Вхід | Реєстрація

Мешканці Горішніх Плавнів збирають підписи за повернення Комсомольська

Мешканці Горішніх Плавнів збирають підписи за повернення Комсомольська

На під’їздах будинків у Горішніх Плавнях з’явились оголошення про збір підписів відносно повернення колишньої назви міста. Мешканців просять вказати свої дані і підписатися під відповідним зверненням.

Нагадаємо, у зв’язку з декомунізацією назву міста Комсомольськ, яке назване на честь комсомольців, мали змінити на ту, яка не пов’язана з комуністичним режимом. Місцева влада спробувала перехитрити закон та внесла пропозицію розшифровувати Комсомольськ як КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) Справжніх (Ь) Козаків.

Таку ідею підкинув місцевий шкільний вчитель Сергій Залізняк, який довго мізкував над абревіатурою. Але цю пропозицію не затвердив Інститут національної пам’яті, і як наслідок – Верховна Рада 19 травня 2016 року перейменувала місто Комсомольськ у Горішні Плавні, що викликало подив і обурення у частини мешканців міста.


Автор: Кременчук.Today


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2019, 21:32 | Горішні Плавні | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації