Вхід | Реєстрація

Засуджено двох вандалів, які підпалили пам’ятник і побили 11 автомобілів

Засуджено двох вандалів, які підпалили пам’ятник і побили 11 автомобілів

Установлено, що в травні поточного року 18-річний хлопець у м. Горішні Плавні з хуліганських мотивів, підпалив вінки, які знаходились поруч з меморіалом братської могили, пам’ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни та в честь воїнів-інтернаціоналістів, чим осквернив та зруйнував «Братську могилу радянських воїнів, пам’ятний знак учасникам бойових дій в Афганістані».

У подальшому, зловмисник разом із товаришем за допомогою дерев’яних палок та інших предметів умисно пошкодили 11 автомобілів, чим спричинили збитки потерпілим на суму понад 30 тисяч гривень.

Прокуратурою Полтавської області доведено вину зловмисників у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинене групою осіб) КК України,  ч. 3 ст. 297 (осквернення або руйнування братської могили, пам’ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни та в честь воїнів-інтернаціоналістів) КК України.

За принципової та наполегливої позиції прокуратури одному із зловмисників призначено покарання у виді 4 років 6 місяців обмеження волі, а другому –  3 роки обмеження волі.

Окрім цього, засуджені повинні відшкодувати збитки потерпілим.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2018, 11:21 | Горішні Плавні | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації