Вхід | Реєстрація

Андрій Река краде газ?

Андрій Река краде газ?

За місцем проживання народного депутата газовики зняли на перевірку лічильник, який адаптований під дію магнітного поля.

За останні кілька років почастішали випадки крадіжок природного газу абонентами. Для того, аби не сплачувати в повній мірі за спожитий газ, користувачі вдаються до різних махінацій. Найбільш поширеним є зупинка лічильника обліку за допомогою потужного магніту, який кріпиться безпосередньо до пристрою. Таким чином абонент споживає природний газ у потрібному йому об’ємі, а розраховується за значно меншу кількість використаних кубів.

Більшість порушників, аби приховати свої діяння, установлюють у будинках твердопаливні котли. А малу кількість спожитих кубів у опалювальний період аргументують тим, що обігрівають приміщення дровами.

Та все ж, порушення можна виявити, коли засоби обліку проходять контрольну перевірку в науково‑дослідному експертно-криміналістичному центрі.

16 травня в Нових Санжарах відбулося засідання комісії працівників Кобеляцької філії товариства «Полтавагаз». На зібрання запросили чотирьох жителів Новосанжарського району для складання акту-порушення. Члени комісії пояснили, що під час перевірки газових лічильників у НДЕКЦ були виявлені порушення. Зокрема, засоби обліку адаптовані під дію магнітного поля. Іншими словами, лічильник можна зупинити за допомогою магніту.

Як пояснили працівники газової служби, у такий засіб обліку заздалегідь вмонтовується елемент, що при взаємодії з магнітом зупиняє роботу механізму.

На комісії абонентів повідомили про виявлені порушення. Відповідно до висновків спеціалістів НДЕКЦ, були складені акти. Абонентів запросили на обласну комісію, яка безпосередньо розглядає порушення і нараховує збитки.

Цікаво, що серед чотирьох запрошених мешканців Новосанжарського району прозвучало прізвище Андрія Олександровича Реки, жителя селища. Як вдалося з’ясувати, із таким ім’ям у Нових Санжарах проживає народний депутат України.

До речі, у листопаді минулого року Андрій Река під час апаратної наради в Кобеляцькій райдержадміністрації зустрічався з керівниками структурних підрозділів.

Під час наради присутні обговорили тарифи на енергоносії. Нардеп заявив, що ще влітку «субсидіював» дружину двома автомобілями дров. Тепер вона обігріває ними будинок. Так вони вирішили питання з оплатою газу.

Виявляється, що Реки гріються не одними лише дровами.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2019, 12:05 | Нові Cанжари | Цікаве


1. микола козак / 31 травня 2019, 12:33
Оце так народний обранець.Красти -це в команді Порошенка престижно.
2. земеля / 31 травня 2019, 12:45
Когда то моя бабушка говорила, что первые воры на деревне это голова и члены партии.
3. Beri Mor / 31 травня 2019, 13:35
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
1.микола козак
«Оце так народний обранець.Красти -це в команді Порошенка престижно.»

Ну,це само собою.Цікаво те,що цю клептоманію почали помічати коли цю владу почали "зливати".Тепер верещать,що Порошено мародер і ворюга,Река газ пиздить,а раніше гандонам -газовикам повилазило,що те "народне чмо" краде?Чи він той магніт учора поставив?
4. микола козак / 31 травня 2019, 13:55
Я погоджуюсь на 100%.Вони знову розносять газетки з написом ЗАХИСНИК НАРОДУ.І знову в цього народу немає іншого вибору.А серед народу ще і багато заблудших душ , багато нездатних думати.
5. orakul / 31 травня 2019, 14:32
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3.Beri Mor
«Чи він той магніт учора поставив?»

А як його взагалі туди можна поставити без втручання в лічильник?

"Як пояснили працівники газової служби, у такий засіб обліку заздалегідь вмонтовується елемент, що при взаємодії з магнітом зупиняє роботу механізму."

То чого ж вони не пояснили, хто той елемент може вмонтувати і хто вмонтував? На лічильнику їхні пломби. Мутняк, шановні. Мені той Река й нах не потрібен, але може то все нарошне зроблено. А Река, якщо не мудило, то повинен їх звинуватити у всіх гріхах, аж до антидержавних дій спрямованих на дискредитацію влади в особі нардепа.
6. ИВЕН / 31 травня 2019, 16:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
То чого ж вони не пояснили, хто той елемент може вмонтувати і хто вмонтував? На лічильнику їхні пломби. Мутняк, шановні.

пиздят сами газовики и стрелки переводят на потребителя....(пломба есть или что им ещё надо...)
7. Zezlyi / 31 травня 2019, 19:29
Молодці ,що освітили нашого нардепа, але новина не нова! А про його «подружку» чомусь забули! Мабуть тому що вона «ще працює»?! Вона теж «газова принцеса «!
8. Tess / 31 травня 2019, 21:20
7.Zezlyi
«А про його «подружку» чомусь забули! »

А кто подружка?
9. Selena2017 / 1 червня 2019, 18:33
Чому стаття ніким не підписана? Недогляд, чи анонімна побрехенька?
10. antibloger / 2 червня 2019, 06:48
9.Selena2017
«Чому стаття ніким не підписана? Недогляд, чи анонімна побрехенька?»

Передвиборча агітація, не стверджую що в тій формі в якій описано в статті, але факт мав місце...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації