Вхід | Реєстрація

За добу на Полтавщині ліквідували 24 пожежі на відкритій території

За добу на Полтавщині ліквідували 24 пожежі на відкритій території

Протягом 31 березня рятувальники з Полтавського гарнізону ДСНС України 24 рази виїжджали на гасіння пожеж на відкритій території у містах Лубни, Полтава, Кременчук, Котелевському, Зіньківському, Оржицькому, Пирятинському, Полтавському, Новосанжарському, Лохвицькому, Чутівському, Диканському, Козельщинському та Лубенському районах.

Внаслідок пожеж, вогнем було знищено близько 34 га сухої рослинності. Завдяки злагодженим діям вогнеборців не було допущено поширення полум’я на приватний житловий будинок. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Так, о 14:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території на вул. Чумацький Шлях в Крюківському районі Кременчука. Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить суха рослинність на площі 4 га. Пожежу ліквідували о 17:08. До гасіння залучалися 10 чоловік особового складу 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 2 одиниці техніки. Причини пожежі встановлюють.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем.

– Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101, – наголошують рятувальники. 


Автор: ГУ ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2019, 15:25 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації