Вхід | Реєстрація

На межі зникнення знаходяться шість сіл

На межі зникнення знаходяться шість сіл

Три із цих населених пунктів залишилися зовсім без мешканців.

Два роки тому на редакційному сайті вийшов відеосюжет про Дмитра Діякона, який переїхав із Дніпра в маленький хутір Шабельники, що на території Лебединської сільської ради. У цьому населеному пункті він мешкав сам. Точніше, з більше ніж десятком кіз, адже саме для розведення цих тварин чоловік і переїхав із великого міста.

Згодом Дмитро Діякон змінив місце проживання. Він оселився в сусідньому селі, поближче до роботи. І в Шабельниках більше не залишилось жителів.

Зважаючи на цей факт, кореспонденти «ЕХО» дізналися, які населені пункти в Кобеляцькому районі знаходяться на межі зникнення. Адже, як не сумно це визнавати, у пошуках роботи жителі сіл активно виїжджають у промислові міста і за кордон.

Дані, отримані від працівників сільських рад, свідчать, що в шести населених пунктах фактично ніхто не проживає або й зовсім немає мешканців. Без жителів залишилось село Галагурівка Золотарівської сільської ради. Одна жінка похилого віку мешкає в Поводах Озерянської сільради. У Жирках (Червоноквітівська сільрада) неофіційно проживає кілька чоловік. Майже така ж ситуація у Віблах, що входять до складу Шенгурівської сільради. Там постійно мешкає сім’я із 5 чоловік. На території Бутенківської громади у двох населених пунктах, Богданівці та Славнівці, ніхто не проживає. У Зеленому мешкають 15 осіб, у Шапках — 38, а в Чумаках — 49.

У Василівській сільраді у двох селах кількість населення не перевищує 25 осіб. Це — Гаймарівка та Сінне. У Панському (екс-Жовтневе) Вільховатської сільради мешкають 33 чоловіки, а в Проскурах — 62. Малолюдним є село Твердохліби (Дашківська сільрада) — 22 жителі. Невеличкі села є й на території Комендантівскої сільської ради: Пилипенки (24 жителі), Порубаї (30) та Черемушки (40). Не краща ситуація і в Кунівській сільській раді. У Яблунівці проживає близько 40 чоловік, а в Галях-Горбатках — до 50. Невелика кількість жителів налічується в Білоконівці (45 чоловік), Комарівці (65) і Червоному (70) Чорбівської сільради. У Водолагівці (Канавська сільрада) проживають 53 мешканці, а в Рубанах (Жуківська сільрада) — 67.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2018, 08:51 | Кобеляки | Цікаве


1. земеля / 5 грудня 2018, 10:38
Страшная, скорбная, трагическая статистика.Будьте прокляты кто повинен в исчезновении народа. А в отдельных упырей хватает ума и совести доказывать правоту нынешних правителей , прославлять майдан и винить во всем других. Пипец.
2. Sedoy / 5 грудня 2018, 14:15
Жах...
3. Neznayko / 5 грудня 2018, 15:20
Через років десять за такої влади така ж доля спіткає і Білики, Світлогірське, а далі й районний центр, а ось район перенесуть до Полтави чи Кременчука, то й Кобеляки втратять статус міста... хоча й не хотілося б такого...
4. arturwanga / 5 грудня 2018, 16:37
не в майданi справа i нетреба його приплитати
5. земеля / 5 грудня 2018, 17:26
4.arturwanga
«не в майданi»


Если такой умный, а мы вси дурни то растолкуй нам в чом справа если сам не националист. А то или евреи или путин виноваты, но только не мы и влада.
6. Slavko / 5 грудня 2018, 19:08
5.земеля
«или евреи или путин виноваты, но только не мы и влада.»

якраз ви і винуваті, ті, шо завезені сюди, які й мови не знають, але вперто лежать на дивані та весь час галасно п#3дять на націоналістів та на майдан ! Винуваті усі, а хто ж буде помилки виправляти : такі хороші ВИ (диван, антимайдан) чи знову чомусь «Майдан» ? Хоча я такого не пам"ятаю, щоб засновника «ригіонів» вибирав майдан...
7. земеля / 5 грудня 2018, 20:59
6.Slavko
«якраз ви і винуваті,»

Не вы а МЫ все. И как с тобой можно вести разговор если кроме матюка и несвязного бреда больше ничего. Либо бухой либо уровень развития ниже плинтуса.
8. микола козак / 7 грудня 2018, 11:23
Майдан хотів в Європу , то ж і пішли всі в ту Європу горшки виносити.Тепер Ісип обєднає всих в одну громаду із страшенним бюджетом у виразі обезцінених гривень і вже якось дотягнем доки зовсім нікого не лишиться , лишаться одні барани.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації