Вхід | Реєстрація

Зимові шини рятують людське життя і запобігають аваріям

Зимові шини рятують людське життя і запобігають аваріям

Не дивлячись на те, що «Укравтодор» попереджав водіїв про зміну погодних умов ще на початку листопада, кобеляцькі автовласники кинулись активно "перевзувати" свої транспортні засоби лише після того, як випав сніг. Підтвердження цього є той факт, що працівники кожної станції технічного обслуговування, які працюють у місті і на його околицях, займались лише шиномонтажем.

Звичайно, що недбалість частини водіїв призвела до негативних наслідків. Щойно перші сніжинки вкрили автомобільні шляхи, як з’явились повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди.

До речі, поліцейські, згідно з Правилами дорожнього руху, не можуть змусити автовласника використовувати гуму, що відповідає погоді. Адже у нашій державі водії мають повне право їздити взимку на літніх шинах. У ПДР немає жодних вимог відносно безвідповідальних водіїв, лише внесений пункт рекомендаційного характеру. У ньому говориться, що у випадку, коли транспортний засіб постійно експлуатується на слизькій дорозі, його власнику рекомендується використовувати шини, які відповідають стану дорожнього покриття.

При цьому кожен водій знає, зимові шини мають спеціальну конструкцію, завдяки якій вони значно краще утримують автомобіль при ожеледиці та на снігу. Крім того, зменшують гальмівний шлях.

Спеціалісти інтернет-магазину rezina.cc нагадують, що зимова гума має свою класифікацію. У основному, її розрізняють за виробником. Для м’яких зим рекомендується використовувати «європейські» зимові шини. Якщо ж водієві доводиться постійно пробиватись крізь снігові замети, найкращий варіант — скандинавський клас гуми. Транспортні засоби, що їздять крижаними дорогами, потрібно "взувати" в шини з шипами.

— Звичайно, комплект зимових шин коштує мінімум 2600 гривень, — говорить представник rezina.cc. — Та хіба можна кілька тисяч гривень порівняти з людським життя і безпекою всіх учасників дорожнього руху. Тим більше, що в нашому інтернет-магазині надійну зимову гуму можна придбати за найдемократичнішими цінами. Ми допоможемо обрати для своїх клієнтів шини, що не дадуть їх автівкам застрягнути ні в багнюці, ні в снігу. Також водій впевнено почуватиме себе на обледенілій дорозі. Нам довіряють тисячі власників і легкових, і вантажних автомобілів, і мотоциклісти. Тому рекомендую відвідати офіційний сайт нашого інтернет-магазину https://rezina.cc/ і придбати якісну гуму за доступною ціною. 

Крім того, потрібно розуміти, що страхові компанії у випадку дорожньо-транспортної пригоди обов’язково звернуть увагу, на якій гумі їздить їх клієнт. І якщо взимку він став винуватцем дтп, пересуваючись на літніх шинах, страховики навряд чи відшкодують йому вартість ремонтних робіт.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2018, 10:31 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації