Вхід | Реєстрація

Поліцейські «нові», а їх методи — чекістські

Поліцейські «нові», а їх методи — чекістські
Обшук замовляли?

Епіграф

«Ми знайдемо, навіть якщо у тебе нічого немає». (Руслана Потапенко, слідчий Кобеляцького райвідділу поліції)

Можливо, моя історія видасться читачам не такою шокуючою, як недавній розстріл працівниками поліції п’ятирічного хлопчика. Але вона зайвий раз нагадує про рівень компетентності поліцейських. Я і про те, що вони почуваються безкарними.

Ця історія бере свій початок з 2016 року, коли в мене виник конфлікт із уже колишньою дружиною. Вона вирішила добитися мого звільнення з роботи. Не буду вдаватися у всі подробиці тієї епопеї. Як відомо, сімейне життя не завжди буває вдалим. Але досить рідко воно закінчується сфальсифікованою кримінальною справою, обшуком та звільненням із роботи. У моєму випадку було саме так.

 

Не пускайте у двір «Горбенко В. В.»

17 липня 2018 року до мене додому прийшли поліцейські із обшуком. Цей процесуальний захід став можливим після відверто фальшивого клопотання до суду, яке подала слідчий Кобеляцького відділу поліції Руслана Потапенко. Недавно про її «героїчні» справи вже писали в «ЕХО».

Так от, це, уже легендарне, клопотання було сформоване на основі допиту такого собі громадянина «Горбенко В. В.». Цей нібито мій товариш на початку липня того ж року (дата і час відвідин — невідомі) прийшов до моєї оселі. А я в цей час курив коноплю із пластикової пляшки. Повна маячня, але для кобеляцького слідчого і судді це, як виявляється, є вагомим доказом для проведення обшуку.

До речі, серед моїх друзів і знайомих немає такої людини, як «Горбенко В. В.». І може так бути, що громадянина із такими ініціалами взагалі немає серед жителів Кобеляцького району. В Україні, напевне, є. Адже прізвище та ініціали є типовими.

Та, швидше за все, згаданий «Горбенко В. В.» — це такий собі поліцейський фантом. Його придумують для всіх випадків життя, коли до когось необхідно прийти із обшуком. Слідчий уявляє собі такого Горбенка, пише нехитрий сценарій про коноплю, мак, ніж чи саморобну зброю в оселі, куди прийшов отой «В. В.». А суддя робить вигляд, що у все це вірить і санкціонує проведення обшуку. Схема нехитра, потрібно лише прізвища фантомних стукачів міняти. Якби слідчий Потапенко написала, що до мене приходив Дід Мороз, то суддя могла б і засумніватися. А Горбенко В. В. — запросто.

Так що поліція в нас нібито й нова, а методи вона використовує старі, ще чекістські. Була б людина, а справу вони «пришиють». І санкцію на проведення обшуку отримають.

 

Фея Потапенко

17 липня обшук відбувся. Прийшли, точніше приповзли, двоє «пойнятих». Від них тхнуло так, що неможливо було зрозуміти, коли вони закінчили вживати алкоголь. А можливо й не закінчували. Такі «свідки» могли б чітко підтвердити, що це я застрелив Кеннеді. Обшук закінчився тим, що «було добровільно видано насіння коноплі без домішок». Що, між іншим, не є наркотичним засобом, згідно із українським законодавством. Поліцейських зовсім не хвилював той факт, що оте насіння «знайшли» в тій частині будинку, що належить моїй дружині. Також браві правоохоронці виявили дуже «вагомі» речові докази у вигляді двох стеблин люцерни та пластикової пляшки, що валялася на смітнику. Я наголосив, що пляшка навіть не пахне димом. Але це нікого не хвилювало. Уце це «наркоманське начиння» у мене вилучили.

Ну вилучили то й вилучили. Самі розумієте, той факт, що у вас заберуть сіно і пластикову пляшку, не надто вас схвилює. Аж ось прийшли результати експертизи. І мені стало зрозуміло, що Потапенко Руслана лише маскується під слідчого поліції. Насправді ж вона працює феєю і може творити чудеса.

Завдяки надприродним здібностям Потапенко змогла перетворити пляшку в пристрій для куріння, люцерну — у коноплю, а в насіння закласти аж 15 грамів каннабісу, що вдвічі перевищує об’єм вилученого.

Результати експериментів Потапенко стали відомі в обласному управлінні ДСНС. І мені, батькові трьох дітей, начальнику караулу, капітану внутрішньої служби із 23‑ма роками вислуги, який врятував не одне людське життя, довелося звільнятися з органів. За іронією долі, мені як начальнику караулу довелося брати безпосередню участь у ліквідації пожежі в квартирі Руслани Потапенко. «Подяка» не забарилась.

 

Якби я «уважно» розглядав повідомлення про пожежу

10 липня 2018 року надійшла інформація від фантома «Горбенка». 17 був проведений обшук. На цьому оперативність поліцейських вичерпалася. Воно й зрозуміло, результат досягнутий.

Минуло десять місяців, а справу так ніхто і не розглянув. На мої неодноразові звернення до правоохоронних органів ніхто належним чином не реагує. На моє письмове прохання провести розслідування стосовно неправдивих свідчень «Горбенко В. В.» поліція відповіла відпискою про те, що вони мою заяву «уважно розглянули і приєднали до справи».

А я собі уявляю ситуацію. Квартира Потапенко горить. Вона телефонує в пожежну частину. А там сиджу я і відповідаю:

— Ми ваше повідомлення уважно розглянемо».

Або так поліцейському із гострим апендицитом відповідає хірург. Або сантехнік у момент, коли квартиру заливає лайном. От мені цікаво було б подивитися на «уважних» поліцейських у таких ситуаціях.

Та облишимо іронію. Це — сміх крізь сльози. Я офіційно через пресу звертаюся до слідчого Потапенко Руслани та «Горбенка В. В.». Негайно збирайте манатки та йдіть у Кобеляцьку місцеву прокуратуру до прокурора Мацка. І розповідайте йому всю правду. Можливо, явка з повинною допоможе уникнути більш суворого покарання.

А також я звертаюся до земляків, які теж постраждали від поліцейського свавілля. Не мовчіть, долучайтеся до супротиву. Ви бачите, що коїться. Розказуйте все журналістам, звертайтеся в прокуратуру. Свавіллю не місце в нормальному суспільстві.


Автор: Микола Беззуб, житель Бутенок


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2019, 16:45 | Кобеляки | Суспільство


1. Mistsevyi / 6 червня 2019, 19:04
Добре, коли імена називають. Добре пам"ятаю як став жертвою нападу, злочину - хуліганства, вчиненого групою осіб ! На виклик поліції прїхала пані Потапенко, подивилася не склала протоколу і не провела ніяких слідчих дій, в результаті - винуватців відмазали як дрібне хуліганство, 172 гривні штрафу хамість чотирьох років тюрми ! Так, це справді так працюють пані Руслана Потапенко і Кобеляцький відділ поліції ! Реформуємось далі ...
2. artchesnar / 7 червня 2019, 00:20
Можливо, моя історія видасться читачам не такою шокуючою, як недавній розстріл працівниками поліції п’ятирічного хлопчика....
Що за дурна стаття, як автор може порівнювати такі різні речі, як вам (пишу з маленької літери) не соромно спекулювати на смерті дитини та порівнювати різні речі, взагалі є там щось в голові?????
3. orakul / 7 червня 2019, 09:22
2.artchesnar
« як автор може порівнювати такі різні речі, як вам (пишу з маленької літери) не соромно спекулювати на смерті дитини »

Та пох... Цинізм - це зараз норма. Всі соцмережі заповнені цією історією і кожен її використовує. Цей випадок нагадує врадіївську історію. Його також використовують для нагнітання невдоволення тепер вже не міліцією а поліцією. І що дала ця рехворма? А "то ли еще будет". Посилання на www.youtube.com
4. arturwanga / 7 червня 2019, 18:40
Пане Миколо напишiть на цю так звану горе слiдчу скаргу.
5. микола козак / 8 червня 2019, 09:25
Я не порівнював би нинішніх поліцаїв з чекістами , бо як говорять - далеко куцому до зайця.Чекісти таки розслідували злочини , ну а зараз ???????А за методи , то вони однакові , що в Америці , Росії , Україні ..... .В цьому питанні демократія кругом однакова , а нас просто дурманять.
6. Beri Mor / 8 червня 2019, 16:45
5.микола козак
«Я не порівнював би нинішніх поліцаїв з чекістами , бо як говорять - далеко куцому до зайця.»

Це точно.Нинішніх поліцаїв можна порівнювати з поліцаями часів Великої Вітчизняної.Тут і схожість і методи один до одного.
7. Slavko / 8 червня 2019, 23:10
6.Beri Mor
« часів Великої Вітчизняної»

Поправочка. Друга Світова! Пора вже вам історію вчити, хоча б елементарне і основне. Інтернет давно вже є, не ганьбіться так ! Це - яскравий приклад тут усім знання своєї історії із совєцьких методичок, про що не так давно я вже писав ! Не треба дуже особисто сприймати написане, нікого не хочу тут образити. Головне, щоб розуміли історію і особливості історії, написаної ворожою імперією!
8. микола козак / 9 червня 2019, 08:57
7.Slavko
«Пора вже вам історію вчити, хоча б елементарне і основне»

Отож бо вчіть історію , яку написав доктор наук , академік , профффесор із Сухинівки Катричок.
9. orakul / 9 червня 2019, 11:04
7.Slavko
«Поправочка. Друга Світова! Пора вже вам історію вчити, хоча б елементарне і основне. Інтернет давно вже є»

Ти таки пришелепуватий. Якщо твій дід сидів у схроні і воював проти мільйонів українців на боці Гітлера, то це ще не означає що ти вивчив історію. Ви й зараз мільйонам навящзуєте свою точку зору. Радянський народ воював за свою свободу і незалежність у Великій Вітчизняній війні з агресором який прийшов на нашу землю. Ми воювали не по усьому світу як це робили твої хазяї а воювали у ВВВ, так вона називалась і свідченням цьому є медаль "За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941-1945 г.г." якою були нагороджені мільйони українців. Навязати мільйнам вашу пришелепувату точку зору вам не вдасться. На медалі написано: "Наше дело правое....". Не ваше, холуйське, а наше. Посилання на upload.wikimedia.org
10. Mistsevyi / 9 червня 2019, 13:15
9.orakul
«Якщо твій дід сидів у схроні і воював проти мільйонів українців на боці Гітлера»

Два моїх діди, один - був льотчиком, бомбив німців, другий - рив окопи, бо у дитинстві втратив пальці правої руки у молотарці. Їх батьків, колись великих господарів - розкуркулили, що називається. Один дід – загинув у 1943-му, другий – жив і працював у Макіївці, до пенсії, у донецьких шахтах, кілька років тому помер.
Ще цікаво буде, моя бабуся, яку я застав, працювала у совєцькій школі 35 років! Викладала російську мову і літературу...
11. Beri Mor / 9 червня 2019, 14:45
7.Slavko
«Пора вже вам історію вчити,»

Вчити історію,яку перекрутили для нас,нащадків переможців німці,нащадки фашистів?Я історію вчив зі слів свого діда,який воював,та батька,який пережив звірства німців в окупації.Розказую це все своїм дітям,тому для мене,та моїх нащадків та війна завжди буде Великою Вітчизняною.І ніякі запроданці-бандерівці,та їхні вилупки-потомки не змусять змінити свою думку.
12. Mistsevyi / 9 червня 2019, 15:04
9.orakul
« "За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1941-1945 г.г." якою були нагороджені мільйони українців. Навязати мільйнам вашу пришелепувату точку зору»

Ти, видно, так боявся в Севастополі присідань на бутилку, шо бігом зпереляку вивчив на зубок усю оцю маячню, яка очікувано перейшла у нав"язливу шизофренію злидня-переможця...
13. orakul / 9 червня 2019, 15:44
10.Mistsevyi
«Два моїх діди, один - був льотчиком, бомбив німців,»

А чого ти сполошився? На ворові шапка горить? Я вАще-то Славкові писав.

12.Mistsevyi
«бігом зпереляку вивчив на зубок усю оцю маячню, »

А таки горить, бо раз те, що я написав, для тебе маячня, то, або твої діди ніде не воювали, або ти запроданець навіть своїх дідів, які теж повинні були бути нагороджені тією медаллю.
10.Mistsevyi
«Ще цікаво буде, моя бабуся, яку я застав, працювала у совєцькій школі 35 років! Викладала російську мову і літературу...»

Ну так і що, ти тепер ходиш плювати на могилу своєї бабусі? Не здивуюсь якщо це так. Тепер вас такими і виховують. Це те саме що і Павлік Морозов. Та воно й не дивно, бо «вчителі» ті самі повернулись у владу. Це тобі відповідь і про колгоспи. Скуплять землю і підеш ти знову як мілінький у нові кібуци. Погугли що воно таке, бо мабуть не знаєш.
14. земеля / 9 червня 2019, 15:49
Это ты так чтишь своего погибшего деда?[[ЦИТАТА|12|Mistsevyi|злидня-переможця... Хотя бы уж молчал. Ненормальный какой то. Националист ?
15. Седой / 9 червня 2019, 16:38
11.Beri Mor
«Їх батьків, колись великих господарів - розкуркулили»

Москалі, чи все таки свої, сусіди?
16. Седой / 9 червня 2019, 16:46
13.orakul
«Ти, видно, так боявся в Севастополі присідань на бутилку,»

В нік-неймі пиши зразу, що збоченець, або ман"як. Ніхто і читати не буде. Де ви такі беретесь? В наші роки не було, убивали ще у маленьких тягу до перекручування (извращения)
17. Slavko / 9 червня 2019, 20:34
13.orakul
«А чого ти сполошився? На ворові шапка горить? Я вАще-то Славкові писав. »

Я просто логін не поміняв. А ви тут гарно зібралися на купку, як справжнє лайно! Кляті сєпари завезені ! Ще вам ссилочку дам про місцеві події у 32-му, про «славетну» працю вашого "брата"-сексота проклятого. Це і буде пояснення причини такої вашої концентрації і деградації, наслідки якої і спостерігаються...
18. Slavko / 9 червня 2019, 20:42
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
19. Slavko / 9 червня 2019, 20:54
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
20. микола козак / 9 червня 2019, 21:05
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
21. Slavko / 9 червня 2019, 21:28
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
22. orakul / 10 червня 2019, 07:19
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
23. orakul / 10 червня 2019, 07:44
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
24. Slavko / 10 червня 2019, 09:51
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
25. orakul / 10 червня 2019, 11:41
Коментар видалено за порушення пункту 2.3, 2.9 Правил користування сайтом
26. Професор / 10 червня 2019, 17:28
Ооо, та тут страсті, як в кращі часи на Ехо)) Загалом, як і більшість українців - підтримаю. Мої діди теж воювали, маю ексклюзив- обидва на Східному фронті, з японцями. Один дід прямо там "став політічєскім" - попросту врізав у морду командиру. Отримав 10 років, а могли б і розстріляти. Обидва діди чомусь круто не любили бандерівців, вважали, що вони принижували саму Україну як суть. Чому - не встиг я зрозуміти, померли вони вже давно, обидва... Але прищепити певну нелюбов до бендер та їм подібним дідам вдалось... Так воно в мені якось і лишилось... Може - на підсвідомому рівні, не знаю. Так само зневагу визивають слова «поліцай» та "староста". Як прислужники. І такі самі прислужники були й при Сталіну, які хліб відбирали. Їх же теж не завезли, зазвичай «мєстні» пихато ходили "в кожанкє с маузєром"... Були часи, і знов вертаються. Правда - прислужують іншим. Але я гадаю - гниди вони такі самі в душі. Як вважаєте, браття?)
27. земеля / 10 червня 2019, 19:01
26.Професор
«Так само зневагу визивають слова «поліцай» та "староста"»


Привет. Наконец то профессор объявился. Полностью с ним согласен. А полицаев, старост и бендеровцев никто и никогда не любил. Кроме нынешних националистов та пары местных ненормальных борцов со всем советским. Гнида она и есть гнида при любом режиме. Даже в Западной и там они уважением не пользуются.
Как там дела у батьки ?.
28. Професор / 10 червня 2019, 20:20
Не краще, чим і в Україні, думаю. Але фінагсово жити тут більшості поки що легше. Всьому виною радянська зрівнялівка, внаслідок відсутності великої кількості олігархів ці кошти йдуть в маси, але так як на кожного виходить не так багато, ці самі маси досить невдоволені...
29. земеля / 10 червня 2019, 22:22
28.Професор
« ці самі маси досить невдоволені.»


Спасибо за инфу. Люди никогда не будут довольны.Так устроен человек. Хоть намажь его медом с ног до головы. Бедных в покорности легче держать. Это не я придумал - это аксиома.
30. orakul / 10 червня 2019, 22:37
29.земеля
«Люди никогда не будут довольны.»

Професор зажрался и, возможно, неосознанно манипулирует как и свидомые. Он же не пишет, сколько стоит операция апендицита, сколько стоят роды, не говоря уже о чем то более сложном. Вот недавно читал, что у нас, например, флакон сыворотки, или как там она правильно называется, от ботулизма стоит 300 000 грн. и хош лечись, хощ помирай. И так все остальное.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації