Вхід | Реєстрація

З 1 січня 2019 року збільшилась мінімальна сума аліментів

З 1 січня 2019 року збільшилась мінімальна сума аліментів

Відповідно до закону #ЧужихДітейНеБуває розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму певної вікової категорії.

Зважаючи на те, що у 2019 році прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років встановлено: з 1 січня – 1626 гривень, з 1 липня – 1699 гривень, з 1 грудня – 1779 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років з 1 січня – 2027 гривень, з 1 липня – 2118 гривень, з 1 грудня – 2218 гривень, зріс і мінімальний розмір аліментів.

«Стягнення заборгованості зі сплати аліментів є одним з ключових і пріоритетних напрямів роботи Головного територіального управління юстиції у Полтавській області. Протягом 2018 року державними виконавцями Полтавщини стягнуто 287 099 389 грн на користь 23 226 дітей», – повідомив очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Найдієвішими засобами, що спонукали боржників сплачувати аліменти, стали постанови про певні обмеження. Так, державними виконавцями винесено понад 17 100 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Також з початку набрання чинності змін, внесених до Закону України «Про виконавче провадження» судами задоволено та винесено 135 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Направлено на виконання 119 постанов. Завдяки цьому з 85 боржників стягнуто понад 140 тис. грн.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2019, 10:37 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації