Вхід | Реєстрація

Двом рецидивістам, які з ножем та сокирою пограбували чоловіка, загрожує 10 років в’язниці

Двом рецидивістам, які з ножем та сокирою пограбували чоловіка, загрожує 10 років в’язниці

Встановлено, що 3 квітня близько півночі двоє раніше судимих жителів міста, один із яких 9 років 6 місяців провів у в’язниці за вчинення умисного вбивства та у 2018 році вийшов із місць позбавлення волі, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи біля будинку № 2-А по пров. Великому у м. Полтава, помітили потерпілого та вирішили заволодіти його майном.

Маючи із собою раніше підготовлену сокиру та ніж, які були сховані у кишенях одного з нападників, діючи за попередньою змовою групою осіб, звернулися до нього з проханням зупинитись та надати їм запалити. Потерпілий їм відмовив, один із співучасників зайшов за спину потерпілому та схопив його обома руками за шию.

У цей час інший нападник наказав потерпілому віддати усі наявні грошові кошти та висловлюючи погрози застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого, дістав із внутрішньої кишені куртки сокиру та почав імітувати нанесення нею ударів в область голови потерпілого.

Побоюючись за своє життя та здоров’я, усвідомлюючи реальність висловлених погроз потерпілий віддав грошові кошти в сумі 977 грн.

У подальшому, потерпілий спробував від них втекти. Проте нападники за допомогою фізичного насильства подолали опір потерпілого та продовжили вимагати грошові кошти у потерпілого погрожуючи кухонним ножем.

Враховуючи, що коштів у потерпілого не було, розуміючи, що вказане може бути використано, як підстава для спричинення насильства відносно потерпілого, він різко підвівся та встиг відбігти від них і покликати на допомогу.

Завдяки небайдужому водію таксі, який помітив, що потерпілий прохає про допомогу, останній відвіз його до відділення поліції №1 Полтавського ВП та завдяки отриманому орієнтування поліцейськими упродовж 20 хв. вдалося нападників затримати.

Злочинців затримано оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.187 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинення кримінального правопорушення їм загрожує покарання до 10 років із конфіскацією майна.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2019, 11:21 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації