Вхід | Реєстрація

Нетипова редакційна

Нетипова редакційна

Не буду приховувати, що ця редакційна стаття була написана під враженням від зустрічі з кобеляцьким міським головою. Минулого тижня довелося побувати в нього в кабінеті разом із групою кобелячан. Люди прийшли висловити своє невдоволення роботою влади і ввіреного їй комунального підприємства. Роботою не взагалі, а на конкретній ділянці відповідальності. Мова йшла про розчищення міських доріг і тротуарів від снігу.

Натомість почули вже звичні відмовки — про змовників‑ворогів, які заважають працювати, та відомі лише міському голові потойбічні сили, які постійно шкодять. Своєї особистої провини у незадовільній ситуації з дорогами Олександр Копелець так і не визнав. Щоправда, фраза «перший снігопад ми прозівали» пролунала. У ній ключовим є слово «ми». Тобто, провина колективна, отже — фактично, нічия.

А ось коли мова зайшла про розподілення міських грошей, то тут уже пролунало «я заробив». Він, бачте, працює, а інші Бог-зна чим займаються.

І от, вислуховуючи весь оцей черговий потік свідомості, одразу пригадав: «Десь я все це чув. Або читав». Був підключений Гугл на допомогу. І швиденько знайшовся текст із визначенням відмінностей між успішними та неуспішними людьми. Він і став основою цієї редакційної. Адже, як правило, ми не використовуємо занадто розлогих цитат. Тому й називається стаття «нетиповою».

Звичайно, практично в кожної людини власне тлумачення поняття успішності. Багато хто, будучи, по суті,  класичним лузером, тобто невдахою, думає, що він успішний.

Якось так.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2019, 09:06 | Кобеляки | Редакційна


1. ЛУНА / 10 лютого 2019, 07:21
Ну конечно!Городской
2. ЛУНА / 10 лютого 2019, 07:25
Ну конечно !Городской глава,которого поддержало большинство горожан лузер.А остроязыкий газетчик совершенство.Особенно об одной точке зрения хорошо.
3. antibloger / 10 лютого 2019, 09:33
2.ЛУНА
«Особенно об одной точке зрения хорошо.»

Незрозуміла Ваша думка... ???
4. микола козак / 10 лютого 2019, 10:47
Пане Ігорю , деякі Ваші риси можна відслідкувати в правій , жовтого кольору колонці
5. 1juriy / 10 лютого 2019, 11:15
4.микола козак
«4. микола козак / сьогодні, 10:47 Цитувати
Пане Ігорю , деякі Ваші риси можна відслідкувати в правій , жовтого кольору колонці »

Та усі,за виключенням останньої.
6. ЛУНА / 10 лютого 2019, 15:11
3.antibloger
«Незрозуміла Ваша думка... ???
»

"Беруть до уваги лише одну точку зору"Это основополагающее в публикациях ЭХО.
7. antibloger / 10 лютого 2019, 15:32
6.ЛУНА
«6. ЛУНА / сьогодні, 15:11»

Так а яка "точка зору" (виправдання) ще може бути коли місто не очищене від снігу???
2.ЛУНА
«Городской глава,которого поддержало большинство горожан лузер.»

Так у нас і Ющенка і Порошенка і Януковича вибирала більшість і що з того? Навіть перевибори на другий срок нічого не доводять - можливо що це "лучший из худших"...
8. ЛУНА / 10 лютого 2019, 19:10
7.antibloger
«Так а яка "точка зору" (виправдання) ще може бути коли місто не очищене від снігу??»
Я имела ввиду не этот частный случай.А определение «успішності» во многом остальном.
.
9. Filon / 10 лютого 2019, 19:28
5.1juriy
«Та усі,за виключенням останньої.»

Взагалі то у мене вдома вже шість років, як телевізора немає.
10. 1juriy / 10 лютого 2019, 19:50
9.Filon
«Взагалі то у мене вдома вже шість років, як телевізора немає. »

Це безумовно плюс,але книжки треба читати.
11. земеля / 10 лютого 2019, 20:03
9.Filon
«Взагалі то у мене вдома вже шість років, як телевізора немає.»


Может нет денег, так скинемся. Что творится в державе ежедневно надо быть в курсе, журналисту тем более. Это мое личное мнение.
12. Beri Mor / 10 лютого 2019, 20:51
11.земеля
«Может нет денег, так скинемся.»

Я не дам!Плодити «зомбаків» за свій кошт не хочу.
13. Borch / 11 лютого 2019, 13:55
9.Filon
«Взагалі то у мене вдома вже шість років, як телевізора немає.»

Підтримую. Сам такий.
11.земеля
«Может нет денег, так скинемся. Что творится в державе ежедневно надо быть в курсе, журналисту тем более. Это мое личное мнение.»

Так по телику розкажуть що твориться по їх баченню. Різні канали, одні і ті події розкривають по різному. І взагалі, як можна вірити тому хто не одноразово брехав. Для мене з теликом все ясно. Брехливе створіння, ще й гроші тратити на його покупку. Замість того щоб подивитися фільм, дивишся рекламу а між нею фільм. Це вам подобається? Як на мене це мазохізм. Честно кажучи, коли трапляється подивитись телик через 10-20 хв наступає рвотний рефлекс, організм відторгає це неподобство. Щира правда.
14. Borch / 11 лютого 2019, 14:35
По поводу публікації. Аж три види маніпуляцій використовується в цьому альманаху успішних людей.
Ширма – приховування головної інформації за другорядною.
Біполярність – створення тільки двох варіантів з очевидним вірним варантом.
Ін’єкція – розміщення невірної інформації в одному ряду з точно вірною.
Вважаю цю картинку звичайним інформаційним сміттям. Створену навмисно або не навмисно, це на головне. Головне що толку з неї 0.
Ширма.
Головна відмінність успішних від неуспішних людей це вміння працювати. Не просто працювати на роботі, а працювати на своє благо, над собою. Використовувати свої можливості, і при умножати їх. Бажати усім успіху, Випромінюють радість … Ви серйозно думає що це зробить вас успішним? Так ці якості вам можуть допомогти але це не головне.
Біполярність.
Тут і так все ясно. Є лише 2 варіанта. В житті так не буває. Не буває чорного і білого, є великий спектр кольорів. Ставити себе в рамки або біле або чорне, самообман.
І ін’єкція.
Тут автор на вкидав, як називається, вбросів.
Чомусь автор вирішив, що приховувати інформації і тримати образи якість невдах. Але як ти будеш відмежовувати себе від зарази, коли будеш пробачати все і вся, неясно. Про успішних. Діляться інформацією, живуть сьогоденням. Типові ін’єкції. Жити сьогоденням, не прораховуючи ходи на перед, ти програєш. Не думаю що успішні люди це ті хто програє.
Окремо про інформацію. Інформація буває різна, тому однією інформацією можна ділитися, а другою ні.
15. Borch / 11 лютого 2019, 14:35
Із розбору ми можемо побачити що автор, для маніпуляцій використав жадність, бажання мати більше. Успішність напряму впливає на достаток. По суті, інтерес маніпулятора виражався в 3 інєкціях. Які були виживленні за допомогою біполярності.
Уміють прощати / Тримають образи (третього не дано, а прощати так же важливо як пам’ятати образи)
Живуть сьогоденням / Живуть минулим (Готов сани с лета. Что посееш то й пожнеш)
Діляться інформацією / Приховують інформацію (важлива інформація не призначена для розповсюдження)
Висновки робіть самі. Пс. Тема статі в моєму розборі не заторгується.
16. Filon / 11 лютого 2019, 20:04
11.земеля
«Что творится в державе ежедневно надо быть в курсе, журналисту тем более. Это мое личное мнение. »

Земеля дякую за наявність власної точки зору. І за жарт про гроші на телевізор. Якщо це не жарт, то ще раз пікреслю те про що писав у статті про маніпуляції. Майже всі сто відсотків інформації, яку нам Вам і мені свідомо подають із телевізора є нам непотрібною. Інколи - просто шкідливою. Маніпулювати можна приховуючи інформацію і можна «завалюючи» нею людський мозок. І останнє по-моєму ефективніше. От тому й телевізора у хуторі немає. І Вам раджу це зробити. Проекспериментуйте. Відмрвтеся на місяць від телевізора. І регулярно помедитуйте. А потім прислухайтеся до себе. А втім можете не медитувати. І нічого Вам не насаджую.
17. земеля / 11 лютого 2019, 20:58
16.Filon
« Майже всі сто відсотків інформації, яку нам Вам і мені свідомо подають із телевізора є нам непотрібною. Інколи - просто шкідливою»


В наш век без информации жить нельзя. Это особенность нашего времени. Ваши слова тогда можно отнести и к Эхо, и к любому журналисту , и к любой газете. Восприятие информации во многом зависит от окружения и ......семьи. А относительно грошей конечно это жарт.
18. Slavko / 11 лютого 2019, 23:22
17.земеля
«Ваши слова тогда можно отнести и к Эхо, и к любому журналисту»

Це точно
19. микола козак / 12 лютого 2019, 08:28
16.Filon
« Майже всі сто відсотків інформації, яку нам Вам і мені свідомо подають із телевізора є нам непотрібною. Інколи - просто шкідливою. Маніпулювати мо»

Цікаво ,звідки пане Філоненко черпаєте інформацію , яку подаєте нам ? Не на базарі в Кобеляках?Тільки не розповідайте , що в книгах , бо в таких , як Подревлянський і інші сучасні, можна почерпнути тільки матюхи .Інтернет також зас....й матюхами , то звідки інформація?
20. Filon / 12 лютого 2019, 09:20
19.микола козак
«Тільки не розповідайте , що в книгах , бо в таких , як Подревлянський і інші сучасні, можна почерпнути тільки матюхи .Інтернет також зас....й матюхами , то звідки інформація? »

Шановний Миколо. Виберіть час і прочитайте мої статті. Всі, звичайно, непотрібно.Так, методом,тику. А потім проаналізуйте, спробуйте знайти в них інформацію "з телевізора". І наведіть приклади. Шановний Миколо, людство створило мільйони книг. Серед них є такі, котрих вистачить на всі випадки життя. І серед авторів тих книг не один лише Подеревянський. Людство винайшло інтернет. І всі ті книги туди вже "залиті". І немає там ніяких матюків. Якщо ж Вам на очі потрапляє «тирнет» із матюками, то проблема не у ньому.А телевізор у плані інформування є абсолютно непотрібною річчю. Більше того, шкідливою. І якщо Ви чи хось інший не можете зрозуміти, як та чи інша людина може обходитися без телевізора і володіти певним обсягом інформації, то це Ваша і лише Ваша проблема. Без образ. Із повагою.
21. земеля / 12 лютого 2019, 09:53
20.Filon
«, як та чи інша людина може обходитися без телевізора і володіти певним обсягом інформації,»


Мысль верная но однобокая. Ведь телевизор это не только политика,реклама и выборы. Там есть спорт ( чемпионаты, тот же футбол, хоккей, фигурное катание ), передачи про животных, путешествия по разным странам, да и просто обычная жизнь в регионе и внутри страны. Как же без этого? Убей не пойму вашу точку зору. Да наконец для развития кругозора ваших же детей.
22. Filon / 12 лютого 2019, 10:34
21.земеля
«Убей не пойму вашу точку зору»

Шановний Земеля. Вбивати безумовно нікого непотрібно. Ключові сслова - "Ваша точка зору". Вона всього-навсього є моює точкою зору. Не більше і не менше. Водночас ми із Вами нормально спілкуємося. І Ви бачите, що людина, яка не дивиться телевізор може це робити. А всі наукво-популярні програми і щодо науки, і щодо світу тварин є в "тирнеті". І футбол там є. Але є принципова різниця між переглядом телевізора і тирнету. Будьмо уважні. Шукаючи інфу в тртені ми робимо більш менш усвідомлені дії. Потрібен нам спорт - шукаємо спорт. Захоплюємося географією передивляємся спеціальні програми. Так і по історії, і щодо тварин. Ми шукаємо, робимо зусилля. Паралельно нам «викидають» інші програми, з інколи - протилежною точкою зору.
телевізор же дає вже все «розжоване» іі підготовлене. А немає нічого шкідливішого для нашого організму аніж рафінована висококалорійна їжа. Тупезні серіали, розважальні і політиччні ток-шоу, битви екстрасенсів і треш-новини - це свідома руйнація психіки.
Якщо Вас цікаввить виключно "Нешенел Географік", то навіщо Вам телевізор?
23. земеля / 12 лютого 2019, 10:59
22.Filon
«то навіщо Вам телевізор?»


Игорь Николаевич! Я остался при своем мнении. С уважекнием Земеля.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації