Вхід | Реєстрація

На Полтавщині проведуть імунізацію від сказу

На Полтавщині проведуть імунізацію від сказу

За останні 5 років в Україні значно ускладнилась епізоотична ситуація по сказу серед тварин.

Сказ – одна з найнебезпечніших в світі вірусна хвороба, як для тварин так і для людей. Основним джерелом вірусу сказу є дикі м’ясоїдні тварини в особі лисиці червоної, єнотовидної собаки, борсука, вовка та інші.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

Враховуючи світовий досвід і позитивні результати по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин, починаючи з 10.09.2018 року по всім областям України розпочався даний захід. Розповсюдження вакцини  відбудеться шляхом розподілу принад за участю авіатранспорту, що являється найбільш економічним із всіх систем розподілу.

По території України планується розкласти за допомогою авіатранспорту понад 6 млн. антирабічних принад, в тому числі 417,6 тис. принад на території Полтавської області в жовтні поточного року.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертається до громадян і наголошує, що без потреби та засобів індивідуального захисту чіпати та переміщати принаду з вакциною в інше місце не допускається.


Автор: Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2018, 13:47 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації