Вхід | Реєстрація

Цей рік Сорочинський ярмарок відбудеться у Одесі

Цей рік Сорочинський ярмарок відбудеться у Одесі

Найбільше торжище країни Національний Сорочинський ярмарок цьогоріч проведуть у двох регіонах – і на Полтавщині, і в Одесі.

Про це повідомили організатори ярмарку на офіційному сайті.

Місцем проведенням ще одного ярмарку обрали Одесу. Триватиме він з 26 по 30 червня від Приморського бульвару (пам’ятник Дюку де Рішельє) до Літнього театру “Морвокзал”.

“Сто сімдесят років тому назад Одесу відвідував Микола Гоголь, який відразу закохався у це неповторне і чарівне місто на морі. А сьогодні ми веземо до Одеси дух гоголівських часів, його улюблений Сорочинський ярмарок з народними пісенними, музичними та танцювальними колективами, з гоголівськими героями і самим “Миколою Гоголем”, з автентичними народними розвагами. Відвідуючи “третю столицю “, в середині позаминулого століття, Гоголь сказав: “Тут я можу дихати”. Пропонуємо вдихнути на повні груди повітря гоголівських часів, відвідавши Національний Сорочинський ярмарок в Одесі!”, – йдеться у повідомленні.

Олександр Князь, постановник режисерської групи ярмарку, повідомив “Новинам Полтавщини”, що офіційний Національний Сорочинський ярмарок у серпні на Полтавщині відбудеться. Сорочинський ярмарок в Одесі є додатковим проектом.

“Національний Сорочинський ярмарок, що відбуватиметься в Одесі, є додатковим проектом паралельно з ярмарком у серпні на Полтавщині. Вже зараз триває підготовка як до ярмарку в Одесі, так і ярмарку на Полтавщині”, – зазначив Олександр Князь.

Національний Сорочинський ярмарок є одним з найвідоміших ярмарків в Україні. З 1966 року у Великих Сорочинцях Миргородського району почали відроджувати давню традицію проводити ярмарки в Україні. Село прославив великий земляк —  письменник Микола Васильович Гоголь. У повісті «Сорочинський ярмарок», що є складовою частиною «Вечорів на хуторі біля Диканьки», Микола Гоголь описує, як люди з усіх кінців їдуть на ярмарок десь на початку XIX ст.

З серпня 1999 року, згідно з указом Президента України, Сорочинський ярмарок має статус Національного


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації