Вхід | Реєстрація

У Хоролі рейдери атакують завод дитячого харчування – ЗМІ

У Хоролі рейдери атакують завод дитячого харчування – ЗМІ

Зранку 28 вересня на заводі дитячого харчування в Хоролі (Полтавська область) відбуваються спроби силового захоплення підприємства під приводом забезпечення обшуків.

Про це повідомляють “Факти”.

Замовником чергової рейдерської атаки на єдиний в своєму роді український завод називають оголошеного в розшук у Росії екс-заступника міністра сільського господарства РФ Георгія Сажинова.

“ПАТ Хорольський молококонсервний комбінат дитячого харчування вже давно зацікавив російського громадянина Сажинова. Свого часу він і справді володів пакетом у 90% акцій підприємства, яке випускає знайомі багатьом поколінням українців дитячі суміші Малюк та Малютка.

Продавши їх росіянин пізніше захотів повернути контроль над підприємством, яке наростило обсяги виробництва і стало вельми комерційно успішним. На той час Георгій Сажина вже втік з Росії, де його звинувачують у шахрайстві з кредитними коштами російського банку ВТБ”, – пише ЗМІ.

За інформацією джерел видання, українським спецслужбам відомо про те, що Сажинов вже давно фінансує терористичну організацію ДНР, однак до відповідальності за підтримку сепаратистів українські правоохоронці його за незрозумілих причин не притягають. Більш того, йому вдається періодично отримувати звичні для рейдерських схем так звані забезпечувальні рішення судів, що дають можливість блокувати роботу підприємства.

До сьогодні працівникам та охороні хорольського заводу дитячого харчування вдавалося протистояти спробам захоплення підприємства на замовлення російського шахрая, проте сьогоднішні атаки – найбільш жорсткі за останні місяці.

Керівництво та працівники заводу закликають правоохоронців та активістів допомогти законному власнику зберегти унікальне виробництво.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2018, 13:10 | Хорол | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації