Вхід | Реєстрація

Шануючи Європу

Шануючи Європу

Дні Європи в Україні стали вже доброю традицією. Це свято у нашій країні відзначається на державному рівні з 2003 року, згідно з Указом Президента «Про День Європи». Прикметно, що Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. У Дні Європи в Києві та українських містах відбуваються багато різноманітних тематичних заходів: мітинги, флешмоби, концерти, виставки, просвітницькі заходи.

Урочистості з нагоди Дня Європи пройшли і в Царичанці. Учасників мітингу привітали голова громади Геннадій Сумський, голова районної ради Світлана Горбачова і помічник нардепа Олега Кришина Ігор Пилявець. Старшокласники опорної школи Олександр Петречко, Яна Овчаренко, Максим Кравчук, Єва Кучугурна під урочисте звучання Гімну України і Європи по черзі підняли стяги України і Європи як символ спільних цінностей та історії усіх націй континенту.

Темою цьогорічного свята обрано 1000-річчя з початку правління Великого князя Київської Русі-України Ярослава Мудрого, його доньки, королеви країни Європи. Оскільки день Європи припав на День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу в 1944 році, то на Михайлівській площі Києва відбулася хвилина мовчання.

Ще Віктор Гюго у свій час, більше ніж півтора сторіччя тому, передбачив, що «… усі нації нашого континенту об’єднаються у вищу спільноту і утворять європейське братерство, не втрачаючи при цьому своїх переваг та славної неповторності…». Україна обрала свідомий курс на європейську інтеграцію. Та на об’єктивну думку автора цього допису, українцям треба добре попрацювати над особистісним культурним розвитком, щоб завоювати повагу і шану в європейців. Європа починається у кожному з нас, втім, як і Україна. Починаємо змінюватися уже зараз.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації