Вхід | Реєстрація

Полтавщина – перша в рейтингу за кількістю впроваджених інвестиційних проектів АПК

Полтавщина – перша в рейтингу за кількістю впроваджених інвестиційних проектів АПК

Відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, під час якого обговорили основні аспекти роботи напрямку. Підбили підсумки діяльності в 2018 році.

– За результатами минулих років можна з упевненістю сказати, що Полтавщина продовжує по праву вважатись агропромисловим центром України. За рейтингом регіонів щодо впровадження інвестиційних проектів в АПК вона посідає перше місце. Нам є чим пишатись. Проте є і над чим працювати. Впевненими кроками рухаємось далі, до розвитку області та нашої держави, – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.

Нині в регіоні впровадили 103 інвестиційних проекти загальною вартістю 2,4 млрд грн. Минулого року впровадили 65 інвестиційних проектів вартістю 2 млрд грн. Серед них 47 ініціатив у галузі рослинництва вартістю 1,8 млрд грн.

– Ми активно впроваджуємо реформи. В області реалізували максимальну кількість проектів. Важливе завдання – в інформаційній площині повідомляти громади про ці можливості. За допомогою впроваджених інвестиційних проектів збільшується кількість робочих місць. Це є головним аспектом розвитку регіонів. Вже створили 489 робочих місць, – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов.

Також він відмітив, що Полтавщина має значний досвід у розвитку органічного землеробства. Нині 23 суб’єкти господарювання мають сертифікати виробників органічної продукції.

Полтавщина, крім того, стала першим регіоном в Україні, де почали застосовувати аграрні розписки. За час дії проекту в області оформили 93 аграрні розписки на суму понад 1,3 мільярда гривень. З початку цього року вже зареєстрували сім розписок на суму 64,6 мільйона гривень.

В області нараховується 2292 фермерських господарства. 337 минулого року отримали з держбюджету 22 млн грн. Також представники фермерських господарств мають можливість долучатись до обласної Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини. За пріоритетними напрямками програма діє до 2020 року. Минулоріч нею вже скористались 10 фермерських господарств.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2019, 15:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації