Вхід | Реєстрація

Сьогодні стартує Всеукраїнський бюджет участі Полтавщини

Сьогодні стартує Всеукраїнський бюджет участі Полтавщини

25 вересня, під час інформаційної сесії з представниками РДА, міст та ОТГ щодо використання нових моделей та методів роботи забезпечення регіонального розвитку, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестиції Полтавської ОДА Інна Іщенко повідомила про старт Всеукраїнського громадського бюджету участі Полтавщини.

“Сьогодні стартує Всеукраїнський бюджет участі Полтавщини. Ця ініціатива буде реалізована на всій території України, але Полтавська область перша. Ми є першими хто розробив Положення до цієї ініціативи, завдяки підтримці Фонду “Східна Європа” Віктора Ляха та голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького ми перші хто долучиться до Всеукраїнського бюджету участі”, – цитують Інну Іщенко «Новини Полтавщини».

Начальник відділу стратегічного планування Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА Андрій Сорочинський розповів про етапи проведення, алгоритм дій та ключові моменти участі у Всеукраїнському бюджеті участі Полтавщини.

“Для реалізації цієї ініціативи Полтавській області виділили 13,3 млн грн. Проекти, які повинні подавати на Всеукраїнський бюджет участі Полтавщини повинні бути масштабними. Також хочу наголосити, що одна людина може проголосувати лише за два проекти”, – зазначив Андрій Сорочинський.

Проекти повинні бути мінімум на 5 млн грн (нове будівництво, реконструкція, реставрація чи капітальний ремонт), а також проекти на суму понад 1 млн грн.

У конкурсному відборі можуть брати участь громадяни Полтавської області віком від 18 років, наукові установи, громадські організації, які здійснюють діяльність в межах Полтавської області шляхом подання проєкту.

Інвестиційні проєкти мають відповідати пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року №385, Стратегії розвитку Полтавської області на період до 2020 року та планах заходів з їх реалізації, яка затверджена рішенням пленарного засідання вісімнадцятої сесії сьомого скликання Полтавської обласної ради від 22 грудня 2017 року № 574 (зі змінами).

 

Вимоги до проєктів

При підготовці проєкту ініціатор забезпечує його відповідність таким вимогам:

  • термін реалізації становить від 1️до 3️років;
  • співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків;
  • загальна кошторисна вартість проєктів (5 млн грн, 1 млн грн);
  • питання реалізації проєкту знаходиться в межах повноважень органів місцевого самоврядування Полтавської області;
  • реалізація проєкту має здійснюватися виключно на об’єктах, які належать до комунальної форми власності, та/або на землях комунальної форми власності;
  • бюджет проєкту, розрахований автором, включає всі витрати (розробка проєктної документації, закупівля сировини, матеріалів, послуги, оренда обладнання тощо);
  • проєкти мають відповідати затвердженій містобудівній документації;

сфера реалізації проєкту має бути публічною.

 

Етапи проведення конкурсу

Положенням визначено такі етапи проведення конкурсу ВГБ:

  • Підготовка та подання до ОДА проєктів ініціаторами – 1️етап відбору (з 25.09.2019 по 24.10.2019);
  • Проведення електронного голосування з 29.10.2019 по 13.11.2019 – 2️етап відбору
  • Оприлюднення ОДА переліку проєктів, які отримали понад 30% голосів від загальної кількості голосів в межах конкурсу (до 14.11.2019);
  • Отримання висновку та Бланку аналізу проєкту від органу місцевого самоврядування на запит ОДА (до 15.11.2019);
  • Оголошення прийому документів від заявника/ОМС відповідно до Розділу XI Положення (до 18.11.2019);
  • Завершення прийому документів від заявника/ОМС (до 17.12.2019);
  • Розгляд та оцінювання регіональною комісією проєктів, які пройшли попередні етапи відбору (до 18.12.2019) – 3️етап відбору;
  • Подання проєктів до Комісії при Міністерстві розвитку громад та територій України – 4️етап відбору ( до 20.12.2019).

“Всеукраїнський громадський бюджет участі Полтавщини — це досить цікава ініціатива, головне встигнути використати кошти до кінця року. Нам необхідно не гаяти часу та подавати свої проекти, адже їх реалізація може тривати від 1 до 3 років. Переможуть найактивніші та найдостойніші. Бажаю всім успіху”, – підсумувала Інна Іщенко.

Всеукраїнський громадський бюджет (ВГБ) – це ініціатива, яка передбачає реалізацію проєктів за кошти ДФРР, але відповідно до загальноприйнятих механізмів партиципативного бюджетування.

Відповідно до чинного законодавства кошти у обсязі не менше 10% від загального виділеного фінансування ДФРР будуть спрямовані на підтримку проєктів поданих в рамках ВГБ.

Проекти з повним пакетом документів за підписом уповноваженого представника ОМС надаються ініціатором до 25 жовтня 2019 року.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2019, 14:35 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації