Вхід | Реєстрація

Потерпіти кілька днів

Потерпіти кілька днів

Запропонував кобеляцький міський голова Олександр Копелець під час зустрічі із обуреними містянами, які прийшли прямо в кабінет мера, щоб висловити своє незадоволення станом доріг.

Минулого четверга, у останній день січня, представників «ЕХО» запросили на зустріч із кобеляцьким міським головою. Запросили не працівники міськради, а кобелячани, які вирішили в присутності преси висловити свої претензії до роботи влади та комунальних підприємств міста. Передусім містяни були незадоволені станом кобеляцьких доріг.

Після нетривалих перемовин зустріч була призначена на обідню перерву. Адже, за словами Олександра Копельця, на годину дня в нього мала відбутися розмова з якимись турками. На прийом до міського голови прийшли сім чоловіків. Із них лише Олег Сіроштан є депутатом міськради. Василь Неберя, Олександр Гронський та інші присутні ніколи раніше в якійсь громадській чи політичній активності помічені не були.
У цілому, розмова відбувалася спокійно. Щоправда, деякі емоційні сплески таки були. Василь Неберя навіть не дочекався кінця розмови і вийшов із кабінету, наголосивши:

— Приїжджайте до мене додому. Я вас кавою пригощу. У мене із даху сніг зчищений, у дворі і біля двору почищено, посипано. Тому що господар є. А у Кобеляках — немає.

Прощаючись, Неберя і Копелець «на емоціях» домовилися зустрітися «у Шкарбана». Дату зустрічі не називали.

Та перед тим, як піти, Василь Неберя задав кілька запитань, які в буремні січневі дні цікавили не лише його. Мова йшла про те, чому кобеляцькі дороги і тротуари знаходяться в жахливому стані, фактично непридатному для проїзду і безпечної ходьби.

А Олег Сіроштан, як депутат міської ради, запитав:

— Чому на утримання апарату міської ради ми заклали в бюджеті три мільйони триста тисяч гривень, а на все комунальне підприємство «Міська сервісна служба» — лише 2,7 мільйона? Не знаю, що буде, якщо на роботу не вийде міська рада, а ось результат того, коли не працюють комунальники, ми всі зараз відчуваємо.

Олександр Гронський висловив занепокоєння з приводу можливих змін у погоді. Тоді, коли відбувалася розмова, настала відлига. Але синоптики прогнозували із 6 лютого суттєве зниження температури. Гронський сказав:

— Якщо все ще й замерзне, то настане жахіття. Можливо, солярки немає чи грошей?

Він навіть запропонував міському голові звернутися до громадськості за допомогою.

Інші чоловіки, які були присутні на зустрічі, або мовчки слухали, або теж обурювалися жахливим станом кобеляцьких доріг. Говорили про те, що навіть по центральній вулиці Шевченка автомобілі не можуть виїхати на підйом. Один з чоловіків із серцем прокоментував:

— Я дзвоню Фещенку (автор. — керівник КП «Міська сервісна служба») і питаю, чого вони вулиці не чистять. А він відповідає: «Який дурень сніг чистить, коли він іде».

 

Техніка працює, гроші і дизпаливо є. Постійно заважають змовники

Саме таким був лейтмотив виступу міського голови. Усі бажаючі можуть переглянути його на редакційному сайті.

Олександр Копелець визнав, що перший снігопад влада і комунальники проґавили. Але заперечив, що вулиця Шевченка була непроїзною. Він розповів, що на вулицях Кобеляк у пікові години працювали 11 одиниць техніки. У основному вона була залученою (читай — чужою), найнятою. Адже, за словами Копельця, наявна міська техніка нездатна чистити утрамбований сніг та кригу. Міська влада забезпечувала залучену техніку пальним, а з трактористами розплачувався особисто міський голова. Копелець зазначив:

— Із трактористами їздили наші люди і показували, де чистити. А мені доводилося ночувати в кабінеті.
У наступні кілька днів, як висловив сподівання міський голова, своє вирішальне слово скаже погода і крига та сніг розтануть. А комунальники довершать роботу погоди.

Звичайно ж, не обійшлося і без «теорії змови». Про неї міський голова згадав під час розмови про тротуар на мосту через Ворсклу. Копелець сказав, що в нього створилося враження, що тротуар засипали кригою із проїжджої частини спеціально по чиємусь наказу. Також він не забув згадати й «ЕХО». За його словами, редакція «збрехала», написавши, що тротуар має чистити міська комунальна служба. Міст, буцімто, — на балансі Облавтодору і чистити його мають шляховики. Редакція знайшла в Інтернеті розпорядження Кабміну № 735‑Р від 11 вересня 2007 року. Там чорним по білому надруковано, що із комунальної в державну власність передається «ПРОЇЗНА» частина кількох автодоріг, у тому числі і Р-52, у межах Кобеляк. Саме ту частину, по якій рухаються автомобілі, і обслуговує Облавтодор. До речі, у телефонній розмові працівники цієї служби сказали, що не мали інформації про прикру ситуацію на мосту.

Окрім всього, Олександр Копелець поділився планами на 2019 рік. Він планує купити сміттєвоз, трактор та відремонтувати дві свердловини. За які кошти — не пояснив. Зробити це раніше, як завжди, завадили змовники і недоброзичливці.

Зупинився Копелець і на темі футболу. Він задав учасникам розмови риторичне запитання: чи дозволила б їм жінка витратити «на пиво» 200 гривень, якби вони заробили протягом місяця у півтора рази більше, ніж зазвичай. Чоловіки відповіли ствердно. Мовляв, дозволила б жінка. От тут Копелець і повідомив, що він особисто заробив для міста немало–небагато, а три мільйони гривень. І частину із них витратив на футбол. При цьому, міський голова до «зароблених ним» зачислив 300 тисяч гривень на «Екопарк», 700 тисяч на футбольний майданчик у парку Центральний і… І сказав ще щось про дороги. Редакція обов’язково поцікавиться у міській раді, де ж іще два мільйони, «зароблених» Копельцем на дороги. Чи на дорогах?

По закінченню зустрічі присутні на ній кобелячани обмінялися враженнями. Одні воліли лише слухати, інші висловили впевненість, що нічого в місті не зміниться. У футбол гратимуть кременчужани і полтавці, а дороги чиститимуть запрошені фермери.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2019, 15:33 | Кобеляки | Суспільство
1. Slavko / 7 лютого 2019, 20:05
Видимо, Копелець обмовився і хотів сказати, що потерпіти треба кілька років, ну поки він кармани наб’є...
2. КАМаз / 7 лютого 2019, 23:53
Цей пахан мені змахує на Медведева в Криму "денег нет, но вы держитесь", а ви потерпіть і це відповідь мера потерпіть))) А ще вчора на сесії прикінчили КП МСС. А сміття тепер разом з водою буде возити Водоканал, який і так виживає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації