Вхід | Реєстрація

В області пропало 50% озимини

Щонайменше, половину озимини на Полтавщині пересіватимуть. Під льодовою кіркою нині перебуває 80% посівів озимини та понад 70% ріпаку. Про це повідомив на сьогоднішній апаратній нараді в облдержадміністрації начальник Головного управління агропромислового розвитку Олександр Сень.
За його словами, цьогоріч Полтавщина має найгірші оцінки стану озимини у державі. Подекуди товщина льодової кірки на полях сягає 20 см, під кригою в окремих місцях стоїть вода. Часті перепади температур, відлиги, дощі на відкритий грунт, мороз... «Усі негативні фактори, які могли бути, вони були на території області цієї зими. Доведеться пересівати щонайменше 50% озимини. Про реальний стан посівів можна буде дізнатися лише 20 березня. Зараз ситуація необнадійлива», - відзначив Олександр Сень.Пересіватимуть поля соєю, кукурудзою, ячменем, цукровим буряком.
Також аграрії очікують, що й на тих полях, де озимина уціліла, вона буде рідка. Посіви потребуватимуть підживлення та додаткового захисту від бур'янів. Нині ж область забезпечена добривами на 78%, а засобами захисту росли на 33% від потреби.
Техніки у аграріїв Полтавщини достатньо. З паливно-мастильними матеріалами є проблеми (порівняно з минулим роком вони подорожчали на 1 тис. грн. за тонну).
Повна вартість посівної кампанії в області становить 1 млрд., 892 млн.грн.
Нагадаємо, всіма категоріями господарств посіяно 375 тис. га озимих колосових культур та 38 тис. га ріпаку. Обсяги посіву даних культур вищі у порівнянні з попереднім роком відповідно на 22,4 та 12,9 тис.га.

Автор: www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 12:02 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації