Вхід | Реєстрація

Долаючи снігові затори

Долаючи снігові затори
Протягом кількох днів чи не всі сільські населені пункти нашого району перебували у сніговій блокаді. Ні виїхати з сіл, ні в’їхати у них було просто неможливо.
Серед тих, хто бореться із сніговими заметами на дорогах Пирятинщини, - працівники філії «Пирятинський райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор».
На обслуговуванні райавтодору – усі дороги району (крім тих, що проходять населеними пунктами) загальною протяжністю 209 кілометрів, з них 34 км – дороги державного значення: Чернігів-Пирятин та Кролевець-Пирятин. Усього у філії «Пирятинський райавтодор», за інформацією його начальника Василя Ярошенка, працює 26 осіб, з них 16 механізаторів та 2 дорожні робітники. Мається на підприємстві 10 одиниць техніки, з них снігозбиральної – 4 (автогрейдер, навантажувач, МТЗ-82 і КРАЗ).
Нині роботи у працівників райавтодору – більше ніж вдосталь, адже зима цього року видалася занадто сніжною та непередбачуваною. Першочергово розчищали від снігових заметів автошляхи державного значення. Проте, дійшли, як кажуть, руки і до місцевих доріг – станом на 19 лютого практично усі під’їзні до сіл Пирятинщини дороги було прочищено, Хоча деінде – лише в одну колію, та краще так, ніж ніяк.
Нинішня зима багата не лише на сніг – іноді влаштовувала справжнісіньку ковзанку на дорогах. Тож близько 800 тонн піскосуміші вже використали райавтодорівці для посипання зимових автошляхів. Минулої п’ятниці до Пирятина було доставлено ще один вагон солі, тож планується додатково виготовити близько 200 тонн піскосуміші.
Але зима – уже на фініші, тому дорожники готуються до нового виду робіт – боротьби з паводками. Будуть чистити заметені снігом мостові русла, пробивати водовідвідні труби, по яких стікатиме з доріг тала вода, тощо.
А далі – візьмуться за ремонт доріг, бо зима залишила після себе слід – ями на автошляхах.
Ось так, цілий рік і є робота у працівників райавтодору.

Автор: Оксана БОНДАРЕНКО, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2010, 16:46 | Пирятин | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації