Вхід | Реєстрація

Творчий звіт викладачів Лохвицької ДМШ ім.І.О.Дунаєвського

Музика – це мистецтво особливої, надзвичайно емоційної сили впливу! Здатність музики впливати на людину визначається її змістом, любов'ю до життя, а сила впливу – красою і правдою. Музика може прикрашати життя кожного з нас і збагачувати наш духовний світ, робити нас кращими та досконалішими.
Саме такий девіз: «Музика наших сердець» розкриває роботу викладачів Лохвицької дитячої музичної школи ім.І.О.Дунаєвського, де всі працюють творчо, з вогником. 19 лютого, на сцені районного Будинку культури, відбувся творчий звіт цього славного колективу, який проходив в період проведення культурно-мистецьких заходів з нагоди 110-річниці з Дня народження Ісака Осиповича Дунаєвського.
Тому не обійшлося без творів нашого славного земляка. Прозвучав «Концертний марш» у виконанні ансамблю викладачів; «Дальняя сторожка» (С.В.Агеєва), «Звать любов не надо» (Л.В.Гончарова та І.М.Чавдар), «Хорошо» (вокальний ансамбль «Лілея»), «Весна идет» (С.В.Агеєвта, Л.В.Гончарова).
Всі ці твори прозвучали на високому професійному рівні. Звітні концерти музична школа проводить з 2005 року і щороку викладачі знайомлять глядацьку аудиторію з кращими зразками класичної та вітчизняної музики.
На цей раз прозвучали чудові твори: С.Рахманінов «Концерт» 1 частина у виконанні Гончарової Л.В. та Хільченко Л.М.; Ж.Массне «Роздум» (Н.Є.Уткіна); Ф. Шопен «Вальс» (Л.Ш.Ешкуватова); Й.Брамс «Венгерський танець» (Л.І.Мусієнко та Л.Ш.Ешкуватова), де було продемонстровано високу професійну майстерність, жанрове розуміння.
Не можна не згадати чудову гру переможців конкурсу в м. Полтава Чавдар Е.О., Крутько І.М. та Чавдар І.М. – це віртуози, майстри своєї справи! В їхньому виконанні прозвучали «Паризький вальс» Пєшкова та «Старий баян» Є.Дербенка. Чудово прозвучала і джазова музика у виконанні Чайки Є.А. – «Колискова» Гершвіна та «Фестиваль» Джека Вілкінса.
На звітному концерті були представлені майже всі музичні інструменти, якими володіють в досконалості викладачі: баян, акордеон, фортепіано, скрипка, гітара, труба, ударні і звичайно наш український національний інструмент – бандура.
Квартет у складі Гармаш Т.В., Мусієнко Л.І., Федоренко Т.Т., Мироненко О.В. виконали авторську пісню Т.Федоренко – «Іній», а Мироненко О.В. прекрасно виконала «Концертіно» Рідінга (концертмейстер Мусієнко Л.І.). Концерт пройшов на єдиному емоційному пориві, чітко і злагоджено.
Хочеться відзначити і наших лохвичан, любителів музики, які уважно слухали, активно сприймали не тільки легку музику, а й серйозну – класичну. Бо любителями і знавцями музики не народжуються, ними стають. І саме цьому сприяють виступи викладачів музичної школи. Успіхів Вам!

Автор: Л.І.Удовіченко, завідуюча теоретичним відділом ДМШ ім. І.О.Дунаєвського, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 11:16 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації