Вхід | Реєстрація

Кобелячани вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Кобелячани вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

8 травня в Кобеляках відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті і примирення. Захід проходив на Алеї слави, поряд із пам’ятником Скорботній матері. На мітинг зібралися працівники бюджетних установ та жителі міста.

Ведучі заходу Дмитро Бобрищев і Наталія Скакун запросили до виступу голів райдержадміністрації та районної ради і народного депутата Артема Вітка.

Таміла Шевченко, голова РДА, відзначила, що сьогодні на заході немає учасників бойових дій Другої світової війни. У Кобеляцькому районі їх залишилося 32 чоловіки. Замість них на мітингу присутні військовослужбовці іншої війни, яка триває в державі.

— Бажаю всім, аби в нашій країні наступив мир і Україна стала мирною і заможною, — сказала Шевченко.   

Артем Вітко подякував солдатам, які здобували перемогу у Другій світовій війні, і тим військовим, які зараз захищають східні рубежі нашої держави.

Володимир Кішінський:

— 74 роки відділяють нас від Дня перемоги над нацизмом. Сьогодні кожен із нас подумки згадує своїх дідів і прадідів, які вибороли перемогу в тій страшній війні. Хочу побажати вам, шановні земляки, мирного неба, злагоди у сім’ях. А пам’ять про героїв нехай живе вічно.

Працівники і вихованці Будинку дитячої-юнацької творчості зачитали вірші та виконали пісенно-танцювальну композицію.  

На завершення присутні поклали квіти до Вічного вогню.

Для довідки.

День пам'яті та примирення — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом).

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини. Акт був підписаний іще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США було проведено велелюдні святкування.

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам'яті жертв цієї війни Дні пам'яті та примирення, що відзначаються 8 та 9 травня

2014 року вперше в історії України офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходили два дні — 8 й 9 травня. Планувалося, що й надалі в Україні вшанування загиблих розпочинатиметься 8 травня — разом з Європою та світом, і продовжуватиметься традиційно 9 травня.

Офіційне свято перемоги над нацизмом відзначається у Європі 8 травня. Окрім того, з 2005 року 8 травня проголошено Генасамблеєю ООН Днем пам'яті та примирення, присвяченим жертвам Другої світової війни.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2019, 11:56 | Кобеляки | Суспільство


1. микола козак / 8 травня 2019, 16:24
Не варто так паплюжити історію .Коли приймався акт про капітуляцію , то в Україні було вже 9 травня , хоч в в Європі ще було 8 травня.І тільки невігластво влади робить громадян дурнями.Саме тому на цей день владі доводиться зганяти на масові заходи тмих , хто протирає штани в кабінетах.
2. Selena2017 / 8 травня 2019, 17:52
1.микола козак
«Не варто так паплюжити історію .»


Козаче, різниця в часі між Києвом і Берліном -- одна година. Дійсно, не варто.
3. orakul / 8 травня 2019, 18:07
1.микола козак
«Не варто так паплюжити історію »

Та вони ж за це гроші отримуют. Прикро, що пришелепуваті у це вірять. А ще прикріше, що в це вірять навіть вчителі історії і не лише новоспечені, з купленими дипломами якихось там могилянок і т.п. а вірять і ті, що вчились у радянських вузах. Але "рукописи не горят". І не треба сюди впутувати оті астрономічні точності, бо воно тільки заплутує. День перемоги почали відзначати після Указу ПВС СССР від 8 травня 1945 р.

ПРЕЗИДИУМ ВЕРХОВНОГО СОВЕТА СССР
УКАЗ
от 8 мая 1945 года
Об объявлении 9 мая праздником победы

[216] В ознаменование победоносного завершения Великой Отечественной войны советского народа против немецко-фашистских захватчиков и одер­жанных исторических побед Красной Армии, увенчавшихся полным разгро­мом гитлеровской Германии, заявившей о безоговорочной капитуляции, установить, что 9 мая является днем всенародного торжества — праздни­ком победы.

9 мая считать нерабочим днем[1].

«Ведомости Верховного Совета СССР» 1945 г. № 26

Тут все чітко і ясно написано. Заодно Указ розвіює міф Соворова, бо Сталін таки святкував День Перемоги і він був неробочий. Ау! Каструлі, де ви? В 1947 р вихідний день відмінили, бо треба було відбудовувати країну а не гуляти тижнями як зараз з будь якого приводу аж до свята вишиванок і українських шкарпеток.

Змінено 08.05.2019, 18:08
4. orakul / 8 травня 2019, 18:09
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
5. orakul / 8 травня 2019, 18:21
Крім того збереглися записи виступу Стадіна на День Перемоги і з виступу ясно чому Сталін не спішив святкувати як наші пришелепуваті, які можуть святкувати навіть те, чого насправді немає. До речі, в виступі Сталіна немає і слова про перемогу у Другій світовій війні, яка до речі закінчилася аж у вересні. Сталін говорить "Товарищи! Великая Отечественная война завершилась нашей полной победой". Він говорить і про Акти капітуляції "..7 мая был подписан в городе Реймсе предварительный ПРОТОКОЛ капитуляции.... 8 мая ...подписали в Берлине окончательный Акт капитуляции исполнение которого началось с 24 часов 8 мая". Ще раз для тормознутих "ИСПОЛНЕНИЕ КОТОРОГО НАЧАЛОСЬ с 24 ЧАСОВ 8 МАЯ".
Уявляю що б ще «накрутили» пришелепки, якби не було документів і аудіо та відео записів. Посилання на www.youtube.com
6. ИВЕН / 8 травня 2019, 18:26
1.микола козак
«.І тільки невігластво влади робить громадян дурнями»


ну що в цей день можна сказати на ВАШІ пане КОЗАК слова-(не будьте такими злими-не вбачайте у всьому погане....)-мирного неба всім бажаю !!!
7. orakul / 8 травня 2019, 18:32
Допишу таки ще, нехай видаляють. Сталін ніде не говорить ні про яку перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Сталін говорить про перемогу над фашистською німеччиною у ВВВ в якій воювали і гинули наші батьки і діди. Якщо діди пришелепків воювали у 2-й світовій, то нехай собі святкують в інший день. А вони ж таки воювали, наприклад, проти радянського народу. Крім того, пришелепки колись потішались з того що Сталін був семінаристом. Таке вони прочитали у спеціально для них написаних газетах і потішались. Таки Сталін дійсно вчився в семінарії і вчився добре. Тому він, на відміну від пришелпків, добюре знав, що ніякої перемоги над нацизмом не відбулося. Нацизм, як був, так і є. Вперше задекларована концепція нацизму історично реально записана в Біблії від імені мовби бога. І Сталін це добре знав. Ось ця концепція «Ибо Господь, Бог твой, благословит тебя, как Он говорил тебе, и ты будешь давать взаймы многим народам, а сам не будешь брать взаймы; и господствовать будешь над многими народами, а они над тобою не будут господствовать.» (Второзак. 15:6)
8. orakul / 8 травня 2019, 18:38
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
9. Малой / 8 травня 2019, 20:33
От цiкавi журналiсти а чому нiхто не написав що вiд покрашених статуй падали в обморок дiти з 2 школи,для чого ця звична показуха?
10. микола козак / 8 травня 2019, 20:46
А хіба Європа визволяла Україну від фашистів, що Ви рівняєтесь на Європу?Невже в нас не залишилось нічого свого?
11. Slavko / 8 травня 2019, 20:59
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
12. Малой / 8 травня 2019, 21:02
Це просто день примирення,нiякоi комуняцькоi брехнi вона чесно кажучи i так вже надоiла.
13. микола козак / 8 травня 2019, 21:11
11.Slavko
«. Slavko / сьогодні, 20:59»

Це тебе в Сузинівці такої дурниці навчили в школі?
14. orakul / 8 травня 2019, 23:44
12.Малой
«Це просто день примирення,»

Припустимо, що це просто день примирення. А де подівся День Перемоги?
15. Beri Mor / 9 травня 2019, 07:43
Вся Європа відзначає день примирення?А що ж їй ще відзначати?Однозначно не День Перемоги.Адже одні країни Європи самі нападали на інщих,другі обіс.равшись "склали лапки" і лягли під фашистів.І тільки радянські воїни,в тому числі і українці зуміли дати відсіч всій тій мерзоті,яка й зараз за допомогою «бабла» та відсутністю мізків у хахлів-перевертнів хоче переписати історію.З Днем ПЕРЕМОГИ!!!
16. Slavko / 9 травня 2019, 12:33
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
17. Slavko / 9 травня 2019, 12:34
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
18. orakul / 9 травня 2019, 12:37
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
19. микола козак / 9 травня 2019, 13:23
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
17.Slavko
«7. Slavko / сьогодні, 12:34»

Пане адмін , заблокуйте цього Сухинівського дебіла , в нього не все гаразд з головою.
20. Beri Mor / 9 травня 2019, 14:47
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
19.микола козак
«Пане адмін , заблокуйте цього Сухинівського дебіла , в нього не все гаразд з головою.»

Зараз такий час настав,що цей діагноз став скоріше перевагою,ніж недоліком.Скажу більше ,це своєрідний аусвайс про доступ в лави так званих патріотів.Ви ж погляньте на теперішню владу,чим більший дебіл,тим вища посада.Так що Славку,від мене тобі порада-не здумай лікуватися і кар"єра тобі забезпечена.

Змінено 09.05.2019, 15:43
21. Чудо Юдо / 9 травня 2019, 18:14
3.orakul
« Прикро, що пришелепуваті у це вірять...»

3.orakul
«Ау! Каструлі, де ви?..»

5.orakul
«Крім того збереглися записи виступу Стадіна на День Перемоги..»

ДІду, нафіга тут твоє оце все словоблудіє? До чого воно, кому воно нафіг треба?

3.orakul
«ПРЕЗИДИУМ ВЕРХОВНОГО СОВЕТА СССР
УКАЗ
от 8 мая 1945 года
Об объявлении 9 мая праздником победы»

Оце ВСЕ що треба було написати по суті.
Намолов нікому непотрібної фігні, у відповідь ще один почав молоти іншу нікому непотрібну фігню. Так і почався срач, у якому зацікавлені всього два коментатора О_о
22. orakul / 9 травня 2019, 19:13
20.Beri Mor
«Славку,від мене тобі порада-не здумай лікуватися і кар"єра тобі забезпечена. »

Таки да. А ще, я проти блокування. Хай пише.
23. микола козак / 9 травня 2019, 20:04
20.Beri Mor
«Славку,від мене тобі порада-не здумай лікуватися і кар"єра тобі забезпечена.
»

Ви такого не радьте.Сухинівському сільському голові хоч разів три на тиждень необхідно його відвозити отам в Лісному є спеціалізований заклад , де Славка і зрозуміють і можливо і підлічять
24. Slavko / 9 травня 2019, 20:19
Що ж це, пан адмін сам не знає правил свого сайту, що повидаляв коментарі через один, чи це спеціально, може, його треба особисто просити їх дотримуватись, його ж правил ?
25. Slavko / 9 травня 2019, 20:25
А я б не проти, аби їхні понаписувані статті повидаляти з половини, щоб не піарили Тамілу, наприклад, чи якісь вийшлі з моди комуністичні свята й погляди не популяризували !
26. Slavko / 9 травня 2019, 23:55
Дивлячись на це не зовсім зрозуміле дійство за участі місцевої влади, що на фотографіях внизу, яке вже не один рік вони повторюють, постійно задаюсь питанням : чи кобеляцька влада просто вважає, що колишнє свято 9 травня в Україні просто перенесли на восьме і, не змінюючи російсько-радянській традиції, намагається зробити з цього не то свято, не то парад, чи вони просто піаряться, особливо не замислюючись, як це виглядає і яким чином потрібно вшановувати загиблих ? Чи воно і те і інше одночасно ?
Але це не зрозуміле до кінця дійство, влаштоване адміністрацією, чомусь нікого особливо не турбує у Кобеляках ! Ніби ж квіти кладуть, усе наче правильно... А автор статті взагалі ,видимо, по-кобеляцьки, пропонує 8 травня продовжити, щоб було і восьме і дев’яте - два дні вшанування... Таке собі, "неокомпромісне рішення" для кобелячан... І всі мовчки "проковтнули", влаштовує...
Для мене й далі залишається незрозумілим їхнє дійство восьмого травня : чи це була у них совкова традиція замість 9-го травня, чи якийсь піар, чи, все-таки, вшанування загиблих, але проведене не по-християнському !?
27. orakul / 10 травня 2019, 07:28
26.Slavko
«залишається незрозумілим їхнє дійство восьмого травня»

Якби тобі тільки це було незрозумілим.
26.Slavko
«А автор статті взагалі ,видимо, по-кобеляцьки, пропонує 8 травня продовжити, щоб було і восьме і дев’яте - два дні вшанування»

То не автор придумав. Треба було на мітинг приходити. Таміла в своєму виступі сказала, що сьогодні ми відзначаємо день примирення і день якоїсь перемоги у 2-й світовій війні,приплівши туди ще й якктйсь східний хронт і дала зрозуміти що далі "кіна не буде" і 9-го вони нічого не проводитимуть. Цим вона відразу двох зайців убила - ухились від заходів 9 травня бо таки ж президент видав Указ про святкування, і від вічного конфлікту з Копельцем. Але на жаль чи на щастя 9-го був дощ і проблема відпала сама.
28. Zorn / 11 травня 2019, 10:22
ЦИТАТИ: "От цiкавi журналiсти а чому нiхто не написав що вiд покрашених статуй падали в обморок дiти з 2 школи,для чого ця звична показуха?" та "... не змінюючи російсько-радянській традиції, намагається зробити з цього не то свято, не то парад..."
Пропоную не залучати дітей як колись піонерів до почесної варти. В місті достатньо дорослих людей при погонах, які отримують зарплатню від держави. Вони могли б 30 -50 хвилин виконати обов’язок вартових та прапороносців на подібних дійствах.
29. Slavko / 12 травня 2019, 00:04
28.Zorn
«28. Zorn / сьогодні, 10:22
ЦИТАТИ: "От цiкавi журналiсти а чому нiхто не написав що вiд покрашених статуй падали в обморок дiти з 2 школи,для чого ця звична показуха?" та "... не змінюючи російсько-радянській традиції, намагається зробити з цього не то свято, не то парад..."
Пропоную не залучати дітей як колись піонерів до почесної варти. В місті достатньо дорослих людей при погонах, які отримують зарплатню від держави. Вони могли б 30 -50 хвилин виконати обов’язок вартових та прапороносців на подібних дійствах.»


Невже є такі толкові голови у Кобеляках ?! Я вже кілька разів писав адміністрації, щоб не піарились на чужих дітях та ще й безкоштовно, без ніяких заохочень і, навіть, без цукерок ! Як не до них. А пані Таміла, схоже, така жадна, що вона швидше мене з"їсть, ніж комусь щось дасть !
30. ment100 / 12 травня 2019, 14:06
23.микола козак
«радьте.Сухинівському сільському голові хоч разів три на тиждень необхідно його відвозити отам в Лісному є спеціалізований заклад , де Славка і зрозуміють і можливо і підлічять»

Цей Славко Катричок там працюэ трохи незповна розуму всi вже це побачили по його дописам .А ще було-б непогано щоб тi хто з ним спiлкуються розумiли що на його землi досих пiр неприбрана кукурудза руки виросли не з того мiста,лацюга страшна,день поробив спина та рука болiла рiк.Вiн так багатьом допомiг багатьом фермерам що нiхто нехоче йому убрати до сих пiр кукурудзи.
31. земеля / 12 травня 2019, 14:15
30.ment100
«Цей Славко Катричок там працюэ трохи незповна розуму»


Как кто то ранее писал (мало того что у него не все дома) так он оказывается еще и " заднеприводный". А с такими как известно никто не спилкуется.
32. Slavko / 12 травня 2019, 14:40
То ванга, то мєнт, то дерилахи, четвертого не згадаю, міняє імена по кілька разів на день. Явна шизофренія. Не даром жінка псіхотропами кормить. І ті йому на халяву. Хочби пенсію собі оформив сам собі "актівіст".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації