Вхід | Реєстрація

Українці витрачають на їжу половину грошей, а кожен третій живе за межею бідності

Українці витрачають на їжу половину грошей, а кожен третій живе за межею бідності

Державна служба статистики України повідомила, що громадяни нашої країни витрачають на їжу половину своїх грошей. Про це йдеться в звіті чиновників за перше півріччя.

Як наводить дані статистики портал UBR, в середньому на їжу один українець витрачає 64 гривні в день.

У статистиці запевняють, що за звітний період відразу на 9,2% скоротилося число українців, що живуть за межею бідності: зараз ця цифра становить 33,9% - це 14 мільйонів чоловік. Всі вони отримують місячний дохід нижче встановленого на серпень прожиткового мінімуму в 3261 гривню.

Також статистика запевняє, що в кращу сторону змінився наш раціон. Мовляв, українці стали на 8% більше їсти риби і морепродуктів, на 3% фруктів, ягід, горіхів і винограду, а також на 2% більше м'яса. Споживання картоплі в країні впало на 3%, а хліба і молочки - на 1%.

Повідомляється, що на покупку непродовольчих товарів йде 39% доходів українців. 17% з них вони витрачають на оплату ЖКГ. Також 5% грошей іде на одяг і 4% на ліки.


Автор: «Фраза»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2018, 13:48 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації