Вхід | Реєстрація

МНС застерігає: дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

МНС застерігає: дотримуйтесь правил пожежної безпеки!
Щодня на Полтавщині виникають пожежі і майже щодня, через не дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації печей, використання електроустановок, через необережність при курінні гинуть люди. Так, станом на 2 березня поточного року на території області сталося 180 пожеж, на яких загинуло 25 осіб і ця статистика пожеж та травмування і загибелі людей на них дуже непокоїть Головне управління МНС України в Полтавській області.
Кожна людина постійно дивиться телебачення, слухає радіо, де МНС України постійно нагадує громадянам про дотримання правил пожежної безпеки, але більшість населення ігнорує ці звернення та попередження і кожен гадає, що лихо їх омине…
Не усвідомлюючи наскільки вогонь небезпечний, які тяжкі наслідки за собою несе пожежа, батьки залишають сірники та запальнички в легкодоступних місцях для дітей, а 217637_match_and_boyті, в свою чергу, не відчуваючи для себе ніякої загрози, граються ними. Інші, щоб їхня оселя була тепла в холодні зимові дні, топлять печі до перекалу і закривають очі на тріщини та ряд інших недоліків. А деяка частина людей полюбляє розпивати оковиту, а потім, зручніше всівшись на диван чи ліжко запалити цигарку, навіть не здогадуючись, що ця цигарка в його житті остання.
Можна навести декілька останніх трагічних випадків, що сталися на Полтавщині. Так, 1-го березня у селі Підгірне Чутівського району, в житловому будинку 70-тирічного місцевого жителя виникла пожежа. Вогонь великих збитків не наніс, але забрав людське життя. А причиною пожежі стала необережність при курінні в ліжку господаря.
Другий випадок стався 28 лютого у селі Лювівка Карлівського району, на території ВАТ “Бурякорадгосп Ланнівський“. В дерев`яному вагончику охоронця виникла пожежа. 127v8hbnxdВогнем знищено дерев`яний вагончик, збиток пожежі з`ясовується. На місці пожежі виявлено тіло громадянина 1987 року народження. Його товариш, громадянин 1988 року отримав опіки тіла І-ІІ ступеню та був направлений до Карлівської центральної районної лікарні. Причина пожежі подібна, випивши оковитої для розігріву, молодики вирішили покурити і це коштувало 23-річному хлопцю життя.
Головне управління МНС України в Полтавській області вкотре звертається до Вас з проханням: дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Щоб уникнути фатальних наслідків, роз’ясняйте дітям, що сірники не іграшка і не залишайте їх без нагляду. Дбайте про безпеку, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті та приділяйте більше уваги протипожежному захисту своєї оселі. А головне, бережіть найцінніший дарунок природи - життя. Воно дається лише один раз.

Автор: Центр пропаганди ГУ МНС України В Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 16:37 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації