Вхід | Реєстрація

Ціна на газ для населення з 1 травня таки знизиться з 8,55 до 8,25 гривень за кубометр

Ціна на газ для населення з 1 травня таки знизиться з 8,55 до 8,25 гривень за кубометр

Уряд та НАК «Нафтогаз України» нарешті дійшли згоди у питанні.

Ціна на газ для побутових споживачів і виробників тепла та гарячої води для населення з 1 травня таки знизиться з 8,55 до 8,25 гривень за кубометр. Про це йдеться в офіційному повідомленні НАК «Нафтогаз України», розміщеному на сайті відомства.

Компанія «Нафтогаз України» спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, а отже, з 1 травня вона не зросте, а навпаки, навіть зменшиться. Такий підхід і такий рівень ціни узгоджені на нараді за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва.

«Цей механізм передбачає наступний підхід до формування ціни: якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від 19.10.18 №867, ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення залишиться на цьому рівні», - йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз України».

«Нафтогаз» обіцяє протягом травня внести зміни до договорів з суб’єктами господарювання, які здійснюють постачання газу відповідно до режиму ПСО (покладення спеціальних обов’язків, тобто за регульованою ціною).

Нагадаємо, на минулому тижні між урядом та НАК «Нафтогаз України» точилися суперечки з приводу того, якою буде ціна для населення з 1 травня.

Прем’єр Гройсман заявив, що є всі підстави для зниження ціни на газ, посилаючись при цьому на нову урядову Постанову №329, яка зобов’язує НАК «Нафтогаз України» продавати для населення газ за ціною, що дорівнює середньоарифметичній для промислових споживачів за умови передоплати. Натомість у «Нафтогазі» заявили, що нова Постанова не скасовує попередню - №867 про режим ПСО, і відповідно до неї базова ціна на газ для з 1 травня має підвищитися на 15%. «Нафтогаз» уже й оприлюднив нову базову ціну, а відтак кінцева ціна для споживачів (з урахуванням тарифу на розподіл і транспортування, торговою націнкою, ПДВ) мала скласти 9,72 грн.

Прем’єр Володимир Гройсман погрожував навіть звільненням Коболєву, якщо той не знизить базову ціну на газ.


Автор: Татьяна Донченко, «Кременчугский ТелеграфЪ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2019, 11:08 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації