її використовують для самопіару, так це правда!
31. Beri Mor / 27 серпня 2018, 10:08
30.Vlada82
«Ніхто ж не проти вишиванки, але шо спаплюжили її сучасні псевдопатріоти, шо нинішні чиновники її використовують для самопіару, так це правда!»

Це правда.Я думаю ніхто не сумнівається,що «патріот» Саакашвілі,який в Україні гасав у вишиванці цілодобово,зараз носить її в Нідерландах,чи наш гідрант Конституції відпочивав у ній на Мальдівах.Це в них,і їм подібних як робочий одяг,вони в ній (і на ній)заробляють гроші,от і вся любов.
32. Sedoy / 27 серпня 2018, 11:19
Свежая иллюстрация ваших достижений: В в прошлую среду у моего подчиненного умер тесть в Винницкой области, 62 года. Сегодня вернулся с похорон в шоке! Вызывали скорую и полицию для констатации факта смерти. Никто не приехал ВООБЩЕ! Сельсовет, или что там у вас, выдал какую-то справку и похоронили. В морг не забирали, вскрытия не было, дома два дня пролежал и закопали. В вышиванке или нет, я не уточнял. Это нормально для цивилизованной страны?
33. antibloger / 27 серпня 2018, 11:47
22.SashaSamokhina
«22. SashaSamokhina / сьогодні, 07:55»

Спасибі за коментар! Приємно поспілкуватися з "візаві", яка спокійно викладає свої докази, а на аргументи співрозмовника пробує надати, на її думку, мотивовану відповідь (в чому значно відрізняється від своїх однодумців), які не маючи достатніх аргументів можуть лише відповісти "сам дурак" вигукуючи при цьому "Слава Україні" . Щодо "особистої відповідальності" - назвіть будь ласка хоча б одного з ваших прихильників (по майдану), який поніс цю відповідальність знову ж таки (район, область, країна) маючи на увазі нинішню ситуацію в країні!
34. Maksym / 27 серпня 2018, 14:48
Хочте - йдіть, не хочете - не йдіть, це таке діло. На планьорці ніхто вас за це пропєсочувати не буде і на товариський суд не потягне.
35. SashaSamokhina / 27 серпня 2018, 17:32
32.Sedoy
«Свежая иллюстрация ваших достижений»

А ви, я так розумію, не в Україні живете?
36. SashaSamokhina / 27 серпня 2018, 17:41
33.antibloger
«Спасибі за коментар!»

Нема за що, звертайтесь
33.antibloger
« antibloger »

Не зовсім зрозуміла ваше запитання. Мої прихильники по майдану? Я не публічна людина, у мене немає прихильників. Можливо, ви мали на увазі однодумців? Все одно не зрозуміло. Поясніть, будь ласка
37. Sedoy / 27 серпня 2018, 18:11
Родился и собирался вернуться жить. Слава Богу, не сложилось. Даже на похороны мамы не пустили, майдауны
38. SashaSamokhina / 27 серпня 2018, 18:20
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
37.Sedoy
« Sedoy »

Для громадян Росії в мене тільки одна відповідь на всі питання - ПІШОВ НА XУЙ!
39. orakul / 27 серпня 2018, 18:39
20.1juriy
«Яка різниця скільки цукру виробили кріпаки за трудодні чи виплавили сталі.Коли одягтись,обутись,вивчитись,вилікуватись було в ссср не реально.Та поїсти у місті, толком не було чого.»

Цікаво, це тебе батьки і діди такому навчили, чи ти сам десь прочитав?
40. orakul / 27 серпня 2018, 18:41
Цікаво, я які тут на сайті преференції для таких упоротих як самохіна? Її матюки тут чомусь не «закриваються»
41. Beri Mor / 27 серпня 2018, 20:16
39.orakul
«Цікаво, це тебе батьки і діди такому навчили, чи ти сам десь прочитав?
»

Так по 5-му ж каналі росказували.
42. antibloger / 27 серпня 2018, 20:28
36.SashaSamokhina
«36. SashaSamokhina / сьогодні, 17:41»

Ну що тут не зрозумілого, Ви і такі як Ви привели цю владу, чи за гречку, чи за долари, а відповідальність за стан в країні (економіка, правопорядок, корупція і т.д), який значно погіршився пропонуєте взяти іншим, «небайдужим» ! Ваші однодумці на майдані і з телеекранів обіцяли солодке життя - без бандитів, без корупції, без війни, без
Росії - зате з шикарною економікою і т.д, а коли абсолютно нічого з цього не відбулося, коли бувші прихильники майдану стали брати «відкати» і красти більше бандитів Януковича Ви пишете про особисту відповідальність всіх жителів України! Я далекий від думки що особисто Ви до цього причетна, але потрібно зразу спитати з тих хто привів цю владу, не виконав обіцянок і довів країну до нинішнього стану своїм популізмом, непрофесіоналізмом, і жадібністю!!! А оскільки як я писав, Ви з однодумцями привели цю владу, то разом з нею несете солідарну відповідальність за країну вам і карти в руки, а не перекладайте цю ношу і відповідальність на всіх Українців.
43. Selena2017 / 27 серпня 2018, 20:33
28.Vlada82
«8. Vlada82 / сьогодні, 09:32»


Я не тільки бачу Бульбаху і знаю йому ціну, а й наскрізь бачу пана Влада в тещиній спідниці.Екстрасенсорних здібностей не треба , і без них та вишиванок обидва як на долоні.
44. Selena2017 / 27 серпня 2018, 20:38
38.SashaSamokhina
«8. SashaSamokhina / сьогодні, 18:20»

Сашо, а може, все ж занадто? Не всі ж і в Росії яничари, хоч і не густо, а люди ще зосталися, без отрути в головах. Принаймні, мені в це хочеться вірити. Даруйте, якщо не в лад.
45. Vlada82 / 27 серпня 2018, 21:15
43.Selena2017
«Selena2017 / сьогодні, 20:33»

Та ясно шо нам далеко до вас, ми як на долоні бо не вміємо ж так шифруватися і косити під римську богиню. "Чем примитивнее человек, тем более высокого он о себе мнения". Це не я сказала, це кажись Ремарк. Про ваші екстрасенсорні здібності даже сумніву нема. Фантазуйте собі на радість!
46. SashaSamokhina / 28 серпня 2018, 08:41
42.antibloger
«. antibloger»

Ви що, така наївна людина, що вірите обіцянкам політиків? Я не перекладаю відповідальність на ІНШИХ, я кажу, що МИ УСІ несем відповідальність, бо віримо словам, тоді як треба дивитись на дії. Питайте з тих, хто має владу, а не задавайте риторичні запитання в коментарях. Я так роблю і несу відповідальність в тому числі, а ви сидите в сторонці і корчите ображеного.
47. SashaSamokhina / 28 серпня 2018, 08:48
44.Selena2017
«все ж занадто?»

Не всі яничари, але їх дуже мала кількість і вони ні на що не впливають. Час розмов із ними минув у 2014-му, коли українці до них розпачливо кричали: "Що ж ви робите, ми ж брати?!" А вони зверхньо сміялися у відповідь. Зараз єдино можлива розмова - та, якою з ними розмовляють наші хлопці на сході і які цілком успішно з цим справляються
48. микола козак / 28 серпня 2018, 08:58
42.antibloger
«Ну що тут не зрозумілого, Ви і такі як Ви привели цю владу, чи за гречку, чи за долари, а відповідальність за стан в країні (економіка, правопорядок, корупція і т.д), який значно погіршився пропонуєте взяти іншим, «небайдужим» ! Ваші однодумці на майдані і з телеекранів обіцяли солодке життя - без бандитів, без корупції, без війни, без
»

Ніхто цю владу не приводив , вони за крадені гроші у народу організували майдан , кричали куля в лоб , а самі ховались за спинами довірливих .Самі вибори були фарсом , звичайне вкидання папірців в урни.Тепер же ми отримали магнітну аномалію , в руках президента стрілка компаса твердо установилась на захід , замість зберігати своє природне положення.Саме від магнітних аномалій виникають різні катаклізми , що ми зараз і спостерігаємо.
49. orakul / 28 серпня 2018, 10:45
47.SashaSamokhina
«Зараз єдино можлива розмова - та, якою з ними розмовляють наші хлопці на сході і які цілком успішно з цим справляються»

Ваші хлопці на сході вбивають таких як і вони українців. Мало того, вони ще там вбивають стариків і дітей, а це вже при будь якому розкладі, є військовим злочином і за цей злочин прийдеться рано чи пізно відповідади, бо ці злочини вже задокументовані в ООН. Навмисне даю ссилку на сайт вашого Годона а не на якийсь російський чи донецький. Для особоливо одебілених і тупорилих процитую частину інфи із цього сайту: "Боевые действия ведутся между Вооруженными силами Украины и пророссийскими боевиками.." Для тупорилих в квадраті розшифрую, що мова йде не про війну з Путіним як хотілося б свідомими а про війну із українським народом, частину якого охрестили "проросійськими бойовиками". От цікаво, якби селен і самохіних охрестили «проамериканськими» і почали б їх колошматити, що б вони сказали? Посилання на gordonua.com
50. Selena2017 / 28 серпня 2018, 16:31
47.SashaSamokhina
«47. SashaSamokhina / сьогодні, 08:48»


Сашо, мала б за честь бачити себе серед Ваших однодумців, бо поділяю все, висловлене Вами тепер і раніше. Чи приймете?
51. Beri Mor / 28 серпня 2018, 16:53
50.Selena2017
« Чи приймете?»

В "ліщинівку",без черги,як учасника майдану.

Змінено 28.08.2018, 16:55
52. SashaSamokhina / 28 серпня 2018, 18:10
50.Selena2017
« Selena2017»

Так ми з вами вже є однодумцями, раз ви поділяєте мої переконання. Дуже приємно зустріти таку людину
53. orakul / 28 серпня 2018, 19:10
50.Selena2017
« Чи приймете?»

В «Укроп» або в «Лехаим» таких без черги приймають
54. orakul / 28 серпня 2018, 19:12
51.Beri Mor
«В "ліщинівку",без черги,як учасника майдану.»

Там директор мабуть недалеко від них відкотився.
55. Selena2017 / 28 серпня 2018, 20:23
52.SashaSamokhina
«52. SashaSamokhina / сьогодні, 18:10»

Дякую , Сашо !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації