Вхід | Реєстрація

Крадія «Нової Пошти» засудили на два роки

Крадія «Нової Пошти» засудили на два роки

Чоловік відбуватиме умовний термін покарання.

24 листопада минулого року клієнти «Нової Пошти», які прийшли отримати свої посилки у відділення, що знаходиться в Кобеляках, по вулиці Шевченка, 40, дізналися про пограбування служби доставки.

Виявилось, що вночі двоє зловмисників проникли в підвальне приміщення будівлі. Звідти вони дісталися в одну з кімнат, що винаймає «Нова Пошта». Крадії винесли частину товарів та близько 5000 гривень. Їх зафіксували камери відеоспостереження.

Співробітників Кобеляцького райвідділу поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. За два дні особи обох грабіжників установили. У них виявили викрадені зі служби доставки матеріальні цінності.

27 червня відбулося судове засідання у цій справі. Як установило слідство, чоловіки домовились про пограбування 24 листопада. Вони зустрілись близько 3 години ночі. На задньому дворі видавництва, біля автомийки, чоловіки забрали лом та сокиру-колун, які підготували завчасно. Потім по східцях спустилися до дверей підвального приміщення будівлі, пошкодили їх та проникли в середину. Після цього чоловіки з підвального приміщення піднялися на 1‑й поверх будівлі, де знаходиться відділення служби доставки.

За допомогою сокири один із них зробив отвори у вхідних дверях та зламав навісний замок на решітці і проник у відділення. Звідти він викрав 4430 гривень, колагенову оболонку, нітратну сіль, 3 упаковки медпрепарату в ампулах, 4 упаковки таблеток для схуднення, мобільний телефон Xiaomi вартістю 4810 гривень, кросівки за 291 гривню, 2 комплекти пильників вартістю 349,33 гривні, автомобільний стробоскоп 1080,47 гривні. Усі речі крадій забрав собі. Своїми діями він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 статті 185 ККУ. Частину коштів і речі поліцейські виявили в домогосподарстві, де проживає злочинець.

Обвинувачений у судовому засіданні вину визнав повністю. Матеріали щодо співучасника виділені в окреме провадження.

Суддя Тетяна Мороз визнала чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначила покарання у виді позбавлення волі на 3 роки.

Згідно статті 75 КК України «Звільнення від відбування покарання з випробуванням», суддя звільнила підсудного від відбування покарання з випробуванням іспитовим строком на 2 роки. Також чоловік заплатить на користь держави 2002 гривні за проведення експертизи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2019, 10:03 | Кобеляки | Кримінал
1. Slavko / 31 серпня 2019, 22:04
Смички грабували, невже їх посадили ? Якась маячня !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації