Вхід | Реєстрація

Суд обрав заставу наркодилерам, в яких вилучили найбільшу партію метадону в історії України

Суд обрав заставу наркодилерам, в яких вилучили найбільшу партію метадону в історії України

Октябрський райсуд Полтави призначив міру запобіжного заходу трьом наркодиллерам, у яких вилучили понад 20 кг метадону на 35 млн грн.

8 лютого Октябрський райсуд Полтави призначив 2 місяці арешту з правом внесення застави трьом наркодилерам, у яких вилучили понад 20 кг метадону, 300 кг прекурсорів та майже 50 л рідкого метадонового концентрату. Двом підозрюваним призначили по 384,2 тис. грн застави, ще одному — 153,7 тис. грн.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, досудовим розслідуванням встановлено: починаючи з грудня 2018 року, троє наркодилерів разом з іншими невстановленими особами орендували будинок у Миргородському районі в селі Лещенки на вул. Степовій, 35. Там чоловіки виготовляли та зберігали з метою продажу метадон.

7 лютого правоохоронці повідомили про затримання трьох наркодилерів, які орендували приватний будинок в Миргороді та виготовляли там метадон. За інформацією прес-служби СБУ, учасники етнічного організованого угруповання планували продавати наркотик по всій країні через розгалужену мережу дилерів.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень вказано, що 6 лютого, близько 21-ї години, правоохоронці провели обшук в будинку та інших господарчих будівлях за вищезгаданою адресою. Під час обшуку правоохоронці вилучили приблизно 20 кг кристалічної речовини, а також пристрої, інгредієнти та посуд для її виготовлення. На думку СБУ, вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 35 млн грн. У свою чергу, прокуратура оцінила об’єм вилученого наркотика у 33 млн грн.

7 лютого, близько 8-ї ранку, правоохоронці вручили повідомлення про підозру у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 307 КК України) трьом особам: Савелі Іванову, Раджі Огли та Євгенію Манашевському.

Жоден із підозрюваних свою провину не визнав. Двоє пояснили, що приїхали до села Лещенки, щоб купити самогон, і жодного відношення до справи не мають. Третій підозрюваний пояснив, що лише надавав двом іншим підозрюваним послуги з перевезення пасажирів і не знав, чим вони займалися. В будинку, де виготовлялися наркотичні засоби він не був.

Суддя Ганна Андрієнко призначила всім трьом підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, з можливістю внесення застави. Розмір застави для двох підозрюваних — по 384,2 тис. грн, ще одному — 153,7 тис. грн.

Зауважимо, у прес-службі Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції повідомляли, що організатор злочинної групи — 46-річний мешканець Запоріжжя. У вересні 2017 року чоловіка вже затримували за виготовлення та збут метадону, але після внесення незначної застави його випустили з-під арешту. Зловмисник продовжив займатися злочинною діяльністю, переховувався від слідства, постійно змінював своє місце знаходження.

Прес-служба Полтавського апеляційного суду повідомила, що апеляційну скаргу прокуратури Полтавської області щодо оскарження міри запобіжного заходу ще не розглядали.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2019, 10:56 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації