Вхід | Реєстрація

Штраф за продаж первоцвітів

Штраф за продаж первоцвітів

Окрім штрафів за нелегальну торгівлю, порушник має компенсувати знищення рослин — від 49 до 62 гривень за кожну.

Протягом майже 2‑х місяців поліція і природоохоронні органи притягують до відповідальності порушників, які збирають, перевозять, продають та купують первоцвіти. Про це повідомили в управлінні превентивної діяльності ГУНП у Полтавській області. У рамках операції «Первоцвіт» поліцейські складають адміністративні матеріали за торгівлю з рук у невстановлених місцях (стаття 160 КУпАП), а також за недотримання правил торгівлі на ринках (стаття 159 КУпАП). З початку операції «Первоцвіт» уже складено 12 адмінпротоколів. Природоохоронні органи Міністерства екології та природних ресурсів України і мисливського господарства складають протоколи за статтями 88, 88–1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (88–1 КУпАП) становлять — від 510 до 1700 гривень з конфіскацією квітів.

За аналогічні дії з рідкісними рослинами (занесеними до Червоної книги), які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, адміністративним законом передбачений штраф від 1700 до 3400 гривень з конфіскацією квітів.

За незаконне добування, знищення або пошкодження таких рослин також передбачена компенсація — від 49 до 62 гривень за одну знищену рослину. Профілактична операція «Первоцвіт» триватиме до 30 травня.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 квітня 2019, 20:22 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації