Вхід | Реєстрація

Виклики для «зеленої» команди: помідори, Аваков і ще, ще, ще

Виклики для «зеленої» команди: помідори, Аваков і ще, ще, ще

Три тижні тому була написана і надрукована редакційна стаття під назвою «Доживемо до серпня». У ній мова йшла про політику. Про нового Президента. Про очікування від нього.

Дожили до серпня. Що змінилося? Україна отримала нову Верховну Раду, дружно проголосувавши за будь-кого, біля чийого прізвища в бюлетені стояли два слова «Слуга народу». Думаю, що аби балотувався Чікатіло, то проголосували б і за нього. У всякому разі, вранці 22 липня мені особисто не один раз доводилося відповідати на запитання щодо переможця виборів у нашому мажоритарному окрузі. Досить часто діалог був наступним:

— А хто в нас виграв?

— Касай виграв.

— А він від кого?

— Та «слуга ж народу».

— Добре.

Ну добре, то й добре. А що ще сталося, окрім тріумфу «слуг народу»? Минуло сто днів влади Зеленського. Залишилося лише 1725. Що не було зроблено за сто днів, а було обіцяно (точніше, на це сподівались):

  1. тарифи не знижені;
  2. вогонь не припинили;
  3. нікого не посадили;
  4. корупція не поборена;
  5. моряки в тюрмі;
  6. полонені на підвалах;
  7. зарплата не піднялася;
  8. не підписав закон про імпічмент;
  9. недоторканність не знята;
  10. на велосипеді не їде на Банкову;
  11. не підняті зарплати, пенсії (хоча ні, пенсії трішки підняли);
  12. не дали вчителю 4000 у. о. зарплати;
  13. не розпочав інформаційну війну з агресором;

А ще в Україні установилася небувало висока ціна на помідори. Зараз вони коштують 20-25 гривень. Нагадаю, що згідно із даними, які публікує газета «ЕХО», 30 серпня 2018 року ціна на томати на кобеляцькому ринку становила 3–10 гривень. І це — при злочинному режимі Порошенка. Про ціни на помідори при ще більш злочинному режимові Януковича і згадувати не хочеться. Не допрацьовує щось Володимир Олександрович.

Звичайно, про помідори, то є жарт. Так, трішки сміху, щоб не здаватися надто серйозним. Тим більше, що все в цьому світі відносно. Приміром, у мене є товариш, який дуже радіє із високих цін на томати, бо вирощує їх. І сподівається хоча б у цьому році заробити.

А взагалі, зараз досить цікаво слухати людей. Особливо тих, хто голосував за «зелених». Люди охоче діляться своїми сподіваннями. Вони, ті сподівання, вельми символічні. І як на мій суб’єктивний погляд, демонструють те, що українці нітрохи не змінилися попри результати виборів.

От, скажімо, чути таке:

— У них абсолютна більшість у парламенті. Одразу знімуть недоторканість із Порошенка, Парубія та інших. Почнуться арешти.

Ох і полегшає ж нашій мамі, як Порошенка посадять. Заживемо ж.

Або:

— Хочеться ж вірити в диво. Воно буде.

Яке таке диво буде? Напевне, мається на увазі економічне. Не знаю, можливо, я щось прогавив у сучасній історії. Телевізора ж не дивлюся. Але із економічних див до сьогодні знав лише одне. І воно із знаком «мінус». Є така держава, Венесуела зветься. Так, там дійсно диво. При ледве не найбільших запасах нафти, мають постійну економічну кризу.

А більше див не було. Була лише тяжка повсякдення праця, протягом десятиліть.

А тепер поділюся своїми сподіваннями від нової влади. Точніше — передбаченнями на 2020 рік. Лише прошу не поспішати давати їм оцінку. Це просто розрахунок, оснований на раціональному аналізі. Без знаків «плюс» чи «мінус».

Отже, починаємо:

  • будуть продані всі найбільші підприємства державної власності. У тому числі і банки. Не здивуюся, якщо власником одного із них стане товариш Коломойський;
  • розпочнеться продаж землі сільськогосподарського призначення;
  • знімуть Супрун. Медреформу продовжать;
  • Порошенка не посадять. Він же пам’ятник.

Добре це чи погано? Це як із цінами на помідори.

А ось сподіваюся, що посадять або хоча б знімуть товариша Авакова. А то наш Президент бадьоро кричить про люстрацію, тупає ногами на чиновників міськрад і митників. Вони то заслужили, щоб на них кричали, не суперечу. А ось про товариша Авакова, як невід’ємного суб’єкта злочинного режиму Порошенка, новий Президент чомусь мовчить. Певно, вважає, що «рехворма» поліції у нас пройшла на відмінно. Тому про Авакова можете вважати моєю мрією. Усе інше — передбачення. Повернемося до статті через рік.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2019, 09:19 | Полтавщина | Редакційна


1. Дід / 2 серпня 2019, 10:18
Влада НЕ УКРАЇНСЬКА, хоча можновладці - ГРОМАДЯНИ України.
2. Beri Mor / 2 серпня 2019, 11:54
Коломойський приватизував Україну за допомогою примітивного телесеріалу.Як тут не погодитися з Оракулом про пришелепувату націю.Це факт.
3. Rety / 2 серпня 2019, 12:22
Ох і дауни ви всі. Подивимось як ви всі будете співати через пару років президенства Зеленського.
4. orakul / 2 серпня 2019, 13:17
2.Beri Mor
«Як тут не погодитися з Оракулом про пришелепувату націю.Це факт.»

Дякую за підтримку. Щас налетят славки і селени, щось її довго не видно і не чути.
Думаю, Беня забере назад свій приват, ну а далі, що бог пошле. А з богом вони давно дружбу водять. Так що бог може послати якщо не всю Україну то її добру половину. То вже буде задежати й від сутпені пришелепуватості насєлєнія регіонів.
5. orakul / 2 серпня 2019, 13:24
"Порошенка не посадять. Він же пам’ятник."
Та він ще поки що не памятник, але він богообраний, а ними бог опікується, і бог на сєй счьот сказав однозначно: «Ни одно орудие, сделанное против тебя, не будет успешно; и всякий язык, который будет состязаться с тобою на суде, ты обвинишь». (Исаия 54:17) «Господом будет оправдано и прославлено все племя Израилево». (Исаия 45:25)
Ось скоро Беньямін Нетаньягу пожалує з візитом, розбереться і богу доповість. А тоді подивимось.Посилання на ubn.in.ua
6. Ltava / 3 серпня 2019, 13:34
4.orakul
«Думаю, Беня забере назад свій приват, ну а далі, що бог пошле.»

Схоже що полтавську область теж подарують привату, Цися на Губернатори сватають а Удовіченку Полтаву в мерство :)
7. ИВЕН / 3 серпня 2019, 14:28
Цися на Губернатори сватають а Удовіченку Полтаву в мерство

РУЛЯТЬ РЕГІОНАЛИ....все повертається назад....(ой что ещё будет-ой-йойой)
8. Maksym / 4 серпня 2019, 07:43
Якщо посадять товариша Авакова, якого називають одним з акціонерів "слуги", то це буде бімба не гірша за обрання Зеленського президентом. Веселіше, мабуть, хіба Коломойського посадити, за фінансові маханації.
9. Ltava / 4 серпня 2019, 08:56
8.Maksym
«Якщо посадять товариша Авакова»

Хто його посаде ? Він і депутатів завів від Зе , наш Касай ніби теж А
Аваковський:((
10. Maksym / 4 серпня 2019, 11:58
До речі, Авакова президент давно вже відправив у відставку разом з усіма міністрами Гройсмана, і генпрокурора, і депутатів розпустив. А то, що звільнені після цього продовжували свою діяльність, так це в нам примарилося, бо як замислитися про таке всерьйоз, то дожене когнітивний дисонанс.
11. Ltava / 4 серпня 2019, 20:36
10.Maksym
«До речі, Авакова президент давно вже відправив у відставку разом з усіма міністрами Гройсмана, і генпрокурора,»

Мда:(( "Учіть матчасть":((
12. Filon / 5 серпня 2019, 06:48
10.Maksym
«До речі, Авакова президент давно вже відправив у відставку разом з усіма міністрами Гройсмана, і генпрокурора, і депутатів розпустив. А то, що звільнені після цього продовжували свою діяльність, так це в нам примарилося, бо як замислитися про таке всерьйоз, то дожене когнітивний дисонанс.
»

Максиме ви мені вибачте, але прочитавши Ваш текст я відчув щось на зразок отого модного "когнитивниного дисонансу". А по нормальному - нічого не второпав. Це Ви так жартуєте? Чесно скажу, що не зовсім вдало, як на мене.
13. Maksym / 30 серпня 2019, 07:45
12.Filon
«Максиме ви мені вибачте, але прочитавши Ваш текст я відчув щось на зразок отого модного "когнитивниного дисонансу". А по нормальному - нічого не второпав. Це Ви так жартуєте? Чесно скажу, що не зовсім вдало, як на мене.
»

Так, то був такий жарт, особисте таке почуття гумору. А сьогодні почув, що Авакова залишають, і вже й мені не смішно.
14. Beri Mor / 30 серпня 2019, 08:38
13.Maksym
« А сьогодні почув, що Авакова залишають, і вже й мені не смішно.»

"Бачили очі,що купували-їжте,хоч повилазьте!":))
15. orakul / 30 серпня 2019, 08:44
Резюмируем. Вже не смішно й Максиму. Скоро буде не смішно й решті насєлєнія. Зима скоро. Філон все вгадав, вибачаюсь, спрогнозував, крім посадки Авакова. Хоча.... його таки посадили... в нове старе крісло. Як кажуть в Зе команді - "це щоб Петя переворот не влаштував". А може навпаки - щоб влаштував, тільки вже не Петя а вже Беня. Короче, смотрящий він за Зе, щоб Зе не впоров те, що Бені не потрібно, та й народ же комусь давити потрібно, якщо він вдруг почне кіпішувати. Хоча народ, то не головне. Народ у нас смирний чи смиренний, таким йому бог велить бути. Думається, що під продаж землі дадуть трішки бабла і нарід трішки погуляє. Можуть навіть реально зарплатти і пенсії підняти, але не надовго, так сказать перед смертю.
16. orakul / 30 серпня 2019, 08:49
14.Beri Mor
«"Бачили очі,що купували-їжте,хоч повилазьте!":)»

Та нічого вонм не бачили. У них очі в якихось спецокулярах і з них не вилазять. І якщо в реалі вочевидь відбувається те, що ім не подобається, не те що вони собі намріяли, то вони тоді кажуть що то окуляри у них спортились.
17. Ltava / 30 серпня 2019, 10:15
16.orakul
« то вони тоді кажуть що то окуляри у них спортились.»

Через пів року всі будуть стверджувати що особисто вони не голосували:)) За Петра уже ж ніхто і ніколи не голосував:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації