Вхід | Реєстрація

Компанія «Полтавазернопродукт» запускає проект «Моє майбутнє в агро» для школярів Семенівського та Глобинського районів

Компанія «Полтавазернопродукт» запускає проект «Моє майбутнє в агро» для школярів Семенівського та Глобинського районів

Наприкінці квітня у трьох школах області компанія «Полтавазернопродукт» організовувала гуртки для школярів, щоб зацікавити їх сучасним агросектором та допомогти визначитися з майбутньою професією.

Проект «Моє майбутнє в агро» для холдингу «Астарта-Київ» новий. Він розпочався у трьох школах області: одній в Семенівському районі та двох — у Глобинському. На Полтавщині проект діятиме ще у Козельщинському, Шишацькому та Гадяцькому районах.

Навчання проходитиме у гуртках-факультативах для учнів 6-10 класів. Тут діти вивчатимуть аграрні технології як в теорії, так і на практиці. У деяких школах навіть поставлять теплички, де вихованці самотужки вирощуватимуть рослини та досліджуватимуть методи їхнього захисту. Особливу увагу під час проекту приділять енергозбереженню та екологічності.

Заступник гендиректора з соціальних питань ТОВ «Полтавазернопродукт» Альона Словцова говорить, що такі факультативи мотивуватимуть дітей до вибору аграрних професій та розвіютимуть стереотипи, пов’язані з ними:

— Хочемо зацікавити дітей та пояснити, що таке сучасний агросектор. Це вже не агроном, який ходить з лопатою по полю. Це використання сучасних інформаційних технологій, які давно зробили позитивний внесок у нашу галузь.

Всі три гуртки проходитимуть за єдиним алгоритмом. Спершу «Полтавазернопродукт» презентує проект у школах для всіх бажаючих. Діти самі визначаться, наскільки їм це цікаво.

— Цього року плануємо провести три-чотири уроки. У цій справі багато залежить від вчителя. Вони мають дійсно зацікавили дітей темою, — пояснює Альона Словцова.

Компанія заздалегідь проведе навчання для вчителів факультативів. Вони поїдуть до Уманського аграрного коледжу, щоб побачити професійне викладання необхідних тематик. І вже потім у своїх школах зацікавлюватимуть учнів.

«Полтавазернопродукт» забезпечуватиме базу для гуртка. Сюди входить обладнання для занять, екскурсії на виробництво та при потребі ремонт у класах, де проводитимуться факультативи.

Проект поділятиметься на навчання за спрощеною та поглибленою системами. У рамках другої з травня компанія встановить теплиці, де учні проводитимуть власні аграрні дослідження.

Альона Словцова розповіла, що це — довготривалий проект, і вони не чекають швидких результатів:

— Для цього потрібно щонайменше три роки. Але якщо він гарно працюватиме, якщо зарядимо всіх позитивом та бажанням дізнатися більше про аграрну сферу — ми його обов’язково продовжимо!

 

Довідка: «Полтавазернопродукт» — один з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу «Астарта-Київ». За даними видання «Латифундист», кількість працівників складає близько двох тисяч

Компанія займається вирощуванням зернових, цукрового буряку та виробництвом молока. Працює на територіях Глобинського та Семенівського районів Полтавської області.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2019, 15:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації