Вхід | Реєстрація

Ззахворівших на ГРІ на 2% більше епідемічного порогу

Ззахворівших на ГРІ на 2% більше епідемічного порогу

За повідомленням Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 49 тиждень року (03.12.18 - 09.12.18) захворюваність на грип та ГРІ в Україні на 2% більше епідемічного порогу, показник захворюваності за тиждень становив 528,2 на 100 тисяч населення. Зареєстрований один летальний випадок (випадок смерті) від грипу, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (далі – ПЛР); при дослідженні методом ПЛР 101 зразку матеріалів в 26,7% (чверть досліджених взірців) отримані позитивні результати на грип, в циркуляції переважає A(H3N2); з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 127 196 осіб, 0,3% населення України.

У області за 50 тиждень року (станом на 17.12.2018) продовжується ріст захворюваності на гострі респіраторні інфекції, темпи зростання збільшуються, в першу чергу серед дітей шкільного віку, показник по області нижче епідпорогового, однак спостерігається перевищення епідпорогових показників в окремих районах.

За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 8 тисяч 197 осіб, захворюваність зросла на 15%, показник – 583,0 на 100 тисяч населення, нижче епідпорогового на 20%. Дітей захворіло 5259, що складає 64% від усіх захворілих Найвищі показники серед дітей шкільного віку. Перевищує епідемічний поріг захворюваність:

  • в Карлівському районі, показник захворюваності найвищий в області, на 21% вище епідпорогового (середній рівень інтенсивності епідемічного процесу), ріст захворюваності на 24% за тиждень,
  • в Миргородському районі, де захворюваність за тиждень зросла на 132% (більше ніж в 2 рази) та перевищує епідпоріг на 28% (середній рівень інтенсивності епідемічного процесу).

Госпіталізовано 593 хворих на ГРІ, що складає 7% від кількості захворілих (показник госпіталізації зростає).

При дослідженнях методом ПЛР зразків матеріалів від хворих, доставлених до державної установи «Полтавській обласний лабораторний центр МОЗ України» – більшість позитивні на грип А (H3N2).

Місцевими рішеннями в зв’язку з значною відсутністю учнів через хворобу в області закриті 7 загальноосвітніх середніх шкіл: 5 в Хорольському, 1 в Миргородському, 1 у В.Багачанському районах.

В області продовжується вакцинація проти грипу. Отримали щеплення з початку епідсезону лише 5929 осіб, або 0,4% населення області. Більшість вакцин закуплені за власні кошти, з груп ризику найбільше щеплень проводиться медичним працівникам (майже половина всіх імунізованих).


Автор: «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2018, 13:44 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації